Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Concentració tots els pobles demà a les 20h(fets Berga)[+manifest recomanat per llegir]
03 jun 2005
Des de la Plataforma d'entitats de Berga (inclosa la de joventut), crida de suport a col.lectius, associacions, organitzacions i persones d'arreu.
En aquests moments en que hem patit un cop tan dur i difícil d'assumir ens encoratja la reacció popular exercida i el suport rebut tan desde el mateix poble com des d'arreu. Per tot això, i per defensar la nostra veu davant de diferent manipulacions sorgides principalment als mitjans de comunicació, us convidem i convoquem a sumar-vos a una concentració de suport davant de l'Ajuntament de cada poble, ciutat o barri que s'hi pugui afegir per AQUEST DISSABTE A LES 8 DEL VESPRE.
Us adjunto el MANIFEST que s'ha decidit a la Plataforma unitàriament de proposar a tots els pobles per llegir:

"El poble de Berga està ferit. Vivim dies de dolor, de por i de ressentiment. Aquest any celebrem Patum amb la il·lusió de cada any. Cadascuna la seva manera ens barrejavem als carrers per fer de la festaallò que té de recuperar el carrer per a l'alegria, la vida, per ser més nosaltres amb els altres, per fer cultura popular. Però uns fets tràgics van atacar el cor d'aquests anhels per recordar-nos, una vegada més, que vivim en un món d'absurds i tragèdies. A les barraques, joves i no tan joves ens trobàvem per gaudir del concert que cada any organitzem alguns col·lectius socials a la comarca. Una manera de fer nostre el carrer i compartir-lo amb la resta del poble.Una comparsa particular que volem fer col·lectiva. Mirar enrera per a construír un millor demà (el poble que oblida la seva història està condemnada a repetir-la). I mentre en gaudiem l'absurd va arribar, i va atacar alegries i il·lusions. Perquè? Perquè ells? I perquè a nosaltres? Potser hem estat víctimes al·leatòries (o no tant). Vivim en mons diferents en un mateix poble i potser algú n'és responsable. D'un poble que ara està donant una lliçó de dignitat. Però un cop més estem assaborint el gust amarg dels que censuren, els que temen que un poble aixequi la veu. Hi ha qui pretent convertir les víctimes en botxins. Potser ens recorden, una vegada més, que ni els volem ni els necessitem. Els que administren aquest drama ens han fallat, una vegada més. Però podíem esperar una altra cosa? No hi podem confiar; es reconforten en la nostra debilitat. Del dolor, la impotència, la humiliació i la por que sentim ara n'hem de fer fortalesa. La ferida trigarà a curar. Fem costat a la família, a la gent agredida i col·lectius afectats i treballem en tots els fronts perquè una cosa com aquesta no es torni a repetir. Mai més.
    Poble de Berga, no deixis de lluitar!"

Aquesta crida hauria d'arribar al màxim de poblacions i gent possibles. Us suggerim que també feu envia d'e-mails o SMS per informar a tothom, gràcies pel vostre suport!
Mira també:
http://www.berguedallibertari.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Concentració tots els pobles demà a les 20h(fets Berga)[+manifest recomanat per llegir]
04 jun 2005
Clar i la solució es rebaixar la edad penal a 16 anys perque per exemple les manifestacións escolars puguin omplir presons. Jo que em pensaba que estavem de l'altre banda del poder....
Re: Concentració tots els pobles demà a les 20h(fets Berga)[+manifest recomanat per llegir]
04 jun 2005
Moltíssimes persones de les que estavem allà i erem companys i amics de l'Isanta i dels agredits (nosaltres mateixos ho vam ser) sabiem i sabem que les presons i les lleis no són cap solució sinó que són les que han creat aquests assassins. Així que no se que dius. L'únic que ha canviat és que han assassinat un amic i el nostre odi i desesperació ara són més grans.
Re: Concentració tots els pobles demà a les 20h(fets Berga)[+manifest recomanat per llegir]
04 jun 2005
algu hem pot aclarar si la agressió va ser feta per motius politics? jo no soc de catalunya aixi ke no se com esta la cosa pero a mi hem pareix ke si algu va un concert llibertari i independentista a agrdir es per algo ¿no?
Re: Concentració tots els pobles demà a les 20h(fets Berga)[+manifest recomanat per llegir]
04 jun 2005
Si voleu info del tema, per Indymedia i al www.berguedallibertari.org n'hi ha. Comenceu a informar-vos per aquí. I qui ho ha dit que estiguem d'acord amb el que va dir l'ajuntament de Berga, q x començar es va "apropiar" d'una concentració popular? Per molts sé que és molt fàcil buscar els culpables entre els joves, però si no vieiu qui són els veritables responsables és que sou cecs ...
prou manipulacio!
04 jun 2005
un indepe de berga (tret de www.berguedallibertari.org):

Companys, els i les militants independentistes de Berga també hem vist amb dolor i indignació aquests comunicats. Molts estem activament responent a aquestes manipulacions, però fins i tot en alguns fòrums directament se'ns insulta. És indignant el grau de mesquinesa d'alguns que s'anomenen revolucionaris.
Pel què fa als comunicats, alguns estan fets des de l'absolut desconeixement, simplement agafant algun diari i creient-se la versió. Però els comentaris són per flipar. Jo només em quedo amb un comentari d'un tal Gaiter a Indymedia, a favor nostre:

"El que hauríem de fer és callar i aprendre de la gent de Berga, de la unitat entre independentistes i llibertaris"

http://www.berguedallibertari.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic

suscric lo dit pel company indepe i per lo gaiter. veure l'apropiament de la mort d'en pep per part d'alguns del moviment em produeix encara mes tristesa i rabia

http://www.berguedallibertari.org/
Sindicato Sindicat