Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : pobles i cultures vs poder i estats
Acte de presentació de Negres Tempestes
06 jun 2005
Convoquem a un acte de presentació del col·lectiu Negres Tempestes.

Divendres 17, a les 19:30 al CSA Can Vies
C/ Jocs Florals 42 - <M> L1 Mercat Nou.

Us hi esperem!
Pobles contra imperis!
presentacio-p.jpg
El texte que apareix a la columna esquerra és el texte de presentació del col·lectiu, que ja vàrem possar anteriorment a IMC, en l'article:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/182997/index.php
Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/182997/index.php

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Acte de presentació de Negres Tempestes
06 jun 2005
Molta sort!
Re: Acte de presentació de Negres Tempestes
06 jun 2005
Des de una altra visió i projecte, jo crec en les administracions estatals, m'alegro de que trobeu el vostra lloc en la lluita contra l'imperialisme i el sistema economic liberal.

Molta sort, també!
Re: Acte de presentació de Negres Tempestes
06 jun 2005
Fem front al feixisme!!
Fem front a l´espanyolisme!!
Viska els pobles!
Re: Acte de presentació de Negres Tempestes
06 jun 2005
Dons jo ho veig una tonteria més que l'unic que aconseguirà es dividir encara més a l'esquerra.

Ara resulta que hi ha qui defensa l'anarquisme nacionalista (català en aquest cas, pero podria ser d'un altre lloc)... anem bé! bufff Que queda lluny aquella vella consigna anarquista del "Ni dios ni PATRIA ni bandera"! eh?

Vosaltres poseu la bandera i la patria i potser no trigareu després a posar la verge de la moreneta. Quins cullons, que trist.

En fí, que en resum penso que no sols em sembla ridícul sino un despropòsit total.
Per mi l'anarquisme és llibertat sense defensar o prioritzar per damunt d'altres cap predicat determinat.

Ser lliure i voler la llibertat de tothom, no sols la d'un estat, o d'un pais, o d'una terra.. Crec que hauriem de renunciar a totes les nacionalitats (productes de represions historiques i culturals que hem integrat en la nostra manera de ser i fins i tot es preten que estiguem disposats a donar la nostra vida per defensarles), els castellans, els catalans, els vascos, i tot quisqui i aprendre a reclamar la llibertat autèntica del esser humà i no cultivar succedanis como ara el patriotisme.

Reitero. Ni deu, ni amo, ni patria, ni bandera. No us deixeu manipular per tots aquells que us pretenen posar dins 4 barres (o les que siguin) per després erigirse com a portaveus dels vostres sentiments i les vostres necessitats inclasificables.
Re: Acte de presentació de Negres Tempestes
06 jun 2005
ànims i molta sort Negres Tempestes; el primer pas cap a la llibertat total és enderrocar el podrit imperi espanyol
El teixit de les hores buides
06 jun 2005
Una pluja misteriosa em cau sobre els ulls

mentre dormo, la llarga nit poblada
d'estels sense nom.

Viro en el meu somni cap a tu
Catalunya
Després cap allà
Espanya
Després cap a la mare que em va parir..

Ronco en un malson idiota
entre parets que no puc trencar
Crido ... em moc, gemego de calor..
Un orgasme insatisfet. Tant se val

A les 12 del migdia desperto i em pregunto que coll faig i que coll soc i que coll vull.

I miro ara conscientment les parets
i revisc els idiotes somnis que he somniat
..menys un, aquell on jo jaia sota la pluja misteriosa i jo un gra de pols entre estels sense nom ...L'unic somni important, l'únic que em remou el cor en aquest moment! i entenc per tant, que veritablement encara no he començat a somniar...

..Potser demà
Prou dogmes
06 jun 2005
No crec que ningú pugui defensar una llibertat nacional sense haver assumit una llibertat social i personal. Ningú pot assumir una llibertat personal sense assumir la llibertat social ni la llibertat nacional.

No és reprobable el defensar un poble oprimit per imperis. Es necesari ser solidària amb els altres pobles, però això no vol dir intrinsicament estar sotmés a ell. Tots els pobles tenen dret a existir i a resistir front les agressions que continuament sofreixen.

Per la llibertat dels pobles, lluitem contra el imperis!
Salute!
Re: Acte de presentació de Negres Tempestes
06 jun 2005
L'anarquisme es la lluita per les llibertats,allí on existeixi una opressió contra la lliure decisició, autoorganització o autodeterminació de les persones o col·lectius cal que els llibertàries ens hi trobem per lluitar-hi en contra.
Molta sort
Re: Acte de presentació de Negres Tempestes
06 jun 2005
Per a mi l'important es saber si quan utilitzeu el terme anarquisme, esteu per la destrucció de l'estat o per la seva sustitució per altres formes de poder difus i delegat sigui catala o espanyol o potser per un estat socialista o "revolucionari".
Els Imperis son formes d'estat, el que esta en contradicció amb la llibertat individual i dels pobles es la mateixa existencia de l'estat.
L'anarquisme, per a mi, defineix prou be les formes d'organització de le societats sense estats i el el terme "estat nació" lligat sempre al concepte de nacionalisme entra frontalment en contradicció amb els aspectes basics de les formes d'organització i presa de decisions anarquistes.
Tots anem molt carregats de feina i tenim poc temps, en qualsevol cas el debat sempre es bo, si puc passare per Can Vies, pero aclariu de quin Anarquisme parleu.
Salut.
Re: Acte de presentació de Negres Tempestes
06 jun 2005
No es trakta de si nacionalisme ni ke polles, ni ke moreneta, ni ke re de lo ke dius.
Simplement hi ha molta gent ke ens sentim anarkistes i al mateix temps catalans...
Perquè defensem un poble amb una kultura i llengua pròpia no vol dir que siguem nazionalistes o res d´aixo joder! Jo sók el primer Sin diós Ni patria Ni ley!!

Simplement Catalunya és un poble, ja sigui kom el castellà, el bask o el senegalès... i deixemnos de kardar entre nosaltres, tenim un enemik komú al ke atakar, i akest és el sistema!!

Pau entre pobles!! Guerra entre classes!!!
JoTaKe!!
Re: Acte de presentació de Negres Tempestes
06 jun 2005
salut des del pais valencià

açò sona molt be

hi ha una tradició iportant de lluites d'alliberament nacional des de una perspectiva llibertara, que no nacionalistes, tot el contrari: independecia total; ni patria, ni romanticisme del XIX, cap estat ni català ni espanyol, ni patriarcat, ni classe.

Volem llibertat, heterogeneitat, diversitat, complementarietat, independència personal i col·lectiva, incloent la dels col·lectius nacionals en els que de forma lliure els seus individus vullguen reconeixer-se com a pertanyents.

I si no allà ens queda la lluita de mackno contra l'exercit rus per conservar l'anarquia a Ucraina. Recordem que aquest execercit roig era doblement rebujat, per marxista i per rus, o anem a negar l'existència de l'imperialisme sovietic de caire rus

o més proper a nosaltres els textos d'icaria al principat

o les ultimes declaracions dels magonistes amb caire indigenista

en fi salut

independència i anarquia! //A//
Re: Acte de presentació de Negres Tempestes
06 jun 2005
Crec que s'utilitza el terme sistema i el terme capitalisme d'una manera molt generica i superficial, no es tracta de que no pugui existir l'unitat en l'acció entre companys i companyes amb diferentes postures ideologiques, pero si del que es tracte, en el que entenem la gent de tradició anarquista, de crear un grup d'afinitat que pugui crear discurs, generar estrategies i actuar, es important saber questions basiques que ens apropen o ens allunen, personalment no tinc ganes de tirarme hores discutin sobre participació electoral, candidatures populars o vanguardies de clase.
Salut.
Re: Acte de presentació de Negres Tempestes
06 jun 2005
no crec que els idepes llibertaris proposem la candidatura... encara que jo no puc parlar per ningú...per exemple M.Bookchin defensa el municipalisme llibertari i no és indepe... jo personalment no estic interessada en el electoralisme ni en el municipalisme... si en l'acció directa, en l'organització difusa, i en la creació de discurs atonom (reflexionar sobre les nostres practiques)...

però bo, cadascú és cadascú, si tu ja ho tens tan clar... respecte

salut
Re: Acte de presentació de Negres Tempestes
06 jun 2005
Ei gent! Molta sort! Miraré de passar-m´hi! ànims i endavant contra el capital i contra tot imperialisme!!
Re: Acte de presentació de Negres Tempestes
06 jun 2005
Magnífica la iniciativa. Endavant les atxes i que no s'aturi la flama.
Re: Acte de presentació de Negres Tempestes
06 jun 2005
Jo tb probarè de passar-mi. I encara en tinc més ganes sabent que no sentarà gens bé a cert anarquisme benpensant i dogmàtic, que ja fa massa que viu ancorat en records d'uns liders (pq molta gent tracta als teorics com a tals i se'ls escolta de la mateixa manera que alguns comunistes s'escolten a Marx, Lafargue i Engels).

Som lliures i com a tals actuarem, mal que li pesi a molts indepes comunistes i a anrquistes espanyolistes. Dir que ets d'una ideologia no vol dir que en sigui, per molt que digueu que sou anarquistes oblideu que tb s'ha de ser crític i pensar per un ,ateix i adonar-se que hom pot molt bé defensar la seva llengua i cultura i alhora defensar la terra, i els drets socials, i sols creure en l'internacionalisme i la democràcia directa, i actuar amb conseqüencia.

I añs que no us agrada que pensem diferent us hi poseu fulles. Jo crec q molts el que tene es por de veure com sense tants dogmes es pot fer molta feina!
Re: Acte de presentació de Negres Tempestes
06 jun 2005
No anti anarquia sino antibabaus dogmàtics estupids, que no saben el que vol dir llibertat. A qui encara e spensi que llibertat es fer tots els q ells volen q els donguin pel sac.

Posats a dir bestieses hom podria dir q rera la no bandera de l'A si amaga anys de por fomentats per una dictadura feixista, rera la seva no bandera s'hi amaga l'aliga imperial, i el més trist es que tu estupid dogmàtic ni ho saps.

El pitjor de tot es q no nomes es dogmàtic sino q a més ets manipulador i mesquí dient-nos el q pensem i el q pensarem!

Ets un egocentric. Gent com tu es carrega la llibertat i em fan venir ganes de renegar aquesta paraula q us serveix d'escut als feixistes q no ho voleu reconeixer
Re: Acte de presentació de Negres Tempestes
06 jun 2005
Modificat: 05:41:43
Montse_negra_23-4-83.jpg
Resposta al company "A":

1. "Vosaltres poseu la bandera i la patria i potser no trigareu després a posar la verge de la moreneta. Quins cullons, que trist."

-Pues si! la Montse es negra que passa?
Re: Acte de presentació de Negres Tempestes
06 jun 2005
Resposta al company "A":

2.
-"Dons jo ho veig una tonteria més que l'unic que aconseguirà es dividir encara més a l'esquerra."

Això de crear un col·lectiu antiimperialista desde una prespectiva llibertaria, no és com allò de Federerats, Desfederats, Solidaridad Obrera, la corrent anarco-sindicalista de CGT etc...Es un simple front de lluita, no cal alarmar-se per aquest fet


3.
-"Ara resulta que hi ha qui defensa l'anarquisme nacionalista (català en aquest cas, pero podria ser d'un altre lloc)... anem bé! bufff Que queda lluny aquella vella consigna anarquista del "Ni dios ni PATRIA ni bandera"! eh?"

Deixem dir-te com a persona que es creu propera al ideal llibertari; que soc "nacionalista" en tant que antiimperialista, i antinacionalista en tant que internacionalista. Vull dir amb això que estic contra tota manifestació reaccionaria del nacionalisme. Sense que aquest fet m'impedeixi defensar el fet nacional contra qualsevol agressió nacionalista, potser això es una contradicció no ho nego pas. En tot cas el mateix Bakunin va caure amb ella si ens parem a analitzar la seva actitud vers l'afer polonès.


4.
-"En fí, que en resum penso que no sols em sembla ridícul sino un despropòsit total.
Per mi l'anarquisme és llibertat sense defensar o prioritzar per damunt d'altres cap predicat determinat."

L'anarco-sindicalisme si que podriem considerar que te una besant mes estrategica. Però tranquil l'anarco-antiimperialisme, per mi es mes haviat com el anarcofeminisme, anarcoecologisme...etc un front de lluita enmarca't en una lluita global.


5.
-"Crec que hauriem de renunciar a totes les nacionalitats (productes de represions historiques i culturals que hem integrat en la nostra manera de ser i fins i tot es preten que estiguem disposats a donar la nostra vida per defensarles), els castellans, els catalans, els vascos, i tot quisqui i aprendre a reclamar la llibertat autèntica del esser humà i no cultivar succedanis como ara el patriotisme."

Que te de dolent la meva identitat cultural, que haig de renunciar a ella? per poder ser ben vist a ulls dels prelats de la ortodoxia doctrinal anarquista?


Contra la dependència de un poble vers un altre, per la interdependencia dels pobles, pel federalisme llibertari i l'autodeterminació!

Visca la terra, mort al estat!
Re: Acte de presentació de Negres Tempestes
06 jun 2005
ei, al de dalt, a l´antiimperialista llibertari:
Molt de puta maare, molt ben raonat tot i kontraraonat lo ke diu el pallassu de el senyor aket A.

Anarkisme és llibertat!!!
Sols el poble salva el poble!!
Re: Acte de presentació de Negres Tempestes
07 jun 2005
Jo em crec llibertari

Defenso la cultura, no la nació

Cal analitzar els origens dels nacionalismes i l'evolució d'aquests per valorar què es defensa exactament quan defensem una bandera que representa un territori, sense llibertar per federar-se dins ell mateix o no, amb d'altres

I de pas veure què defensaven en el fons els col.lectius que es reclamen d'aquest independentisme llibertari (askatasuna per exemple).
Sindicat Terrassa