Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Polèmica pels nous aparcaments de pagament a Girona
01 jun 2005
En relació a la recent inauguració i obertura del nou aparcament ubicat al cantó de l’Hospital Josep Trueta, i dels problemes que està ocasionant als veïns i veïnes del barri de Sant Ponç així com als usuàris i usuàries de l’Hospital, la CUP de Girona ha emès un comunicat amb lles alternatives i observacions a l'actuació del govern municipal en matèria de mobilitat.

Per una mobilitat sostenible, aparcament gratuït!



En relació a la recent inauguració i obertura del nou aparcament ubicat al cantó de l’Hospital Josep Trueta, i dels problemes que està ocasionant als veïns i veïnes del barri de Sant Ponç així com als usuàris i usuàries de l’Hospital, la CUP-Girona vol fer les següents consideracions:


En primer lloc considerem un encert per part de l’ajuntament impulsar l’obertura de noves places d’aparcament per a ubicar els vehicles que fins ara estacionaven a la vora de la carretera de França. Els esmentats vehicles suposaven un perill per a vianants i usuaris/es de bicicletes.

Tanmateix, al nostre entendre és un greuge establir un sistema de pagament, ja que considerem que les tarífes dissuadiran molts usuaris que optaran per no aparcar-hi.

Per tant, reclamem a l’equip de govern de l’Ajuntament de Girona que apliqui formules per a o bé reduir substancialment el preu de les tarífes o bé per decretar-ne la gratuitat total, donat el caràcter de servei públic que exerceix l’aparcament per a usuaris/es i visitants de l’Hospital Josep Trueta.

D’altra banda reclamem una millora substancial de les línies de transport públic a la ciutat de Girona, així com una millora general de la xarxa de carrils-bici urbana i interurbana. cal potenciar les polítiques actives de mobilitat sostenible, polítiques efectives que ajudaran a millorar substancialment la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes.

El sindicat de treballadors de l’Hospital Josep Trueta CATAC-CTS, se suma a la demanda que fa la CUP-Girona a les autoritats municipals

CUP-Girona
Girona, 27de maig de 2005.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat