Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats
Declaració interreligiosa sobre el matrimoni homsexual
06 jun 2005
Els sotasignants, que pertanyem a organitzacions i comunitats de diferents tradicions religioses, després de llegir les notes de premsa i les declaracions conjuntes emeses per algunes institucions religioses de l’Estat espanyol, amb el denominador comú de “Les religions contra el matrimoni homosexual�, i altres declaracions de la jerarquia catòlica, volem expressar el nostre sentiment en relació als fets esmentats:

1.- Creiem fermament en el principi de la igualtat de drets i en la no-discriminació en el seu gaudi per motius d’orientació sexual, tal com queden garantits en la Constitució Espanyola de 1978.

2.- Afirmem que, en democràcia, l’Estat és qui ha de vetllar pel compliment d’aquest mandat constitucional, i que el Parlament, com a màxima expressió de la voluntat popular, té la potestat i el deure de regular les diferents figures jurídiques en l’àmbit civil. Per tant, aquestes lleis poden incloure el matrimoni entre persones del mateix sexe, i cadascú pot decidir, d’acord amb la seva pròpia consciència i voluntat, la utilització o no d’aquesta institució, segons les seves conviccions íntimes, creences i valors.

3.- Creiem que les institucions religioses tenen el dret i el deure d’expressar les seves opinions i de denunciar situacions de violència, d’injustícia o de qualsevol vulneració dels drets humans en la societat, però no el de deslegitimar un procés legislatiu d'una societat democràtica i plural.

4.- Protestem per l'intent d'apropiació que determinades institucions religioses volen fer del matrimoni, amb la consegüent confusió entre matrimoni civil i religiós.

5.- Manifestem el nostre malestar perquè, en la difusió de la notícia, s’ha donat a entendre una homogeneïtzació d’opinions dins de cada una de les diverses tradicions religioses en oposició al matrimoni entre persones homosexuals, quan en realitat no es dóna aquesta unanimitat.

6.- Lamentem que algunes institucions religioses hagin decidit unir-se per primera vegada a l’Estat espanyol només per intentar negar uns drets a unes persones que històricament han estat perseguides i discriminades.

Barcelona, 1 de juny de 2005

FIRMANTS (per ordre alfabètic):
Abdennur Prado, Junta Islàmica
Anna Rowe, Sociedad de Amigos (cuáqueros), Barcelona
Carles Capó, pastor protestant
Francesc Bragulat, Església Plural (cristians catòlics)
Jai Anguita, Comunitat Jueva ATID de Catalunya
Jaume de Marcos, Societat Religiosa Unitària Universalista
Juan Carlos Osma, Associació Cristiana de Gais i Lesbianes (ACGIL)

Per a més informació, contacteu amb Abdennur Prado, tel 93 205 18 34
Qui desitgi adherir-se a la declaració, ja sigui persona o entitat, pot comunicar la seva intenció a:
E-mail: simatrimonihomo ARROBA gmail.com
Correu postal:
Apartat de Correus 21003
08080 Barcelona

[Fóra bo que hi hagués moltes adhesions. No importa la manera de pensar, amb tal que s'estigui a favor del matrimoni homosexual, com a expressió de la igualtat de drets.]

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa