Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: indymedia : mitjans i manipulació
Manipulació
02 jun 2005
Estoy harta de ver cómo se manipula la información en Indymedia. Cómo gente que se supone que está en contra de la manipulación informativa de los mass media, manipula constantemente o instrumentaliza los hechos. Huelga decir en qué contexto. Quien se pasee durante 2 mn por estas páginas sabrá perfectamente a qué me estoy refiriendo.

NO A LA MANIPULACIÓ EN MITJANS CONTRAINFORMATIUS

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manipulació
02 jun 2005
Abro un post nuevo porque me indigna ver cómo la noticia de la muerte de una persona acaba convirtiéndose en una lucha sobre si los asesinos son o no españoles, iban contra los indepents, etc.
Me da asco leer esas pugnas como me dio asco leer toda la retahila de mierda que "gente" colgó en el post de la muerte de Roger.
M�S HUMANIDAD Y MENOS MANIPULACIÓN
Re: Manipulació
02 jun 2005
totalment d'acord
Re: Manipulació
02 jun 2005
El carácter abierto de estos sistemas de comunicación tiene el "inconveniente" de que cada cual dice la suya, segun su manera de pensar (u objetivo a perseguir). Si piensas en gris, pues a la zona gris ;)

Pero creo que al final se obtiene la suficiente información como para poder sacar conclusiones bastante objetivas.

Siempre estas a tiempo de replicar con argumentos, pruebas, etc... lo que no te parezca correcto y asi mermar los intentos de manipulación. Cosa que en otros medios no es posible.

De todas formas cada cual tiene que ser consciente de lo que lee y valorarlo en su justa medida.

Saludos
Re: Manipulació
02 jun 2005
Realmente cuesta tanto opinar, contrastar sin caer en demagogia y discusiones de parbulario??
se quieren cambiar las cosas o seguimos repitiendo los mismos errores que cometen los mas-media y demas buitres mediáticos,(joder es que a veces hay discusiones que se parecen a las de los tertulianos de los programas del corazón), además tocando y tratando temas, que no hacen ni puta gracia a la gente a quien afecta. Aunque a veces me cuesta no responder a ciertos comentarios....
Pues eso, recalacando lo obvio para los que son personas.
Re: Manipulació
02 jun 2005
Indymedia no manipula, indymedia som tots/totes.

Els mitjans (que són empreses privades) manipulen, plenen de publicitat les seues pàgines, inventen fascículos i CD's de regal, suplements per fer més negoci, etc, etc, etc...

Indymedia, doncs, és la gent, el carrer.. en definitiva, els moviments socials.

Voldria afegir una cosa:
Tu pots parlar perque estàs viva, però la persona que fou assassinada ja no pot parlar. Pensa en aixó.
Re: Manipulació
02 jun 2005
indymedia "sóm tots i totes" és una absoluta tonteria, des del moment en què aquest "tots i totes" sembla incloure feixistes i provocadors. Jo no estic a un "nosaltres" on els feixistes tenen cabuda.
Re: Manipulació
02 jun 2005
I qui provoca a qui?

Si entenem que portar una bandera espanyola es provocar pero portar una independentista no....

estem prejutjant oi?

Espero que els prejudicis no ens portin a ser mes gilipolles que d'altres que representa que ho son.
Re: Manipulació
02 jun 2005
resulta que hi ha molt español que se sent malament pel que fan els seus compatriotes assassins i volen desviar el tema.
Re: Manipulació
03 jun 2005
el comentari d'X! és un bon exemple de manipulació i de "desviament de temes"
Re: Manipulació
03 jun 2005
>> indymedia "sóm tots i totes" és una absoluta tonteria, des del moment en què aquest "tots i totes" sembla incloure feixistes i provocadors

quan algu de la gent que participem en la moderacio d'indymedia veiem una noticia/comentari feixista o purament provocador ho envia a la 'zona gris'. estem fent aquesta tasca lo millor que podem, pero hi han certes problemes:

* no podem estar dia i nit atent*s a la pagina i a la totalitat del que's publica

* que fem quan un comentari provocador/feixista ha rebut un altre comentari 'clasificat'? amaguem el provocador/feixista i deixem el altre fora de contexte? amaguem els dos? si en alguns casos deixem un comentari p/f no es per ser filofeixistes o indiferents, sino per mantindre una coherencia amb els comentaris seguents, que no's entendrien sense el comentari p/f.

* cada moderador* te els seus propis criteris del que considera feixista/provocador

* en cas de dubtes preferim deixar una noticia/comentari, per un costat pel debat que pot generar/ha generat, pel altre per a evitar a caure en la censura
Re: Manipulació
03 jun 2005
el comentari del x! és el que més s'apropa a la realitat, per això cou tant, aquests que es queixen tan de manipulació i provocació són justament els que s'han quedat sense arguments i volen fer callar els que parlen amb claredat
Re: Manipulació
03 jun 2005
tod*s hemos d aprender en este mundo d sobreinformacion y desinformacion a verificar la informacion y a sacar nuestra version. aqi por lo menos puedes oir diferentes voces, en los ma$media solo una con lijeras diferencias.
Re: Manipulació
03 jun 2005
del què s'ha dit als comentaris es podria parlar molt... però prefereixo saludar als excompanys i prou.

de totes maneres hi han altres mitjans per mantenir-te informada. et recomano:

http://liberinfo.net --> per mantenir-te al dia de convocatòries i comunicats. rabiosa actualitat.

http://diagonalperiodico.net --> per informar-te més en profunditat sobre diverses qüestions. aquí de rabiosa actualitat, poca, ja que em sembla que només són accessibles a internet números passats.

a banda de la premsa de partit, sindicat, organitzacions, etc... que també n'hi ha que penso que està bé, et recomano la combinació d'aquestes dues webs citades per estalviar-te aquesta mala sang :)
Re: Manipulació
03 jun 2005
Doncs a mi em sembla que manipules tu! A veure si no puc opinar, que jo sapiga indymedia no es sols informació tb es opinio i per això estan els posts. Més rabia em fa veure la xusma que us passeu el dia dient-nos el q hem de fe ri pensar, i això si emparant-vos en una falsa llibertat que no practiqueu ni a la de tres!
Re: Manipulació
04 jun 2005
liberinfo= l´intent de l´administració per oficialitzar els Moviments socials. Ha fracassat.

Diagonalperiodcio= no deixa de tenir l´estructura dels media tradicionals malgrat que el seu contingut i finances siguin més honestos.

Indymedia no és perfecte i encara s´està molt lluny de que aquesta eina (les notícies que es publiquen) sigui realment interessant el 90% però sols fa 4 anys aprox. que funciona i té unes característiques que fan que tingui un potencial increïble: Publicació oberta sense registres (t´has de registrar a liberinfo), No s´ha autoanomenat intermediari oficial dels Moviments socials davant dels mass media (com ha fet liberinfo), la moderació (no pas censura perquè la censura és prèvia) és mínima i tot i així hi han dues columnes (oberta i moderada) molt intel-ligibles visualment, sense saber molt bé el motiu indymedia barcelona s´ha convertit en un referent del M.M.S.S. (no liberinfo)... Però com ja he dit ens queda un llarg camí per endavant, a més tenint en compte que ningú veu ni un euro (encara s´ha de pagar, a vegades) pel (immens)treball que fan els col-laborador*s (pot dir el mateix liberinfo? No) la situació és optimista. Però, és clar, sense el seny de la gent que és qui fa realment indymedia cada dia no aniríem enlloc
Re: Manipulació
04 jun 2005
en primer lloc no estic d'acord amb moltes de les critiques que fas perquè és que com calificar-les?: "liberinfo= l´intent de l´administració per oficialitzar els Moviments socials. Ha fracassat."

Es podria discutir sobre les capacitats i mancances de projectes com liberinfo i diagonal, però acusar a liberinfo del que l'acuses, doncs, bé, penso que es qualifica per sí mateix.

De totes maneres el consell que li donava a la noia que escrivia el post original anava més en la onda de que com a usuària-lectora, en la meva opinió trobaria informació, comunicats i reflexions amb la combinació proposada (llàstima que el diagonal estigui en pdf :( sense fer-se la mala sang habitual que pel que es veu amb raó o sense gent com ella es fa a indy barna.

Dels comentaris que fas sobre indy, doncs es que passo de contestar-los. Indy Barna té els seus propis canals de decisió on han pres una sèrie de decisions que fan que sigui el que és i que no sigui el que no és. Hi ha gent com tu que pel que es veu està molt contenta amb indy, millor per tu i per ells, cap problema. També hi ha altra gent que optem per altres vies a l'hora d'informar-nos, i de trobar altres canals comunicatius.

Una de les raons per les quals em vaig anar d'indy es per que trobo que la columna dreta malauradament no és el canal adient per discutir aquestes coses (ni moltes altres), potser estic equivocat, de totes maneres no et preocupis, vaig passar-me per aquí en visita esporàdica, no cal que continuem la discussió (i menys aquí) i en definitiva ...que la força us acompanyi :)

ciao ciao

;)
Sindicat Terrassa