Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : laboral
Sisma SL es declara en fallida per a no pagar als seus treballadors
03 jun 2005
Tradueixo al català a continuació el text publicat en castellà aquí: El texto fa una explicació de la situació que ens porta a la manifestació contra el terrorisme patronal demà dissabte 4 de juliol a les 10:30h a Sabadell.

CNT de Terrassa + CNT de Sabadell

Des de la CNT de Terrassa i Sabadell cridem a la vostra Solidaritat per un conflicte que fa mesos mantenim amb un empresari de Sabadell.
L'empresari Daniel Emilio Sánchez Durán, gerent de SISMA S.L. dedicada al montatje de components elèctrics aplicats a la indústria i amb vuit treballadors, NO PAGA als seus treballadors des de fa 8 mesos. Ha provocat una fallida fraudulenta via jurisdicció mercantil, motiu pel qual s'allarga el proces deixant a les treballadores sense treball, sense cobrar, sense indemnització, i sense poder acollir-se al subsidi d'atur, doncs l'empresari no vol acomiadar-los, VOL QUE SE'N VAGIN O ES MORIN DE GANA.

No és casual que rebem aquesta represió per part de l'empresari i els poders fàctics, doncs aquest procedimient per a declarar la fallida és molt recent (llei concursal aprovada el setembre del 2004), i fins ara ningú habia aixequat la veu, excepte la CNT, motiu pel qual és també una prova de foc per l'anarcosindicalisme, evitar que l'emprin impunement i obliguin als treballadors a donar-se de baixa sense cobrar un cèntim d'indemnització, ni atur.

Des de la CNT de Sabadell y la CNT de Terrassa hem organitzat accions directes (concentracions) al seu barri i al Club Natació Sabadell per a exigir-li que pagui als seus treballadors, repartint panflets y parlant pel megàfon. Hem conseguit que l'expulsin del Club Natació Sabadell, i que al seu barri els i les veïnes el mirin malament.

Comença el procés judicial
A cada concentració l'empresari ha vingut a provocar-nos i agredir-nos, davant d'això nosaltres hem reacciont sense caure les seves provocacions. L'estratègia judicial de l'empresari ha estat despres de cada concentració en solidaritat amb el cas SISMA, denunciar-nos (concretament a tres companys) per càrrecs d'injúries, assetjament, amenaces inclos un ridícul judici per agressió quan l'empresari va agredir a una companyaa i després es va tirar al terra. Com deiem, l'estratègia d'aquest empresari ha estat fer aquestes denúncies despres de cada concentració en diversos jutjats diferents, comportant que cada jutjat vagi al seu ritme, cita als companys constantement per a aquests judicis de faltes.
S'han realitzat tres judicis de faltes contra nosaltres, dels quals, el primer i el segon s'han perdut (per la parcialitat del jutje) i han condemnat a un company dels tres (el del megàfon) a una multa ridícula i a allunyar-se del seu domicili, estan recorregudes en espera de resolució. El tercer acusa a un treballador de l'empresa de CNT d'agredir-lo, aquesta farsa de judici s'ha suspés (no sabem si pel recurs del nostre advocat o perquè l'han inclós a la querella criminal de la que més endavant farem referència). Diem que és una farsa de judici doncs ningú el va agredir i es va tirar al terra despres d'agredir una companya.
Aquí enllacem amb la denúncia que li vàrem interposar per agressió a ell, vàrem guanyar el judici i el condemnàren a pagar una indemnització, amb l'anècdota que va cridar a declarar a una treballadora del Club Natació Sabadell (per a que testifiqués a favor seu, lògicament) y aquesta va dir la veritat, que ell havia agredit a la companya i que després es va tirar. Motiu pel qual, no va haver tal agressió i tenim una sentencia que ho confirma.

Querella Criminal
Paralelament a la tàctica de fer mil denúncies per concentració, ha obert una querella criminal pels mateixos càrrecs als tres companys citats (el del megàfon i dos companys treballadors de l'empresa), amb el qual pretenen condemnar als companys, per la seva defensa de l'anarcosindicalisme, d'un a tres años de presó. L'estratègia seva és acumular els judicis de faltes a la querella criminal, de manera que si anem amb els judicis perduts, és molt probable que ens condemnin a la querella. Com sabéu, una condemna superior a dos anys de presó implica ingressar a presó, tambié es dona el cas que un company (el del megàfon) treballa com professor d'història a la universitat, i una condemna a un sol dia de presó implica la seva expulsió como a docent. La seva estratègia, tambié, és centrar-se contra aquest company. És necessàri dir que l'empresari, mitjançant el seu advocat, ha iniciat una campanya d'assetjament contra el company professor (comunicant-li al rector de la universitat) per aconseguir que el facin fora del seu treball... un professor anarco-sindicalista és sempre incòmode per al poder. VA A PER NOSALTRES.

Per tots aquests motius, nosaltres hem interposat una querella criminal contra l'empresario per atentar contra la llibertad sindical, doncs creiem (nosaltres i l'advocat) que té molt fonament.

Vol evitar a tota costa que ens concentrem per a denunciar aquesta injustícia. Però no pararem fins aconseguir recuperar la nostra dignitat.

¡No permetrem que no pagui als seus treballadors! ¡No permetrem que empresonin a cap company per la seva defensa de l'anarco-sindicalisme!

Per aquests motius us convoquem a:
UNA MANIFESTACIÓ PER SABADELL CONTRA LA PRECARIETAT LABORAL I EN DEFENSA DE L'ANARCO-SINDICALISME
DIA: dissabte 4 de juny del 2005
HORA: 10:30 hores
LLOC: parc de l'Avda. Can Deu (SABADELL), per a mítin prèvi. RENFE Rodalies-Linea C-4: Sabadell-Nort (des de Bcn-Sants o Plaça Catalunya) LLOC DE TROBADA: (9:30 h)
-CNT-Terrassa: Ctra. Montcada 79 (Ferrocarrils Catalans Línea S-1 des de Barcelona, Plaça Catalunya, parada Terrassa)
-CNT-Sabadell: Pge. Edgardo Ricetti 16

Despres de la manifestació hi haurà dinar solidàri al local de la CNT-Sabadell.
Per a confirmar assistència a la manifestació i el dinar:
CNT-Terrassa: 93-7336602; 619763088 (SG-SUOV); 629227238 (SG Sindicat Comerç).
CNT-Sabadell: 93-7175301; 616636168 (S.Org.-SUOV)

Mira també:
http://www.cnt.es

This work licensed under a
Creative Commons license
Sindicato Sindicat