Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Els sondejos pronostiquen una victòria aclaparadora del NO als Països Baixos
01 jun 2005
VILAWEB


ELS SONDEJOS PRONOSTIQUEN UNA VICTÃ’RIA ESCLATANT DEL NO ALS PAÃ?SOS BAIXOS

dimecres, 1 de juny de 2005
Els sondejos a peu d'urna donats a conèixer per la televisió neerlandesa pronostiquen una victòria rotunda del no al referèndum de la constitució europea, amb un 63%. A mitja tarda ja s'havia superat el llindar mínim (30%) establert pel Parlament neerlandès per a tenir en compte el resultat del referèndum sobre el tracat de la constitució europea, per bé que en aquest cas és consultiu i no pas vinculant, com ho ha estat a l'estat francès.

Tots els sondatges indiquen que un 60% de votants s’inclinarà pel no, un rebuig encara més rotund, doncs, que no pas el francès. Tinguem present que, a resultes del resultat del referèndum, el president Jaques Chirac ha hagut de remodelar l'equip de govern, amb la dimissió del primer ministre Jean Pierre Raffarin i l'entrada en el seu lloc de Dominique de Villepin, mentre que el president de l'UMP, Nicolas Sarkozy, ha entrat com a número dos.

Fins ara, han ratificat el tractat Alemanya, Àustria, Eslovàquia, Eslovènia, Grècia, Hongria, Itàlia i Lituània per via parlamentària, i l'estat espanyol per referèndum.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat