Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Mals tractes a les presons catalanes: Amnistia n'és també culpable
06 jun 2005
Des de fa anys estem dient que si no s'aturen els mals tractes, a les presons catalanes les paraules democràcia, rehabilitació o humanisme no tindran cap sentit. Però també hem dit, a banda d'aquesta evidència, que per erradicar els mals tractes cal que els casos concrets de vulneracions dels drets humans es jutgin i que es castigui els responsables, tant des del punt de vista penal com des del punt de vista polític. Tanmateix, això no passarà mentre el corporativisme protegeixi als qui, precisament amb les seves actuacions corporativistes, cobreixen de vergonya i misèria tot el col·lectiu de funcionaris de presons.
Ara bé, què hi ha darrere del corporativisme? Qui el promou? L'ha promogut el poder mitjançant sindicats grocs. L'ha promogut la senyora Núria de Gispert, catòlica i hipòcrita ella, a l'època d'USO, quan s'hi incubà l'ou de la serp... Perquè el corporativisme no sols salva el cul dels maltractadors, que se senten així encoratjats a continuar amb la seva "tasca" de castigar els presos, sinó que també pot salvar l'enorme culàs d'una consellera catòlica, nacionalista i farisea.
I també el d'altres polítics i el de tota l'administració penitenciària.

Aquesta és la realitat que Amnistia Internacional, fundada a Catalunya i tot Espanya amb una campanya per l'excarceració de Jordi Pujol, tancat a una presó franquista, ha estat ocultant a la societat catalana al llarg de molts anys: la instigació institucional del corporativisme carcerari, per acció o per omissió. Hem presentat les proves que apunten cap a sindicats i sindicalistes amb noms i cognoms, cap a polítics i fins i tot familiars de polítics -per exemple Ignasi de Gispert, germà de la consellera i secretari de formació d'USO-, però Amnistia es nega fins i tot a RESPONDRE.

Amnistia no vol, en realitat, anar més enllà de la simple aparença "progre" i còmoda dels seus comunicats. AMNISTIA FA POLITICA AMB ELS DRETS HUMANS. I LA FA ADMINISTRANT LES DENÚNCIES CONSIDERADES VÀLIDES EN FUNCIÓ DELS INTERESSOS DEL PODER. IGNORANT LES DENÚNCIES QUE PODEN COMPROMETRE DETERMINADES PERSONES, GRUPS I INSTITUCIONS. AMNISTIA ÉS EN REALITAT UN FILTRE QUE DIU SOLS EL QUE EL PODER PERMET I TOLERA DINS LA GRAN FARSA D'AQUESTA DEMOCRÀCIA DE MERDA QUE TENIM.

Amnistia forma part de l'oasi català, la gran xarxa nacionalista que vol controlar tots els mecanismes institucionals -ONGs incloses- a fi de rendibilitzar els sentiments patriòtics dels catalans en benefici de 200 famílies. Amnistia és una peça més de l'oligarquia catalana, conxorxa transversal als partits polítics i que funciona com una màfia.

Amnistia és portaveu del règim, com el diari AVUI, els sindicats grocs i altres entitats i persones al servei del nan megalòman del Tagamenent o els seus hereus del clan del pinyol (Artur MAS DE LO MISMO). Amnistia ens PROVOCA ARCADES.

AMNISTIA ÉS CULPABLE.
Mira també:
http://www.adecaf.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Mals tractes a les presons catalanes: Amnistia n'és també culpable
07 jun 2005
pq adecaf no tortura no? carcellers FORA!!
Difama que alguna cosa queda
07 jun 2005
Aquest tipus de comunicat de part de l'associació/grupuscul "ADECAF" es repeteix amb una certa frequencia a la columna dreta o de publicacio oberta del barcelona.indymedia
Sense entrar pero tampoc obviant la responsabilitat directa que tenen els funcionaris de presons en la dinamica de mals tractaments i vexacions que es repeteixen als centres penitenciaris tant a Catalunya com a l'Estat espanyol. No deixen de ser sorprenents els repetits atacs a Amnistia Internacional que la gent o persona d'ADECAF insisteixen en penjar aqui. La majoria de vegades es tracta de comunicats esperpentics, difamatoris o en el millor dels casos dificils de corroborar (de manera completament intencionada). Presentant-se com un "vertader" sindicat contra el "corporativisme" imperant i la classe política catalana, hom es podria preguntar quins son els vertaders objectius d'aquesta organitzacio. En tot cas sembla bastant clar que no es millorar el benestar de les persones privades de llibertat. Cansa una mica tenir que llegir bestieses com la que han penjat una mica mes amunt. Abans d'insultar i engegar el ventilador es convenient informar-se una mica. Que Amnistia Internacional es va fundar a Catalunya es una falsedat notoria. Per altra banda el funcionament d'Aministia impedeix que els grups locals es facin carrec de les situacions del seu pais amb la qual cosa dificilment podrien fer les coses que els d'ADECAF diuen que fan. Es pot i s'ha de criticar molt el treball de les ONG de drets humans pero si la critica no es constructiva o argumentada equival a un insult gratuit i deslegitima (si falta feia) a aquell que l'emet. En aquest cas ADECAF i els interessos tan corporativistes com aquells que preten denunciar que a l'hora representa.
Re: Mals tractes a les presons catalanes: Amnistia n'és també culpable
07 jun 2005
Adecaf=Ferrusons
Ferrusons=Plataforma per Catalunya
ergo
Adecaf FEIXISTES
Re: Mals tractes a les presons catalanes: Amnistia n'és també culpable
07 jun 2005
El text no diu que Amnistia es va fundar a Catalunya. El que diu és que la secció espanyola d'Amnistia es va fundar a Catalunya.

Si lluitar contra els mals tractes a presos "no té la intencíó" de millorar les condicions de vida dels presos, què la té?

Pots demostrar quina mentida ha dit ADECAF, si tota la informació que ha publicat ha estat ratificada per l'Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans de la Universitat de Barcelona, Justícia i Pau, Cristianisme i Justícia, Col·legi d'Advocats de Barcelona, ACAT i altres entitats que apunten també al sindicalisme corporativista com a causa dels mals tractes?

Saps que el propi sindicat CATAC va expulsar la seva secció de presons "per anar contra la legalitat i els drets humans" (nota de premsa de 16 d'octubre de 2003)?

No serà que ets un sindicalisme corporatiu disfressat de "defensor dels drets humans" que enlloc de verificar la validesa de les denúncies d'ADECAF et dediques única i exclusivament a difamar a insultar com sempre heu fet els carcellers corporativistes provivents del sindicat neofranquista UFIP?

Demostra en què ha mentit ADECAF o calla.
Re: Mals tractes a les presons catalanes: Amnistia n'és també culpable
07 jun 2005
Si realment Amnistia disposa de cinc informes d'ACAT, Universitat de Barcelona, CRistianisme i Justícia i Justícia i Pau que apunten al sindicalisme com a instigadors de la mà dura i Amnistia no diu res sobre això, aleshores es evident que està encobrint les organitzacions sindicals i que és culpable.
Re: Mals tractes a les presons catalanes: Amnistia n'és també culpable
07 jun 2005
Si Amnistia conoce las causas de los malos tratos y no las denuncia, entonces es que no tiene voluntad de erradicar los malos tratos.

Es muy bonito hablar de malos tratos y queda muy progre "condenarlos", pero lo importante es estudiar las causas e ir a por ellas.

Amnistia va de guay, pero los que se han empringado han sido los del Obervatorio, que en su informe de 2003 citaban expresamente el informe de ADECAF para acusar al sindicato CATAC. Quien haya leido el informe sabe que esto es verdad.

"L'empresonament a Catalunya"
Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans
Assaig Edicions de 1984
Primera Edició, Abril de 2004
pàgina 209

En el apartado de bibliografía científica se cita el Informe sobre la instigación sindical de malos tratos a los reclusos en las prisiones catalanas (ADECAF), elaborado el año 2000.

No se puede seguir sosteniendo que ADECAF miente con esta avalancha de documentación que prueba las denuncias presentadas por ADECAF.

Los de ADECAF fueron los primeros en denunciar y nadie les hizo caso en aquel momento, pero ahora ya no se puede seguir con la misma canción. Se nota mucho que las intervenciones contra ADECAF en este foro son de sindicalistas de prisiones que tienen miedo a dar la cara y se disfrazan de progres que acusan a ADECAF de fachas...

En fin, sólo hay que estar un poco informado para saber de Núria de Gispert, en la última crisis sobre los malos tratos, apoyó a los sindicatos contra el conseller Vallès i el tripartit. De Gispert es de CiU, no? Si Ignasi de Gispert era secretario de formación de USO, entonces está bien claro que Amnistía encubre a "la família" al proteger al sindicato mayoritario actual, fundado bajo las siglas USO con los restos de los sindicatos corporativos postfranquistas de carceleros.

Negar todo esto es ser un auténtico indocumentado o un cabrón carcelero torturador, que es lo que me temo que son algunos de los "foristas" que vienen aquí a reventar las informaciones.
Replica
07 jun 2005
No esta gens malament, 3 respostes favorables a la tesis d'ADECAF en menys de 15 minuts. Quina sort que no hi ha registre d'usuaris eh companys/es?
1 "Aquesta és la realitat que Amnistia Internacional, fundada a Catalunya i tot Espanya amb una campanya per l'excarceració de Jordi Pujol" que potser no volies dir que Amnistia Internacional es va fundar a Catalunya, doncs t'expresses millor i aixi t'entenem d'acord?
2. Que les organitzacions i entitats que mencionis també denunciin els maltractaments a les presons no vol pas dir que estiguin d'acord amb les tesis d'ADECAF.
3. ADECAF no es preocupa per la sort dels presos. Si realment penseu que l'humanisme es possible en una presó o bé sou uns/es cinics/ques o bé teniu una idea de l'humanisme bastant sui generis.
4. Quina es la diferencia entre ACAT Y CATAC, els citeu sens explicar l'acronim i en un cas son expulsats i en un altre son valedors de les vostres teories.
5. Hi ha una part d'opinions subjectives d'alguns/es que heu intervingut en una successió trepidant per defensar ADECAF que no cal entrar-hi. Hi ha llibertat d'expressió i gairebe tota opinió es respectable. Si voleu jugar a teories conspiradores per demostrar que ADECAF es l'unic sindicat oficial es el vostre dret com el meu i el de tants i tantes es dubtar d'ADECAF.
6. Tornant al tema de preten realment ADECAF. Una organitzacio minoritaria de caracter espanyolista que busca anar erosionant les institucions de la generalitat amb finalitats politiques propies. Politiques no sindicals. Propies, no dels presos. Potser per a vosaltres es legitim pero a mi em sembla un joc pervers. Hi ha moltes coses a denunciar de moltes de les politiques de la Generalitat des d'educacio i sanitat fins als passeijos en helicopter o la politica de presons pero el que busqueu vosaltres es denunciar l'oasis catala com una dictadura de "catalanets" contra el "vertader poble" de castellanoparlants i espanyolistes.
7. Els insults contra qui dubta de les informacions son una mica tristos. Sonen a rebequeria i obscecació. Tranquilitzeu-vos i exposeu les vostres idees sense aquesta agressivitat que vaja recorda una mica la de certs funcionaris i determinades funcionaries de la presó de Can Brians.
Re: Mals tractes a les presons catalanes: Amnistia n'és també culpable
09 jun 2005
En cap moment s'ha dit que les organitzacions citades defensin les tesis d'ADECAF. El que s'ha dit és que defensen la denúncia d'ADECAF sobre la situació a les presons catalanes. Això és el que s'ha dit. I puc demostrar-ho documentalment.

En segon lloc, qui ha insultat primer no ha estat ADECAF, sinó vosaltres. Primer insulteu, i un cop us responen de sobte us sentiu ofesos i demaneu un llenguatge digne i sense "agressivitat". Oi?

Ets un cínic que imputa intencions sense proves. D'on treus que volem erosionar les institucions de la generalitat, quan no fem una altra cosa que defensar la legalitat vigent? No sou vosaltres els qui negueu les presons? Qui vol erosionar "amb finalitats polítiques"?

Suposo que si ADECAF no es preocupa dels presos, qui s'ocupa dels presos és qui defensa la tesi "cuanto peor, mejor" i necessita moltes pallisses per poder afirmar que les presons són camps d'extermini. Tanmateix, les pallisses no les rebeu vosaltres, sinó els presos... oi, fill de puta?

Finalment, només dir-te que la teva intervenció demostra un sectarisme propi de comissari polític de la NKVD. Com que ja saps que vàreu assassinar 100 milions de persones, no tinc res més a afegir a l'evidència de la merda que representes.
Re: Mals tractes a les presons catalanes: Amnistia n'és també culpable
09 jun 2005
Oye, el texto dice "fundada a Catalunya i tot Espanya", me parece claro que se entiende perfectamente lo que dice, a saber, que en Catalunya y España fue fundada con una campaña de solidaridad con Pujol. Sólo tu no lo entiendes, o mejor dices que no lo entiendes para poder añadir que ADECAF miente.
ADECAF s'adhereix al manifest Boadella
09 jun 2005
ADECAF s'ha adherit al manifest Boadella. Clar, com que Boadella és un franquista-espanyolista, ara s'explica tota la història d'ADECAF.
Re: Mals tractes a les presons catalanes: Amnistia n'és també culpable
10 jun 2005
como mucho amnistia seria complice, no culpable.

lo siento mucho pero alguien tan fascista como tu, adecaf, no me merece ninguna confianza en sus argumentos y razones. siempre habeis sido muy mentirosos, necesitados d protagonismo y ansiosos d poder.

aministia tiene defectos, pero ha hecho muchas cosas buenas q adecaf ni les llega a la suela d los zapatos. dejad d desacreditaros diciendo tonterias.
Re: Mals tractes a les presons catalanes: Amnistia n'és també culpable
14 jun 2005
Claro, pero el problema es que nuestro informe está avalado por la Universidad de Barcelona, el Colegio de Abogados y Cristianisme i Justícia. Tus argumentos ad homimem son la forma más baja y rastrera de razonar que existe, sólo es verdad lo que dice X, y no lo que dice Y, a pesar de las pruebas objetivas.

ASí sólo razonan los fanáticos, y eres tu quien se desacredita. Si la gente como tu sois losd que estais contra adecaf, entonces algo bueno tendrá adecaf.
Re: Mals tractes a les presons catalanes: Amnistia n'és també culpable
29 jun 2005
Estoy con ADECAF.
Re: Mals tractes a les presons catalanes: Amnistia n'és també culpable
30 jun 2005
Yo también estoy con ADECAF

(coño, si soy yo todo el tiempo! como no iba a estar de acuerdo!)
sobre ADECAF
16 oct 2005
Veure l'informe-anàlisi sobre ADECAF:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/207020/index.php
Sindicato Sindicat