Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Taller de Propostes contra la Violència Immobiliària i Urbanística
08 jun 2005
Us convoquem a participar al Taller de Propostes
contra la Violència Immobiliària i Urbanística que
tindrà lloc el proper dissabte 11 de juny a partir de les 11 hores a la Casa de la Solidaritat, Vistalegre,15
programa taller.png
La violència immobiliària i urbanística constitueixen l’altra cara de la famosa col·laboració público-privada que caracteritza el model Barcelona, i són viscudes i patides quotidianament per un ampli segment de la població. Al mateix temps, a l’àrea metropolitana de Barcelona hi ha diversos col·lectius, associacions i persones a títol individual que, d’una manera o d’una altra, estan desenvolupant formes de resistència, denúncia i de lluita entorn del tema de l’habitatge i les transformacions urbanístiques (col·lectius veïnals, centres socials okupats, agrupacions en defensa del territori…). És per això que hem pensat que seria interessant posar en comú aquestes pràctiques per intentar generar estratègies i eines comunes que ens permetessin anar més enllà de cada cas concret i convertir la qüestió de l’habitatge en un conflicte polític i social.

A la pàgina web http://www.coordinadoraraval.org
trobareu un dossier de textos sobre el tema que pensem que pot servir per engegar la discussió. El primer text descriu el context legal, polític i econòmic de l’especulació i la violència immobiliàries a l’Estat espanyol en els darrers vint anys; el segon aborda els plans actuals d’habitatge i de foment del lloguer de l’Ajuntament de Barcelona i el Govern de la Generalitat; el tercer presenta una tipologia de les diferents formes de violència immobiliària, i en el quart es descriuen algunes d’aquestes formes a partir de casos concrets al barri del Raval. A més a més afegim un text redactat pels afectats del carrer Verdi, un tríptic de consells pràctics contra el mòbbing i una proposta de reivindicacions que volem discutir entre tots i totes en el taller.

L’objectiu del taller és doncs triple:
-En primer lloc, volem contribuir a la discussió
engegada per la Plataforma Veïnal Contra l’Especulació de Barcelona sobre el model de ciutat que patim i la ciutat que volem. En concret, proposem utilitzar la «Proposta per elaborar una sèrie de reivindicacions concretes» (vegeu el dossier) com a document base per a iniciar un debat de fons sobre com es podria dotar les lluites a l’entorn del territori d’una eina comuna. Es tractaria d’elaborar una carta de reivindicacions que tothom es pogués fer seva i que es pogués utilitzar en contextos diversos.
-En segon lloc, volem contribuir a situar el fenomen del mòbbing en el context de la violència urbanística i immobiliària generalitzada i posar en comú experiències i formes de lluita per tal d’intentar construir una xarxa contra el mòbbing on s’intercanviïn recursos i estratègies.
-Finalment, volem obrir un espai per posar en comú les formes d’intervenció política contra la violència immobiliària i urbanística que s’han donat fins ara i plantejar la creació d’algunes estratègies conjuntes.

En l'arxiu adjunt hi trobareu el flyer de convocatòria i el programa de les jornades.
Mira també:
http://www.coordinadoraraval.org

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa