Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat : pobles i cultures vs poder i estats
La cultura a Catalunya: camí de l'exili
05 jun 2005
Som molt patriotes amb les banderes, himnes, catalans universals i deme´s fets "trascendents" del nostre país. Però la cultura segueix a l'abast d'uns pocs. "Un pueblo culto, siempre será libre" era una mítica pintada del barri de Gràcia.
ENS FAN FORA DEL PALAU DE LA MÚSICA CATALANA
Les tarifes de les butaques sense visió ( les més econòmiques ja que només pots sentir la música i no veus res de l'escenari)del cicle Palau 100, han sofert un increment del 297,47% pel que fa als abonaments i d'un 311% de mitjana a l'adquisició de localitats soltes. Així abonar-se a una localitat del Palau 100 sense visió l'any passat ( temporada 2004-2005) costava 198,00 euros i enguany ( temporada 2005-2006) passa a costar 787,00 euros. pel que fa a l'adquisició d'entrades soltes la més econòmica de l'anterior temporada costava 6 euros la d'enguany costarà 27 euros, la més cara sense visió de la temporada passada va costar 18 euros, enguany costarà 74 euros.
Evidentment qui estima la música i té molts recursos no tindrà cap problema, ja que adquireix localitats d'abonament o soltes amb visió, que curiosament no han patit aquest brutal increment, ja que totes les altres tarifes o han pujat poc més que l'IPC o fins i tot han baixat de preu. Els que durant anys hem assistit a les temporades de Palau 100 des de les butaques econòmiques, també estimem la música, potser més, ja que tot i haver-nos d'estar en localitats sense cap visió no hi hem deixat d’assistir.
Els abonats han rebut la notícia acompanyada d'una carta firmada pel Sr. Millet on no explica res relatiu als preus i en canvi els felicita per la seva fidelitat, hi ha maneres ben estranyes d’ésser agraït.
Aquest canvi de criteri és immoral, darrera el Palau hi ha un munt d'Administracions Públiques catalanes, Obres Socials de Caixes d'Estalvi, Institucions i Empreses privades que segons ens diuen des de tots els medis de comunicació sostenen el Palau desinteressadament en pro d'un bé públic!!!!
Estan fent fora del Palau als joves, als pensionistes, als aturats i a tots aquells ciutadans, que no són pocs, que vivim de sous "normals".
per tot això denunciem que ENS HAN FET FORA DEL PALU DE LA MÚSICA CATALANA!!!!!!!


http://www.diaridebarcelona.com/forum/forshw.asp?M=1063&F=1&T=570

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La cultura a Catalunya: camí de l'exili
05 jun 2005
Aquest sr Millet, responsable del Palau de la Musica, va donar suport al PP a les darreres eleccions catalanes. Amb aixó ja esta tot dit.
Re: La cultura a Catalunya: camí de l'exili
05 jun 2005
Malgrat no sé cultura catalana, un altre lloc públic cultural com és la filmoteca de catalunya porta el mateix camí.

L´any passat un abonament de 100 sessions costava 66€.
Aquesta any 2 abonaments de 50 sessions (ja no és fa l´abonament de 100 sessions) costen: 100€

És a dir 34€ més de la nit al dia. És cert que continua estant a molt bon preu, però el fet que en un lloc administrat per la genralitat i que té una funció pública els increments de preus comencen a ser alarmants. A més, molt aviat traslladarant la filmoteca al Raval (per què tot ha d´estar al centre?) i faran dues sales, més petites -tipus verdi, Melies- preludi de nous increments en els abonaments.

En altres paraules, que passarem en molt poc temps de tenir una sala (a Av. Sarrià) gran amb una pantalla gran amb preus molt mòdics perquè així ha de ser a dues saletes amb dues pantalletes i ves a saber a quan posaran els abonaments (ja sols de 10 sessions?).
Re: La cultura a Catalunya: camí de l'exili
05 jun 2005
Em sembla ke akest seyor surt al llibre, L´Oasi Catalá,ke jo recomano per entendre REALMENT lo ke ha passat i succeeix ara a Catalunya.Si de cas us faré cinc centims,si no em falla la memoria:"Som uns quatre-cents, però sempre som els mateixos", descriu gràficament l'actual cap d'una de les bones famílies de Barcelona. Tant se val que defensin idees d'esquerra o de dreta, que aixequin la bandera del catalanisme o que forcin 1'ús del castellà en la intimitat, que es vinculin a l'empresa, les finances, la cultura, l'Església, la universitat o 1'esport. En els òrgans de decisió de la societat catalana, públics o privats, solen aparèixer els mateixos cognoms. Les rivalitats no deixen de ser sovint aparents i sempre es troba la manera de llimar asprors i evitar enfrontaments. El cèlebre oasi català, no és sinó el reflex d'una sòlida connivència d'aquestes elits familiars que han marcat i marquen el pas de la nostra història recent. Cullell i Farràs, autors de 1'exitós El 23-F a Catalunya, s'han ofert de guíes per explorar els racons i els lligams inèdits de les veritables nissagues de poder de Catalunya.(no tinc comissió).Salut.
Re: La cultura a Catalunya: camí de l'exili
05 jun 2005
La millor cultura catalana la pots trobar al carrer. Visca els artistes de carrer, fora al art burgés
Re: La cultura a Catalunya: camí de l'exili
06 jun 2005
Imaginationa Resist@nce
jo tb estic a favor dels músics i de l'art al carrer. és més, sóc músic hi he estat tocant al carrer. però l'art no és burgès. mozart és mozart, es toqui al Palau o el xiulis a l'ascensor. igual que la cultura no és "catalana".
és cultura.
burgesa, elitista i centralista.
06 jun 2005
Si, crec i afirmo que si es burgesa, elitista i centralista. Al menys si es podria dir que no ho hauria de ser, però ho es.

Sinó ja hem direu on hi han els museus, el TNC, Mercat de les Flors, auditoris, fòrums, macroconcerts, MACBA's, Museu Picaso, la colâ¢lecció de la âTitaâ? a Pedralbes, Fundacions (Miró, Tàpies, la Caixa...etc).

A mi m'ho podrien descontar dels impostos, ja que només ho gaudeix els de la capital, si es clar, puc anar a la capital, però sabeu que vol dir en euros anar a la capital? com a l'edat mitja, si no hi vas pagant no passes, siguin peatges, sigui benzina o transport públic (caríssim i mal servei)...amb els sous que guanyem alguns/es, ben just arribar a final de mes.

Hem tornat amb allò de que qui sigui de poble que sigui ruc. Aquests no tenim ni dret ni accés a la cultura pública i institucional. De fet, no es estrany per quatre possibles votants no val la pena. Però be que ens ho cobren i no estem exempts dels impostos que cal per pagar la majoria de parafernalies de lluïment dels mals polítics i âclassesâ? dirigents. Ells mai paguen. De fet, poc els importa la cultura i si no es políticament correcte, encara menys.

Sabeu que val un CD de Mozart? Sabeu que val un llibre ilâ¢lustrat de Miquel Barceló? Que val una entrada al teatre? Que val una òpera? I al Palau de la Música? Doncs si això no es burgès que baixi nostresenyor i mâho expliqui.

La cultura per quatre, no sigui que el borregam pensi i els destroni de les seves poltrones benestants de intelâ¢lectuals llepaires. I a les clases dirigents ja els va bé que el borregam sigui ruc, doneu-los-hi salsa rosa o grans hermanus, es allò de âpa i circâ?. Els tenim entretinguts i mentre no toquen el que no sona. Ja fan prou de deixar-nos espais com aquest en el que podem âpetalejarâ?, ens deixen dir la nostre que ens queixem tant com vulguem, ells van fent la seva.
Sindicat Terrassa