Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Acció anti-transgènics a Lleida (2 juny)
02 jun 2005
transgenics-2.jpg
transgenics-4.jpg
transgenics-5.jpg
Acció de protesta contra els Transgènics.

Avui dijous dia 2 de juny s’ha realitzat una acció de protesta contra els cultius transgènics i de critica a la postura del nostre govern, del DARP i de la Universitat en relació a aquests cultius.

El lloc de l’acció ha sigue el Rectorat de la Universitat de Lleida, on es celebrava la segona trobada del IOBC amb el títol de Ecological Impact of GMOs (per més informació www.eigmo.udl.es). Diferents investigadors d’universitats i centres d’investigació d’arreu del món s’han trobat aqui per parlar dels possibles impactes dels transgènics en la fauna i en les plantes. També hi participaven investigadors de cases comercials com Monsanto, Pioneer i Syngenta (aquests presents en l’equip científic de la trobada), que ja sabem la seva postura.

L’acció ha consistit en fer una plantada de creus en la gesta de davant de l’edifici del Rectorat de la UdL i una penjada de pancartes i de cartells a la universitat. El que s’ha volgut representar és la mort del territori i de la pagesia davant de la imposició dels cultius transgènics al nostre país. També s’ha volgut recordar la postura del nostre Govern i del Decret de Coexistència que volen fer per tal de (mal)legislar la (im)posible coexistència dels diferents sistemes de producció: transgènica i lliure de transgènics.



En el document adjunt podeu veure el manifest que s’ha realitzat i veure algunes fotografies de l’acció que ens han facilitat la gent de SuportPonent (http://www.nodo50.org/suportponent/article.php3?id_article=524, si no aneu a www.nodo50.org/suportponent/ i trobareu l’acció penjada).


Per acabar comentar que l’acció s’ha realitzat des de l’Assemblea Pagesa de Catalunya, Alternativa Estel, la CGT i l’Ateneu La Maranya de les terres de Ponent.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Acció anti-transgènics a Lleida (2 juny)
02 jun 2005
comunicat.doc
comunicat.doc (21 KiB)
el comunicat...
Re: Acció anti-transgènics a Lleida (2 juny)
03 jun 2005
la denúncia: un 10.

l'escenografia: un 5 (comença a ser massa recurrent això dels monos blancs i la parafernàlia de la desinfecció)

el tema de les creus: fatídic zero.
Re: Acció anti-transgènics a Lleida (2 juny)
03 jun 2005
Mite'l el crític. I a tu qui t'ha demanat cap mena de puntuació? o et creus per sobre de tot per valorar amb quatre cops de tecla sense fotre res?
A cagar a la via...
Re: Acció anti-transgènics a Lleida (2 juny)
03 jun 2005
pots ficar una accio teva per a q la pugam puntuar?
Re: Acció anti-transgènics a Lleida (2 juny)
03 jun 2005
Ni ganes, company/a. Les accions no es fan per a que tu les puntuis. Les accions es fan per cridar l'atenció, de manera vistosa, sobre una problemàtica. I es fan en funció de les capacitats, de qui es vol que sigui el receptor de la mateixa, del lloc on es faci, del context polític o del grau de suport, entre d'altres. Per tant, pots deduir que la teva "valuosa" i "científica" valoració la porta fluixa a tothom, listillo.
Re: Acció anti-transgènics a Lleida (2 juny)
03 jun 2005
Això va pel "crític" de dalt.
Sindicato Sindicat