Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Amnistia culpable dels mals tractes a les presons catalanes
02 jun 2005
Amnistia Internacional ha condemnat els mals tractes a les presons catalanes, però arriba tard. I podem demostrar que coneixia els fets des de l'any 1999, que podia haver-los evitat i no ho ha fet.
Amnistia Internacional coneixia la situació de les presons catalanes des de l'any 1999, quan un informe recolzat per ADECAF, la Universitat de Barcelona i el Col·legi d'Advocats advertia que si continuava el desenvolupament del sindicat majoritari, augmentarien els casos de mals tractes de forma espectacular.

Amnistia es va trobar amb què el sindicat denunciat tenia com a responsable de formació ni més ni menys que al Sr. Ignasi de Gispert, germà de la consellera Núria de Gispert. Era el sindicat groc de CiU i a la mateixa Amnistia hi havia gent de l'oligarquia catalana (les 200 famílies) fent-se un currículum "humanitari" per poder col·locar-se després a l'administració.

Recordem que Amnistia Internacional es va fundar a Espanya des de Catalunya, amb una campanya per l'alliberament de Jordi Pujol, empresonat per Franco. Quan Pujol arribà al poder, comptava amb la col·laboració d'Amnistia, no amb el seu afany fiscalitzador. El President d'AI, el senyor Jordi Montaner i Maragall, era membre de l'oligarquia i quan va veure la sigla del sindicat denunciat, va llençar l'informe a la paperera. En canvi, Amnistia tenia temps de plantejar-se problemes com ara el següent: quin és el fet diferencial d'Amnistia Internacional Catalunya?

Ara sabem la resposta: treballar en favor del règim familiar. Una pràctica generalitzada a totes les ONGs catalanes, molt avessades a denunciar el que passa a l'Afganistan per fer-nos oblidar el que tenim davant els nassos.

L'any 2000, quan el sindicat aconseguí el cessament de Garcia Clavel, el somni de Núria de Gispert es va realitzar. I el seu germanet hi havia col·laborat: els sindicalistes corporatius havien representat el paper de peons al servei del règim. Així,començà l'etapa més dura de la història penitenciària catalana: motins, fugues, suïcidis, interns que moren després d'una reducció, denúncies per mals tractes...

Núria de Gispert, una autèntica carcellera amb amics a tot arreu, inclosa Amnistia.

En efecte, Amnistia no sols no va fer res, sinó que es va dedicar a tapar la merda donant llargues als denunciants, un grup de funcionaris de presons que lluitaven tots sols contra les ONGs, el Síndic de Greuges, dels jutges "progressistes" de la família, els sindicats, etcètera.

Finalment, un soci d'Amnistia Internacional fou nomenat director general: es diu Ramon Parés i es membre de "la família". La Generalitat convergent celebrà els 30 anys d'Amnistia mentre els presos eren apallissats i els progres d'aquesta ONG bevien cava amb el nou director de presons, soci seu i corporativista com el que més. Aquesta és una imatge per a la posteritat.

I és que a Catalunya som molt progres i humanitaris i no cal vigilar les presons, les millors, les més "humanes", oi????

L'any 2003,la Universitat de Barcelona acusà públicament el sindicat majoritari de promoure els mals tractes a presos amb la seva ideologia de mà dura i corporativisime mafiós.

Tanmateix, en el seu informe anual, Amnistia ni tan sols cita l'informe de la UB. Total, aquest informe es basava, pel que fa a aquest apartat, en el mateix informe que Jordi Montaner havia llençat a la paperera. Ara l'informe li arribava a través d'una Universitat, però no podien reconèixer el que havien fet, eren massa progres, és a dir, massa superbs, massa catalans... I així, van fer un rotet pel cava i van mirar a un altre costat.

Finalment, Amnistia accepta, 6 anys després, que hi ha mals tractes, que no es pot identificar els culpables dels mals tractes (serà a causa del corporativisme que ells mateixos han nodrit?) i ens volen donar lliçons de moral i drets humans.

A ADECAF sols tenim una cosa a dir: vosaltres, els d'Amnistia, sou sols un fariseus al servei del poder i la vostra tasca no és denunciar les vulneracions dels drets humans, sinó controlar aquestes denúncies perquè no arribin a on haurien d'arribar si tinguessiu una mica de decència.

Així, ara sabem (perquè ens ho diuen ells, quina gràcia!!!!) que hi ha mals tractes a les presons catalanes, però les organitzacions que hi ha darrere, els partits i els grups socials vinculats a aquests partits que han utilitzat el corporativisme per silenciar escàndols, aquests no surten a la foto.

I per això serveix Amnistia: perquè no surtin. O es fotografiaran a ells mateixos, els membres de l'oligarquia????

Amnistia CULPABLE!!!!!!!!
Mira també:
http://www.adecaf.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Amnistia culpable dels mals tractes a les presons catalanes
03 jun 2005
Adecaf és una associació muntada per Jaume Ferrerons, un excol·laborador d'Anglada en la Plataforma per Catalunya, així que té una credibilitat ZERO
Re: Amnistia culpable dels mals tractes a les presons catalanes
03 jun 2005
l*s culpables sois l*s carceler*s
amnistia denuncia (no siempre lo suficiente) lo q vosotr*s haceis
no eches las culpas a l*s demas, menudo morro
y q hay d l*s politic*s, jueces y policias q os encubren?
si al final tendra mi vecina la CULPA d lo q vosotr*s haceis...
Re: Amnistia culpable dels mals tractes a les presons catalanes
06 jun 2005
Heinz Chez: tu perteneces a un sector político -la extrema izquierda- que ha asesinado a cien millones de personas.

Heinz Chez: credibilidad -100 (por decir algo).

Además, la denuncia de ADECAF ha sido ratificada por Justícia i Pau, Cristianisme i Justícia, Col·legi d'Advocats de Barcelona, Universitat de Barcelona i ACAT.

De manera que Amnistia encubre lo que estas organizaciones han denunciado, en algun caso citando al sindicato corporativista por su nombre.

Por eso vosotros, idiotas, teneis credibilidad cero. Por eso nadie os hace caso cuando decís que las cárceles son campos de exterminio.

Porque los campos de exterminio los habeis montado vosotros y sólo utilizáis a los presos para vuestra puta política.

En cambio, ADECAF sí se ha jugado la cara para defender los derechos humanos.

Así, pues, criminal torturador ácrata-comunista: demuestra tu credibilidad, que quien ha hecho el trabajo ha sido Farrerons, no un hijo de puta proetarra o un perro anarquista torturador como tu (no me olvido de vuestras chekas de la CNT o del PCE).

Por lo que respecta a "bla bla", me gustaría saber qué ha hecho él para defender los derechos humanos en las cárceles, a parte de... bla, bla.

Es el típico radical con porro, chapita indepe y cuatro consignas en su cabeza. Es decir, un parásito.

Haz algo, bla, bla, a parte de escribir pésimamente.

Amnistía internacional ha encubierto las verdaderas causas de los malos tratos. Y vosotros, con vuestro cerebro de mosquito, hacéis lo mismo.
Re: Amnistia culpable dels mals tractes a les presons catalanes
09 jun 2005
Me parece que Farrerons fue expulsado de ADECAF por su militancia en la PxC. No se puede confundir una organización con uno de sus miembros, si no, pensemos en Amical Mathausen, no debería estar desacreditada?

Sería necesario comprobar si lo que dice ADECAF es cierto, en vez de limitarse a insultar. La tarea de ADECAF (no la conozco muy bien) sería defender los derechos humanos en las cárceles y hacerlo desde dentro, trabajando como funcionarios.

Esto deja sin tarea a muchas Ongs i grupitos anarquistas que preferís el eslogan cárceles campos de exterminio, pero con eslóganes no se solucionan los problemas de los presos.

Para vosotros, cuanto peor mejor, os interesa que los presos reciban palizas para poder protestar, pero quien las recibe no sois vosotros.

La verdad es que me pareceis bastante inmorales, y sin conocer a fondo el tema, la posición de ADECAF es mucho más honesta y, sobretodo, más práctica de cara a impedir abusos.
sobre ADECAF
16 oct 2005
Veure l'informe-anàlisi sobre ADECAF:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/207020/index.php
Sindicat Terrassa