Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
El Banc Mundial organitza unes jornades a la UPF
08 jun 2005
La Universitat Pompeu Fabra acollirà del 9 a l'11 de juny d'enguany a l'aula 40.S02 de l'edifici Roger de Llúria del campus de la Ciutadella les Jornades sobre Recerca, Desenvolupament i Innovació en el Procés de Desenvolupament (R&D and Innovation in the Development Process. A New Look at Theory, Evidence and Policies), que reuniran els millors experts internacionals que investiguen sobre els efectes de la R+D+I en els processos de desenvolupament, juntament amb responsables i assessors en política científica i tecnològica.

Les Jornades estan organitzades pel Banc Mundial (divisió de l'Amèrica Llatina)...
Les Jornades estan organitzades pel Banc Mundial (divisió de l'Amèrica Llatina) i pel Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI) de la UPF i compten amb el suport de la Fundació BBVA, la Generalitat de Catalunya, la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i el Centre de Referència d'Economia Analítica (CREA).

Un dels seus objectius és consolidar una recerca rigorosa sobre els efectes de la R+D+I en el creixement econòmic, tant des del punt de vista teòric com pràctic, per detectar quines polítiques públiques poden ser més eficients en aquest àmbit emergent.

William F. Maloney (Banc Mundial), Ramon Marimon (UPF, CREI i CREA) i Paul Romer (Universitat de Stanford) són els organitzadors d'aquest esdeveniment, que aplegarà participants provinents sobretot de la Unió Europea, els Estats Units i l'Amèrica Llatina, tots ells reconeguts especialistes en àmbits com ara la teoria del creixement; la història econòmica; l'economia de la ciència; l'evolució industrial; l'economia de la R+D+I; economistes teòrics interessats en la R+D+I, així com destacats economistes que analitzen l'evidència empírica dels efectes de les polítiques de R+D+I sobre el creixement.

Alguns dels temes que es debatran al llarg d'aquestes jornades són: el paper del coneixement i dels recursos humans en el creixement; la relació entre el coneixement científic i el tecnològic i el paper de la recerca acadèmica en el procés d'innovació; la inversió en R+D; innovació i treball; la relació entre innovació i difusió, d'una banda, i entre els fluxos internacionals de comerç i inversió, de l'altra, i els drets de propietat intel·lectual existents, entre d'altres.

Paral·lelament a les presentacions i discussions de les ponències, se celebraram tres debats centrals —un per cadascun dels tres dies que es perllonguen les Jornades— sobre l'aplicació de polítiques en l'àmbit de la R+D+I, amb els següents temes a tractar: les polítiques d'innovació en països en vies de desenvolupament (dijous, 9 de juny); les polítiques de R+D+I més efectives per estimular el creixement (divendres, 10 de juny) i el debat sobre si s'han de relaxar o enfortir els actuals sistemes de propietat intel·lectual.
Mira també:
http://www.upf.edu/grec/en/0405/0606.htm

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El Banc Mundial organitza unes jornades a la UPF
08 jun 2005
Los estudsiantes, ¿ No piensan en boikotearlo ? Yo como currante lo tengo crudo, pero si fuese joven iría un rato a darles un poco polculo y a ver si puedo joderles las jornadas
Sindicat Terrassa