Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Agost»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
      01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Apartat amb codi "Enviament Duplicat"
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Manifest per un nou partit a Catalunya
07 jun 2005
manifiestoporelpluralismo ARROBA yahoo.es <manifiestoporelpluralismo ARROBA yahoo.es>Per un nou partit polític a Catalunya
Qui som
Documents

Links

Col·laboracions

Fòrum

Contacte

Després de 23 anys de nacionalisme conservador, Catalunya ha passat a ser governada pel nacionalisme dâesquerres. No ha canviat res de substantiu. Nâhi ha prou de dir que lâactual govern ha fixat com la seva principal tasca política la redacció dâun nou Estatut dâAutonomia. Molts ciutadans catalans creiem que la decisió és conseqüència de la incapacitat del govern i dels partits que el componen per enfrontar-se als problemes reals dels ciutadans. Com totes les ideologies que reten culte als símbols, el nacionalisme confon lâanàlisi dels fets amb lâadhesió a principis abstractes. Tot sembla indicar que, a lâelegir com a principal tasca política la redacció dâun nou Estatut per a Catalunya, els símbols han desplaçat una vegada més les necessitats.
La tàctica desplegada durant més de dues dècades pel nacionalisme pujolista, en la qual insisteix avui el Tripartit, ha consistit a instal·lar el conflicte permanent entre les institucions polítiques catalanes i espanyoles i, fins i tot, entre els catalans i la resta dels espanyols. Cada dia és més escandalosa la pedagogia de lâodi que difonen els mitjans de comunicació del govern català contra tot allò que es considera âespanyolâ?. La nació, somiada com un ens homogeni, ocupa el lloc dâuna societat forçosament heterogènia.
El nacionalisme és la resposta obsessiva del govern actual a qualsevol eventualitat. Lâúnica cosa que se li resisteix són els problemes, cada cop més vigorosos i complicats. Per exemple, el de lâeducació dels nens i els joves catalans. La política lingüística que sâha aplicat a lâensenyament no ha impedit que els estudiants catalans ocupin un dels nivells més baixos del món desenvolupat en comprensió verbal i escrita. Aquest és tan sols un dels resultats més estridents de dues dècades de gestió nacionalista. Dues dècades en les quals el poder polític ha renunciat, a més, a aprofitar lâimportantíssim valor cultural i econòmic que suposa la llengua castellana, negant-ne el caràcter de llengua pròpia de molts catalans.
La decadència política en què el nacionalisme ha sumit Catalunya té un correlat econòmic. Des de fa temps la riquesa creix en una proporció inferior a la dâaltres regions espanyoles i europees comparables. Un bon nombre dâindicadors crucials, com la inversió productiva estrangera, o les xifres dâusuaris dâinternet, ofereixen una imatge de Catalunya molt llunyana del paper de locomotora dâEspanya que el nacionalisme sâhavia autoproposat. La seva reacció ha estat la de costum: atribuir els problemes de la decadència econòmica catalana a un repartiment de les finances públiques suposadament injust amb Catalunya. Convé recordar que una de las acusacions tradicionals de lâesquerra a lâanterior govern conservador havia estat, precisament, la de no saber gestionar amb eficàcia els recursos de què disposava i practicar una política victimista que ocultés tots els seus fracassos de gestió. El govern tripartit ha necessitat poc temps per adherir-se a aquesta reacció purament defensiva, que, a més a més, ha incorregut amb freqüència en la immoralitat. Algun dels seus consellers no ha tingut cap inconvenient a afirmar que mentre el nord espanyol treballa, el sud dilapida. No sembla pas que el creixent distanciament econòmic de Catalunya respecte a Espanya i que la seva visible pèrdua de prestigi entre els ciutadans espanyols hagi contribuït a pal·liar aquesta decadència.
En canvi, el nacionalisme català sí que ha estat eficaç com a coartada davant la corrupció. Des del cas Banca Catalana fins al més recent cas del 3 per cent (que passarà a la història per haver provocat una de les sessions més humiliants que hagi viscut mai un parlament espanyol) tota acusació de frau en les regles del joc sâha camuflat darrere el consens. Un consens que no tan sols es manifesta en els escenaris del parlamentarisme, sinó que forma part del paisatge. Es pot dir que a Catalunya actua una corrupció institucional que afecta qualsevol ciutadà que aspiri a un lloc de titularitat pública o que pretengui beneficiar-se de la distribució dels recursos públics. En termes generals, el requisit principal per ocupar una plaça, rebre una ajuda, o beneficiar-se dâuna legislació favorable és la contribució al mite identitari i no els mèrits professionals del candidat o lâinterès pràctic de la societat.
Com que les forces polítiques representades avui al Parlament de Catalunya es mostren insensibles davant dâaquest estat de coses, els sotasignats no se senten representats pels actuals partits i manifesten la necessitat que un nou partit polític corregeixi el dèficit de representativitat del Parlament català. Aquest partit, identificat amb la tradició il·lustrada, la llibertat dels ciutadans, els valors laics i els drets socials, hauria de tenir com a propòsit immediat la denúncia de la ficció política instal·lada a Catalunya. Oposar-se als intents cada cop menys dissimulats de trencar qualsevol vincle entre catalans i espanyols. I oposar-se també a la destrucció del raonable pacte de la transició que fa poc més de vint-i-cinc anys va tornar a situar Espanya entre els països lliures. La millor garantia del respecte de les llibertats, la justícia i lâequitat entre els ciutadans, tal i com es conceben en un Estat de Dret, resideix en el ple desenvolupament de lâactual règim estatutari de les Autonomies, emmarcat en la Constitució de 1978.
Ãs cert que el nacionalisme unifica transversalment la ideologia i la pràctica de tots els partits catalans fins ara existents; precisament per això, està lluny de representar el conjunt de la societat. Cridem, doncs, els ciutadans de Catalunya identificats amb aquests plantejaments a reclamar lâexistència dâun partit polític que contribueixi al restabliment de la realitat.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifest per un nou partit a Catalunya
07 jun 2005
JODER QUE PLASTAS, ya van tropecientas veces que lo colgais, sois más pesaos que los nacionalistas
aneu a cagar
07 jun 2005
ben lluny, a valladolid?
Re: Manifest per un nou partit a Catalunya
07 jun 2005
QUIN FÀSTIC!!
Re: Manifest per un nou partit a Catalunya
07 jun 2005
Boadella és un espanyolista impressionant !!
Sabeu que va signar el manifest "por la unidad de España" que va promoure la UCE ?
A la gent no se la valora única i exclusivament pel que va fer fa 30 anys, sinó sobretot per com actua en l'actualitat. En Pujol va estar al lego i no és precisament un referent, o per tu si "Sobirania Catalana" ?
Aquesta és la demagògia que farà servir aquest grupúscle espanyolista a l'estil dels que hi han hagut a Euskal Herria aquests darrers anys, al servei del nacionalisme espanyol més ranci, i que el seu aparell mediàtic escamparà arreu.

Boadella màrtir? Boadella màrtir d'espanya en la terra dels catalans rojoseparatistas menjanens? Crus, tot i que amb una mica de sal. Per pixar-se del riure si no fos tant patètic i no hi haguès tanta merda darrera. Perque aquests personatges, com el Caja i el Boadella, només són la cara d'un intent de crispar la societat catalana amb la demagògia més delirant.

En Boadella és un gran director teatral, pero tot el talent que te pel teatre i la ficció li manca per entendre la realitat social catalana. Sembla que alguns s'han adonat i volen fer-lo servir, és una pena.
Boadella és un espanyolista impressionant !!
Sabeu que va signar el manifest "por la unidad de España" que va promoure la UCE ?
A la gent no se la valora única i exclusivament pel que va fer fa 30 anys, sinó sobretot per com actua en l'actualitat. En Pujol va estar al lego i no és precisament un referent, o per tu si "Sobirania Catalana" ?
Re: Manifest per un nou partit a Catalunya
07 jun 2005
quina merda de text, ple de mentides i tòpics del nacionalisme espanyol.

jo no sé a qui pretenen enganyar, suposo que és una maniobra dels sectors més ultres del mateix PSOE per convertir l'estatut en una merdeta encara més rídícula del que estan fent.

ja veureucom no es presentaran, ja saben que no terurien més que quatre vots i el discurs aquest fantasiós del nacionalisme espanyol a catalnuya quedaria totalment deslegitimat epr sempre.
Re: Manifest per un nou partit a Catalunya
07 jun 2005
Aquests no es presenten, aquesta gent tira la pedra i amaga la ma, esperant que algú donguí la car aper ells i rebí la bofetada per ells. Només volen crispar l'ambient i fer creure als demés que aquí vivim pegant-nos entre nosaltres. L'han entrevistat a la Mirada Crítica a Tele 5, donant arguments bastants tristos, el Boadella es sent molest que a la Catalunya rural es parlí poc l'espanyol i que la gent no el parlí bé. A part de recordar que ell va estar a punt de ser jutjat per un consell de guerra durant el franquisme. Van de víctimes i acusen als demés de victimistes, qui enten això?
Re: Manifest per un nou partit a Catalunya
07 jun 2005
totalment d'acord amb antiboadella
a més a més aquest personatge duu uns anys remullant-se d'una supossada etica llibertaria.
Quina vergonya. Tant de documental de durruti amb el pobre chicho en pau descanse cantant, o Abel paz com historiador per anar a acabar demanant la creació d'un partit junt amb l'espanyolisme més ranci.

Si els iaios de la cnt alçaren el cap demanarien el seu afusellament
Re: Manifest per un nou partit a Catalunya
07 jun 2005
País:2 Territori propi d'una ètnia determinada. El País Basc, el País de Gal·les, els Països Catalans.
Ètnia?,determinada?= feixisme
Re: Manifest per un nou partit a Catalunya
07 jun 2005
Al Pais de Gal.les són feixistes? Als Països Baixos i als Països Catalans ho són també?

Lerrouxistes fora d'Indymedia!!
Manifest per un nou grup feixista falangista anti-catalanista
07 jun 2005
"Des del cas Banca Catalana fins al més recent cas del 3 per cent (que passarà a la història per haver provocat una de les sessions més humiliants que hagi viscut mai un parlament espanyol) tota acusació de frau en les regles del joc s’ha camuflat darrere el consens.""Dues dècades en les quals el poder polític ha renunciat, a més, a aprofitar l’importantíssim valor cultural i econòmic que suposa la llengua castellana, negant-ne el caràcter de llengua pròpia de molts catalans.
La decadència política en què el nacionalisme ha sumit Catalunya té un correlat econòmic.""I oposar-se també a la destrucció del raonable pacte de la transició que fa poc més de vint-i-cinc anys va tornar a situar Espanya entre els països lliures. La millor garantia del respecte de les llibertats, la justícia i l’equitat entre els ciutadans, tal i com es conceben en un Estat de Dret, resideix en el ple desenvolupament de l’actual règim estatutari de les Autonomies, emmarcat en la Constitució de 1978.
És cert que el nacionalisme unifica transversalment la ideologia i la pràctica de tots els partits catalans fins ara existents; precisament per això, està lluny de representar el conjunt de la societat. Cridem, doncs, els ciutadans de Catalunya identificats amb aquests plantejaments a reclamar l’existència d’un partit polític que contribueixi al restabliment de la realitat. "


Que cadascú jutji..però aquests 3 fragments defineixen perfectament quina és la postura d'aquest grupet de pensadors Españols nostàlgics d'èpoques pasades i atemorits per la "ruptura d'España"...Són bons cadelletes del Franquisme. Es pot demanar la il.legalització d'aquest partit?
Re: Manifest per un nou partit a Catalunya
07 jun 2005
Erase una vez un lugar llamado Cataluña. Algunos escribían siempre Catalunya porque su ignorancia lingüística les hacía creer que el grafema (pura convención) era más importante que el fonema (realidad física audible).

Era una región de la Unión Europea y formaba parte de ella en tanto que comunidad autónoma -al igual que Murcia o el País Vasco- del Estado llamado España. Esos lugareños que escribían siempre Catalunya se autodenominaban nacionalistas porque aquello, decían, era una nación. Y añadían: sin Estado. Cosa infrecuente, pues la realidad jurídico-política llamada Estado suele preceder a la justificación teórica llamada nación. Y no a la inversa: Oklahoma y Nebraska son estados y junto con otros constituyen la Nación -lo escriben con mayúscula- conocida como Estados Unidos de América (EUA, USA según las siglas inglesas o simplemente States).

Por tanto, Cataluña sí tenía Estado: el Estado del cual formaba parte, es decir, España. No obstante, cuando los nacionalistas decían Estado no se referían a Cataluña (cuyo gobierno autonómico, la Generalitat, era allí el Estado), sino que era el témino que elegían para no decir España. A veces, si no había más remedio para que la cosa quedase clara, añadían el adjetivo «español».Con lo cual, dado que Italia o Alemania eran Estados al igual que España, la lógica de ese absurdo habría debido llevar a que en la Copa de Europa de fútbol -pongamos por caso- el Estado español, si ganaba su partido contra el Estado italiano, tuviera que enfrentarse con el Estado alemán, que a su vez había vencido al Estado francés: la Tercera Guerra Europea, afortunadamente con balones en lugar de bayonetas.

Más dramática era la cosa cuando entraban en el asunto las lenguas.El Estado español era un Estado (así de redundante sonaba) plurilingüístico.Los nacionalistas querían hablar en catalán en el parlamento europeo y en el parlamento español, pese a que a la hora de tomar copas tras las sesiones en Estrasburgo todo el mundo hablaba en la koiné llamada inglés y en Madrid en la llamada siempre castellano por los nacionalistas moderados y español por los independentistas extremosos y los científicos de la lengua.

A pesar de que el jugador del Barça Ludovic Giuly lo había dejado claro a su llegada de Francia («Quiero aprender catalán para ser como un verdadero español»), los nacionalistas catalanes no parecían entender que si podían ser catalanes es porque eran españoles, dado que sólo en España se utilizaba el catalán (en Francia e Italia era una reliquia folclórica, más o menos como el gaélico en Irlanda). ¿Cómo mostraban su gratitud hacia España los nacionalistas catalanes? Instaurando la ley del embudo: catalán en Europa y en España, español (lengua materna de dos tercios de los catalanes) proscrito de las escuelas, el parlamento y la vida oficial de Cataluña. Y a los restaurantes que pusieran la carta en español y no en catalán, multa.

Pasaban cosas muy raras en aquellos tiempos en ciertos lugares de Europa.
Re: Manifest per un nou partit a Catalunya
07 jun 2005
Fa molta gràcia que esmentin el cas Banca Catalana deixant-se de tots els casos de corrupció on hi ha implicats ministres, presidents i militars espanyols. Com un lladre com Roldán va acabar manant la guardia civil espanyola, robant centenars de milions de pessetes que encara no ha dit on són? Que passa amb ministres i responsables dels aparells repressius de l'estat espanyol implicats en casos de corrupció i tràfic de drogues que mai s'han aclarit perque aixó implica possar el descobert tota la merda que s'hi amaga dins? Que passa amb financers com Mario Conde o Javier de la Rosa que tenien com a soci de negocis el rei espanyol, eren els seus homes de confiança per aquests afers, i que han estat condemnats per casos de corrupció de molts milions i que han amenaçat d'explicar fins a quin extrem el rei espanyol està pringat de merda? Hi han molts més exemples de la corrupció estructural de l'estat espanyol.

Quan països independents com Noruega, Dinamarca o Finlàndia amb llengües menys parlades que el català són dels més desemvolupats económica i socialment a Europa, és evident que les seves llengües -com el català- no són cap obstacle per la prosperitat. Aixó només és per desviar la responsabilitat de l'estat espanyol que, amb el seu expoli fiscal contra els catalans, esta enfonsant l'economía catalana alhora que posa al límit del col.lapse serveis bàsics com la sanitat, educació, etc. Els treballadors no ens mereixem ser robats, i molt menys fent servir la solidaritat com excusa.

La transició va ser en realitat una simple transmisió de poders, ara s'esta fent possible fer una transíció de veritat i superar la espanya rancia on centenars de milers de persones es manifesten exigint guerra i contra els que treballen per la pau. L'estat de les autonomies és un nyap, el que cal és un estat federal de veritat que reconegui la pluralitat i assumeixi el dret a l'autodeterminació.
Re: Manifest per un nou partit a Catalunya
07 jun 2005
A estos es que hasta los españoles les han calado, vengo de ver un foro que no se caracteriza ni por ser del rollo indepe ni acrata ni mucho menos y los comentarios que les dedican son cojonudos:
http://www.escolar.net/MT/archives/2005/06/por_un_nuevo_pa.html#comments

Ejemplo:
"¿El único fin de este partido es ir contra el nacionalismo catalán?. Porque del resto de temas, de los que realmente importan vamos, no dicen nada. ¿Politica económica?, ¿el paro?, ¿el agua?, ¿que opinan de que los curas se casen?."
Re: Manifest per un nou partit a Catalunya
07 jun 2005
son els del foro d babel, cal dir alguna cosa més?
Re: Manifest per un nou partit a Catalunya
07 jun 2005
Jo no m'hi faria gaire mala sang. Que presentin el partit aquest, que exposin les seves propostes (més enllà de la simple declaració d'intencions que hi ha hagut fins ara) i ja veurem què passa. És molt significatiu que diguin que se situaran a l'esquerra del PP, com si això volgués dir alguna cosa.

En fi, salut i bons aliments a tothom.
mes que botifler ets un ignorant
07 jun 2005
Per ignorancia linguistica el castella, que dona tanta importancia al grafema que al diccionari de la RAE hi trobes guisqui quan parla del whisky, per pixar-se de riure.
Sempre segons el diccionari del RAE:
- nación.
(Del lat. natÄ­o, -Å?nis).
1. f. Conjunto de los habitantes de un país regido por el mismo gobierno.
2. f. Territorio de ese país.
3. f. Conjunto de personas de un mismo origen y que generalmente hablan un mismo idioma y tienen una tradición común.
4. f. coloq. p. us. nacimiento (Ç? acción y efecto de nacer). Ciego de nación.
5. m. Arg. p. us. Hombre natural de una nación, contrapuesto al natural de otra.

Per tant, punt per punt, Catalunya es una nacio.

- estado.
(Del lat. status).
1. m. Situación en que se encuentra alguien o algo, y en especial cada uno de sus sucesivos modos de ser o estar.
2. m. Cada uno de los estamentos en que se dividía el cuerpo social; como el eclesiástico, el de nobles, el de plebeyos, etc.
3. m. Clase o condición a la cual está sujeta la vida de cada uno.
4. m. estado civil.
5. m. Conjunto de los órganos de gobierno de un país soberano.
6. m. En el régimen federal, porción de territorio cuyos habitantes se rigen por leyes propias, aunque estén sometidos en ciertos asuntos a las decisiones de un gobierno común.
7. m. Resumen por partidas generales que resulta de las relaciones hechas al por menor, y que ordinariamente se figura en una hoja de papel. Estado de las rentas del vecindario, del ejército
8. m. Ministerio de Estado.
9. m. Medida longitudinal tomada de la estatura regular del hombre, que se usaba para apreciar alturas o profundidades, y solía calcularse en siete pies.
10. m. Medida de superficie que tenía 49 pies cuadrados.
11. m. Manutención que acostumbraba dar el rey en ciertos lugares y ocasiones a su comitiva.
12. m. Sitio en que se la servía.
13. m. Esgr. Disposición y figura en que queda el cuerpo después de haber herido, reparado o desviado la espada del contrario.
14. m. Fís. Cada uno de los grados o modos de agregación de las moléculas de un cuerpo. Estado sólido, líquido, gaseoso
15. m. desus. Casa de comidas algo menos plebeya que el bodegón.
16. m. ant. Séquito, corte, acompañamiento.

Aqui el que ens interessa es el punt 5, Catalunya es un pais pero no es sobira, per tant no te estat. Per si tens algun dubte:

- soberano, na.
(Del b. lat. *superÄ?nus).
1. adj. Que ejerce o posee la autoridad suprema e independiente. Apl. a pers., u. t. c. s.
2. adj. Elevado, excelente y no superado.
3. adj. ant. Altivo, soberbio o presumido.

Catalunya no te una autoritat independent, per tant no es sobira.

Catalunya forma part, per la força (pregunta-li als borbons i al comte duc d'olivares), de l'estat espanyol.

Amb el tema de la llengua es on ja se't pot dir gilipolles directament, que parlem catala gracies a l'estat espanyol? JUAAAAAAAAAASSSSSSSSS
El catala si es parla es gracies a que els catalans no l'han deixat mai de parlar, fins i tot quan els governs de l'estat espanyol el perseguien. Ah, i a França i a Italia el catala es parla, poc, pero es parla.

S'ha se ser ignorant...
Re: Manifest per un nou partit a Catalunya
07 jun 2005
boadella ja ja ja ets una merda feixista ja ja jaj
Re: Manifest per un nou partit a Catalunya
07 jun 2005
Fa uns dies va sortir aquest text d'algú amb sensibilitat cultural. ¡Qué n'aprenguin!

Lo que pienso de los que actuan como si prefirieran que no existiera la cultura catalana
per joven comunista 02 jun 2005 04:51:05
Sobre la supuesta estrategia de los supuestamente no-nacionalistas. Yo no soy nacionalista y no creo que existan las naciones, pero Si existen las culturas y la diversidad y cómo estoy a favor del interculturalismo (no el multiculturalismo del PP) he escrito este texto para poner a cada uno en su sitio, pues la noticia de ese nuevo partido de inadaptados que captaran el voto de incultos (sean lo que sean ellos) no me ha gustado nada. Salut companys!
Bona tarda. Son una pandilla de reaccionarios que no quieren integrarse, yo no tinc cap problema per parlar en català, pero hay muchos españoles de akí cataluña que si y con la etiqueta de no-nacionalista para evitar las críticas que conllevaria ser nacionalista en el fondo se comportan como nacionalistas por que su actitud es de no querer hablar la lengua catalana. Són ignorantes porqué ignoran lo natural que es que una lengua te coaccione: si vas a Madrid te coaccionará el castellano, si vas a Francia el Francés y si estas en catalunya te coaccionarà el Català y el Castellano, claro está. En el fondo son ellos los que no quieren asumir la verdadera realidad y coaccionando ellos (siendo natural com es que caulquier lengua coaccione, eso los saben todos los antropológos i filólogos está estudiado) no aceptan que les coaccione el catalán. Nunca me he encontrado con ningún nacionalista catalán que me faltara el respeto por mi cultura i origenes i que me dijera como tengo que hablar. Es más, en Catalunya los catalanes tienden a hablar tu lengua si te direjes en castellano a ellos, peró yo recientemente estoy tomando la actitud de dirijirme a ellos en catalán. Tenemos que integrarnos aportando nuestra pizca de cultura y no actuar cómo estos demagogos que bajo la etiqueta no-nacionalista en realidad se estan comportando como nacionalistas espanyolista escluyentes que aprovechan la mínima para fomentar una lengua que en cataluña goza de mucha salud (por mucho que el tripartito no quiera verlo), el castellano. Por eso, aunque no soy nacionalista, simempre seré mucho más comprensivo con el nacionalismo catalán que con els espanyol, por mucho que se disfraze de no-nacionalista a través del PP, del PSOE (tándem Bono-Ibarra) o de nuevos partidos.

Visca els altres andalusos!
Visca Catalunya!
A Catalunya, llengua catalana!
Re: Manifest per un nou partit a Catalunya
07 jun 2005
ADECAF se soluidariza con Boadella i colgará el manifiesto en su web.

www.adecaf.com
Re: Manifest per un nou partit a Catalunya
07 jun 2005
no esperavem menys d'un carceller ex-plataforma x catalunya
Què passa Josep de CDC a Boadella passant per la PXC
07 jun 2005
Ara resulta que adecaf el xiringuito carceller muntat per Josep Ferrarons, ex militant de Convergència Democràtica de Catalunya, ex fundador de la xènofoba Plataforma per Catalunya s'apunta al circ d'en Boadella i l'Arcadi Espada. El felicito, si sense el teu ajut el project té tots els números per anar-se'n amb orris, si hi participes de ben segur que no durarà ni 3 dies. Per cert, gràcies per postejar tants missatges a la web, si tots es carcellers "treballessin" tant com tu, no caldria fer noves presons, perquè ja no hi hauria ningú a dins.
Que et "bombing"
Re: Manifest per un nou partit a Catalunya
07 jun 2005
MANIFIESTO-INTELECTUALES
Boadella denuncia amenazas de muerte dentro "escalada integrismo"

Barcelona, 7 jun (EFE).- El director de la compañía teatral Els Joglars, Albert Boadella, ha revelado hoy que ha presentado una denuncia ante la Policía Nacional por haber recibido amenazas de muerte a través de Internet, una situación que ha puesto de ejemplo de la "escalada de integrismo que vive la sociedad catalana".
Boadella ha participado en Barcelona en una rueda de prensa junto a una quincena de intelectuales, en la que han presentado un manifiesto a favor de la creación de un partido político en Cataluña en contra del "nacionalismo imperante", y en que también se ha acusado a los medios de comunicación de la Generalitat de "hacer pedagogía del odio contra todo aquello que se considera español".
El dramaturgo ha explicado que hace un mes presentó una denuncia en la comisaria de la Vía Layetana por la aparición en Internet de una imagen en la que se reproducía a una imagen de la 'Moreneta' con un fusil y con el punto de mira en la cabeza de Boadella.
"Llevo cuarenta y pico años en la vida pública y nunca me había pasado esto, ni en la época de Franco ni posteriormente", ha denunciado Boadella, quien ha enmarcado esta situación dentro de la "escala integrista que vive la sociedad catalana".
Boadella ha hecho gala de su teatralidad para, en una primera intervención ante los medios de comunicación, asegurar que la política catalana es un "conglomerado de cursis y capullos con la justa proporción de mangantes de la patria", en que "la gansada y la tontería provinciana me sumen en una gran depresión", ha apuntado.
El director teatral ha ironizado que lo que le ha motivado a apoyar la reivindicación de un nuevo partido catalán anti-nacionalista ha sido la "reacción fisiológica" de su "hígado y sistema intestinal".
"Por deformación profesional puedo sentir una cierta atracción por los canallas e hijos de puta químicamente puros", ha asegurado Boadella, quien no obstante cree que ahora debe crearse un partido que luche contra los "especialistas falsificadores" y la "claustrofobia actual en Cataluña".
Por su parte, el escritor Félix de Azúa ha denunciado que muchas personas que han querido adherirse al manifiesto a favor de un nuevo partido político "no lo han hecho por miedo a las enormes repercusiones en su vida privada y profesional".
Al tiempo, el catedrático Francesc de Carreras ha criticado que actos como los de la Asociación por la Tolerancia sean "boicoteados por las juventudes de ERC", cuando miembros de esta entidad como Paco Caja "tienen tanto derecho a hablar como Jordi Pujol".
Carreras ha sido quien ha señalado que en el manifiesto presentado hoy se hace una crítica directa a "los medios de comunicación del gobierno catalán", a los que se acusa de difundir de manera "escandalosa" la "pedagogía del odio contra todo aquello que se considera español".
"No es nueva esta pedagogía del odio, sino que es un incremento de la que ya existía antes (en época de CiU)", ha matizado De Carreras, quien ha recordado que "todo nacionalismo, para construirse, siempre ha de tener un enemigo".
Re: Manifest per un nou partit a Catalunya
07 jun 2005
Que diguin que el PP és "nacionalista català", com han declarat a la roda de premsa avui, ja indica la lucidesa intel.lectual que gasta aquest personal... Però, a més, se'ls ha escapat que si el PP no fos nacionalista català el podrien votar, amb la qual cosa demostren que abans són espanyolistes que esquerrans. Ja està tot dit.
Re: Manifest per un nou partit a Catalunya
07 jun 2005
Jo no vull ser nacionalista. Per aixó vull la independència, per poder deixar-ho de ser. Pero gent com aquesta no hem deixen...
como si quieren montar un club de petanca!! y tragarse las bolas!!
07 jun 2005
Por mi como si quieren montar un club de petanca son los mismos plastas de siempre!!

www.kaosenlared.net
Re: Manifest per un nou partit a Catalunya
07 jun 2005
Sembla que el nou màrtir d'espanya entre els infidels catalans rojoseparatistes va presentar una denuncia "en la comisaria de la Vía Layetana" al veure per internet una esfereïdora i cruel imatge "en la que se reproducía a una imagen de la 'Moreneta' con un fusil y con el punto de mira en la cabeza de Boadella" No serà tot una performance ideada pel mateix Boadella? Perque sembla massa patètic per ser real.
Re: Manifest per un nou partit a Catalunya
07 jun 2005
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...etc!
Re: Manifest per un nou partit a Catalunya
07 jun 2005
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...
akesta txusma adormen encara ke t´hagis fotut 15 cafés i dos ralletes de farla!!
Re: Manifest per un nou partit a Catalunya
09 jun 2005
Los catalanes nacionalistas no sois los únicos que vivís en cataluña, debéis entenderlo.Mi familia vive aqui desde hace mas de 60 años y me siento tan catalán como Carod, lo siento por vosotros.
Re: Manifest per un nou partit a Catalunya
09 jun 2005
No crec que els firmants del manifest vagin del tot desencaminats en alguns aspectes de la política catalana. És ben cert que com més va més ens intentem separar de la resta d'Espanya. No vull dir que aquest fet sugui negatiu, al cap i a la fi, existeixen les nostres diferències, però crec que s'està fent d'una manera equivocada. Enlloc d'anar a buscar el conscens, es persegueix l'adversió de la respa d'espanyols cap als catalans.
Re: Manifest per un nou partit a Catalunya
09 jun 2005
Yo també soc catalana, de neixament i de cor.I m'agradaría que el sr. Carod Rovira i companyia no ens ens incloguin a tots els catalans quan fan les seves magistrals actuacions
Re: Manifest per un nou partit a Catalunya
09 jun 2005
Si aquests zumbats de la vida (els mateixos que defensen les curses de braus) volen fer un partit polític doncs que el facin i s'enfonsin ells mateixos.

L'idignat és la cantxa que els mitjans catalans i espanyols dónen a aquesta proposta. En canvi callen vilment davant de la CUP, una proposta engrescadora i interessant.

Aquests intel.lectuals ressentits tenen molts contactes i és indignant que personatges com en Cuní els tracti tan bé al seu prograa televisiu.

El jovent en lluita!
ADECAF s'ha atrevit a penjar el manifest al seu web
09 jun 2005
Sóc Oriol i sóc una maricona independentista pija de la família. Visc a Sant gervasi i vull la independència i el socialisme (és a dir, socilitzar-ho tot perquè s'ho quedi el papa). Sóc racista perquè odio els xarnegos i els espanyols, però m'han dit que no ho digui perquè queda malament. estem construint un exèrcit per envair França i crear els països catalans. porto una estelada ficada al cul pk em dona gust. Fumo porros i odio el feixisme, m'agrada que els comunistes matessin 100 milions de fills de puta, eren tots feixistes. Ara m'he assabentat que els carcellers d'ADECAf han penjat el manifest Boadella a la seva web. Intolerable! Cal massacrar-los en nom de la pau. Em dones una calada, tio?

No, no em prenguis la xapeta, que la porto ficada al cul!!!
Re: Manifest per un nou partit a Catalunya
10 jun 2005
quant freak suelto per la web
Re: Manifest per un nou partit a Catalunya
10 jun 2005
Les curses de braus són del tot acceptables, tant a Catalunya com a la resta d'Europa, per representar un llegat històric que ens arriba a nosaltresde de temps ancestrals. Crec que no només tenim el dret de continuar-ne la tradició, sino que tenim eldeure de que la festa perduri per tal que les persones que vinguin darrere puguin ser testimonis dels seus orígens. Uns orígens, que a diferència del que creuen moltes persones, es troba en la Catalunya rural. L'intent d'acabar amb els toros és una moda absolutament urbanita promoguda des del partits que només troben vots en les grans ciutats.
curses de braus dubtosament ètiques
10 jun 2005
buah, les curses de braus estarien bé si no els matessin, però s'ha de veure que hi han cultures molt cruels, pq els humans tb ho són.... És abulgària o a russia, que lliguen un gos per les potes del darrera quan comença l'any , li fan donar voltes.. (el centrifuguen) i com mes es caga el pobre bitxo mes sort tindràn?¿ i tambe en un poble de catalunya per no se quina festa penjaven un ruc des de dalt del campanar...i es pixava, (i menos mal que ara ho fan amb un ninot). llastima que sigui tan desmemoriada pero et juro que és veritat. i jo pregunto si les cultures no poden tenir una evolució de cara a fer accions més racionals, que ja no som , o no hauríem de ser tan salvatges, siusplau.

pregunto si es tradicional que els castellers es posin casc per que si cauen d'altures no es fotin treps al cap, no oi? pero aviat hi aniràn tots, d' això se'n diu evolucionar.

A mi m'agraden els toros, és bonic veure un animal que corre, però no es pot negar que els fan patir molt, i més en públic, a tu t'agradaria morir-te ofegat en els teus propis vòmits? tan sols és un "espectacle" disfressat, que sembla el que no és, i la gent no te suficient sensibilitat per dir "no" a una cosa que pot ser "bonica" de veure pero molt cruel de fer.
Re: Manifest per un nou partit a Catalunya
13 jun 2005
En este foro mismo de muestra la divergencia de la sociedad catalana. Por una banda están los que creen que las cuestiones de lengua, identidad y nacionalismo son prioritarias. Y los que pensamos que asuntos como la sanidad, la educación, la libertad de derechos y la correcta gestión de los fondos públicos son prioritarios.

Yo quiero que los políticos no se peleen por archivos o por poder hablar en tal o cual lengua en un parlamento. Yo quiero que los políticos reduzcan el déficit de la sanidad o que desaparezcan los barracones de las escuelas.

El PPC también es nacionalista porque solo habla de estatutos, catalán y archivos históricos.

Espero que esta iniciativa siga adelante y poderme afiliar al partido que surja de ella.
Re: Manifest per un nou partit a Catalunya
13 jun 2005
El nacinalisme radical está tant en el manifest com en algun d'aquest misatges.
Y ojalá el único problema de Cataluña fuera su independencia.
Re: Manifest per un nou partit a Catalunya
16 jun 2005
A qui no li agradi Catalunya i el català ja sap: carretera i manta!
Ni un espai pels fills de puta espanyols!
Re: Manifest per un nou partit a Catalunya
16 jun 2005
"cereah", precisament et vols afiliar a un partit que exclusivament dediqui el seu temps a qüestions nacionals i d'identitat només que de signe contrari a la dels partits que governen a Catalunya... al manifest aquest hi ha referències a altres coses que no siguin l'antinacionalisme? es com dir que t'afilies a Basta ya perque consideres que el terrorisme no és el principal problema de la societat actual, que n'hi ha d'altres

es com dir que no t'grada el menjar escombraria i deixes d'anar al Macdonalds per anar al Burguerking
Re: Manifest per un nou partit a Catalunya
16 jun 2005
Pregaria als gestors d´aquest fòrum que denuncièssin les greus amenaces, constitutives sense dubte de delicte, que ha llançat "anti-adecaf" a en Boadella. Jo mateix també ho faré. Hi ha una diferència enorme entre els autors del manifest i alguns de vosaltres: ells mai amenaçarien ni atemptarien físicament contra ningú, només expresen el que pensen, encara que no hi estigui d´acord. Vosaltres, realment, féu por, molta por,....és clar en quins cervells s´ha allotjat avui el feixisme més tenebrós.
Re: Manifest per un nou partit a Catalunya
22 jun 2005
Totalmente de acuerdo con el manifiesto, ya esta bien de hacerme sentir estrangero en mi propio pais, LIBERTAD.
Re: Manifest per un nou partit a Catalunya
25 jun 2005
he llegit que algú deia gran director al boadella a mi personalment dins de l'estil(parodia amb careta i gags ) el millor,alfons arús amb el força barça
Re: Manifest per un nou partit a Catalunya
25 jun 2005
os recomiendo la pagina .bye bye spain. habert si aprendeis algo catalufos.
Re: Manifest per un nou partit a Catalunya
01 jul 2005
vivo en Tarragona y estoy sufriendo las consecuencias de los actos que Uds. denuncian y hemos formado una plataforma denominada VIDA CIUDADANA, y estamos actuando en escandalos como el tema de TERRES CAVADES ect, ectpor lo que estan imputados varias personas y que consto el cargo al teniente alcalde de urbanismo, deseamos saber como dirigirnos a Uds.
sobre ADECAF
16 oct 2005
Veure l'informe-anàlisi sobre ADECAF:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/207020/index.php

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more

Sindicat