Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: mitjans i manipulació
De la xerrada sobre cultura i mitjans de comunicació en sorgeixen propostes i es critica el mal moment pel que passa la cultura badalonina
05 jun 2005
La CUP de Badalona, Revolta Global i l'Associació els Verds Badalona organitzen xerrades monogràfiques al voltant de la nostra ciutat sota el títol "Badalona, parlem-ne".
La CUP de Badalona, Revolta Global i l'Associació els Verds Badalona organitzen xerrades monogràfiques al voltant de la nostra ciutat sota el títol "Badalona, parlem-ne". El programa està format per cinc sessions monogràfiques, la primera de les quals va tenir lloc ahir al Centre Cívic de Dalt la Vila sota el títol: "Cultura i Mitjans de comunicació".
Pau Llong, membre del consell de redacció de la revista sabadallenca Ordint la Trama va fer un repàs de la creació a mitjans dels anys 90 d'aquesta publicació que va reconèixer "ha passat per moments de coma profund però que actualment viu un moment d'expansió". I és que l'ambient de crispació social que viu Sabadell arran de la detenció d'un noi de 14 anys per enganxar un adhesiu contra l'alcalde Bustos, ha fet que el teixit associatiu de la ciutat reeixís i contribuís a l'aparició d'un diari puntual, Més Ordint la Trama. Això els va permetre parlar de notícies d'actualitat cosa que per qüestions de temps no permet una revista mensual.

Jaume Sellarès, president de la Coordinadora d'Entitats de Cultura Tradicional i Popular de Badalona, va fer una radiografia històrica del que ha estat la cultura a la ciutat i va determinar que a Badalona el fet cultural està ferit de mort en general. Entre altres factors, Sellarès va culpar-ne al poc arrelament que molts badalonins tenen amb Badalona, considerada ciutat dormitori. També va afegir que "la cultura popular que existeix és gràcies a les entitats nascudes amb l'adveniment de la democràcia i no a l'impuls del consistori per més que l'actual consellera de Cultura digui que gràcies a ella va néixer la Colla de Castellers de Badalona". Sellarès va denunciar que l'ajuntament no hagi acceptat la proposta de la Coordinadora per autogestionar la Masia de Can Canyadó.

Pep Mita, un dels fundadors d'Edicions Fet a Mà, va explicar com gràcies a la seva editorial molts autors desconeguts han pogut treure la carrer els seus textos. Mita va explicar per exemplar com la filosofia de l'editorial era diferent de la d'altres grans empreses del sector. Així explicava com el president de Tugsal, Fermín Casquete, que escrivia a la revista de la companyia sota pseudònim va intentar un parell de vegades convèncer-lo per publicar els seus escrits fent a canvi una gran aportació econòmica. Mita va anunciar que Edicions Fet a Mà deixarà de publicar prosa i només continuarà publicant poesia.

Finalment, la periodista Laura Garcia va explicar com havia estat de costós el procés de creació de la independent i intermitent Bòbila, una revista sorgida per les Festes de Maig. Garcia va denunciar que Badalona patia un buit comunicatiu des que El Punt va deixar d'editar la versió badalonina. És per això que, va dir que calien més iniciatives com Vilaweb Badalona per contrarestar la informació de Badalona Comunicació, seguidista i gens crítica.
La xerrada va acabar amb la participació de la resta de públic assistent. Xavier Giró, coordinador de Vilaweb Badalona, va defensar la creació d'una xarxa d'entitats a través d'internet( cosa que ja s'estar fent en aquest web que llegiu gràcies a l'intercanvi de banners amb diferents associacions). Oriol Lladó, president d'Òmnium Cultural Badalona, va reivindicar un sistema de punts pel qual accedir a les subvencions i evitar les arbitrarietats.

______________________________________________

PROPERS DEBATS DE LES JORNADES "Badalona? Parlem-ne"

Lloc: Centre Cívic Dalt la Vila Badalona
Hora: a partir de les 18:30h

11 de juny de 2005
Experiències Municipals
Entesa per Sabadell
COP de Ripollet
PAS de Cerdanyola
CUP de Vilafranca
Democràcia Participativa de Gramenet de Besòs
Alternativa d’Esquerres per Badia

18 de juny de 2005
Gran Barcelona i Planificació Urbanística
Maties Serracant (ADENC)
Autor del llibre Barcelona marca registrada
Joan Jubany (CUP de Mataró)

25 de juny de 2005
Immigració
Dolors Sabater (coordinadora de l’Espai Jove de converses interculturals)
Azih Baha (de la Plataforma “Cornellà sense fronteres�)

02 de juliol de 2005
Ecologia i Mobilitat
Francesc Alfambra (Els Verds de Badalona)
Diego Guerrero (Plataforma per la Mobilitat de Badalona)

*Organitzen:
CUP de Badalona
Revolta Global
Associació els Verds Badalona
Mira també:
http://www.vilaweb.com/www/noticia?p_idcmp=1330412

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat