Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral : dones
Dones d'Igualada en vaga el 1881
03 jun 2005
dones-sindicalistes.jpg
Dones d'Igualada en vaga el 1881 per a les millores laborals

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Dones d'Igualada en vaga el 1881
04 jun 2005
Es una fotografía muy hermosa. Para aquellos que piensen que la organización sindical de las mujeres es un tema relativamente nuevo, es toda una lecciópn. Faltaría añadir que estas mujeres se organizaron en la órbita de la Asociación Internacional de Trabajadores, la AIT, la primera internacional obrera.
Re: Dones d'Igualada en vaga el 1881
05 jun 2005
Si en saps més coses i les vols anar penjant per aquí, jo encantada...trobo molt complicat buscar informació del moviment obrer de dones...una mica de pedagogia i desmitificació ens pot anar molt bé a tot*s
Re: Dones d'Igualada en vaga el 1881
11 jun 2005
Sóc d'igualada i no en sabia res d'aquesta imatge. Algú me'n pot explicar més coses? No sabeu pas la localització exacata de la imatge?
Re: Dones d'Igualada en vaga el 1881
13 jun 2005
Marquitus: aquesta imatge ha estat utilitzada repetides vegades...

Si t'interessa informació relativa als inicis del moviment obrer a la nostra ciutat, et pots passar pel locals de la Federació Obrera (on hi ha l'Ateneu llibertari, el sindicat CNT,...), que es l'organització que a partir d'inicis del s. XX aglutinà les diferents societats obreres d'ajuda mútua que s'havien anat creant cap a finals del XIX. hi ha certs llibres que et podrien servir.
I ja aprofitant, també et podries visitar la web www.igualadallibertaria.tk on podras trobar un mapa amb la situació al 36; industries col·lectivitzades, seus de les diferents organitzacions obreres,... amb fotografies de l'època que segurament et sorprendan! Està a l'apartat del taller d'estudis llibertaris.

Ah! i crec que la imatge es troba entre el que son les adoberies i el riu.
Res més, salut!
Sindicato Sindicat