Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : laboral
La policia confisca el material de la parada de la Rambla de Canaletes
01 jun 2005
Després d'amenaces i assetjament per part de les autoritats locals durant més d'un any, la policia local ha confiscat la parada històrica de la FL de Barcelona de CNT-AIT.
Pots llegir una versió en castellà de la notícia a http://www.cnt.es/noticia.php?id=1770

La tarda del divendres 27 de maig, l'Ajuntament de Barcelona ha confiscat la taula i el material de difusió que el Sindicat d'Oficis Varis de la CNT-AIT de la ciutat monta a les Rambles de Canaletes.
La històrica parada de la CNT a Canaletes, de la que es té constància de la seva existència des de 1931, ha patit un nou atac per part de l'Ajuntament, el qual sembla que ha tornat a la decissió d'acabar amb l'esmentada parada històrica.

Tot i que la CNT de Barcelona porta més d'un any omplint els formularis burocràtics que l'Ajuuntament exigeix per a poder instalar la parada de les Rambles de Canaletes i tot i que des de CNT s'han presentat innumerables solicituts d'entrevistes amb els responsables d'àrea de l'Ajuntament, mai s'ha rebut resposta de cap mena.
L'única resposta de l'Ajuntmanet era expressada cada divendres quan després de ser montada la parada, apareixia la parella de Policia Local i, després d'amenaces de multa i la confiscació del material informatiu, ordenava que es devia abandonar el lloc perquè tenien ordres d'evitar que la parada es montés.

El divendres es va muntar com cada tarda la parada, on a més a més de repartir material informatiu sobre el món sindical i problemàtiques socials es demanava a la ciutadania de Barcelona i visitants firmes de recolçament per aconseguir que l'Ajuntament cesés amb la seva campanya d'assetjament. Sembla ser que aixó no ha agradat gens a l'Ajuntament de la ciutat del "diàleg" i del "respecte a la diversitat", motiu pel qual ha acabat emprant el seu braç repressiu per acabar amb les veus que li són molestes.

Amb un desplegament policial impropi d'un sistema on es diu que es respecta la llibertat d'expressió (diverses furgonetes, coches patrulla i més d'una vintena d'agents) s'ha procedir a confiscar la taula i tot el material informatiu, així com alguna de les fulles on es recollien les firmes. A més a més, varen ser identificades varis membres del sindicat i alguns simpatitzants que passaven per allí.

Des de la Federació Local de CNT-AIT de Barcelona considerem que aquests fets constitueixen un atac a l'exercici de la llibertat d'expressió i un atemptat contra la llibertat sindical. Per tant, volem expressar la nostra repulsa a actes com aquests i informar de que s'emprendràn les mesures legals oportunes.

This work is in the public domain

Comentaris

Excuses
01 jun 2005
Aixo del permis es una excusa com qualsevol altra per a denegar la llibertat d'expressio a una organitzacio que els molesta.
Pero la lluita continuara i els nostres somnis continuaran sent els seus malsons, pesi a qui pesi
Re: La policia confisca el material de la parada de la Rambla de Canaletes
01 jun 2005
vaya siempre se critica a CNT por esto o por lo otro, pero cuando se trata de apoyo nadie comenta nada?
No es critica sólo que me sorprende el hecho de que nadie diga nada, solo un comentario (muy apropiado).

Nada tú, que es mas fácil criticar que apoyar.

Animos a la gente de CNT, seguro que nos vemos por ahi.
Salud y libertad
Re: La policia confisca el material de la parada de la Rambla de Canaletes
01 jun 2005
La Rambla sempre ha siguit un lloc historic de paradetes politiques, per el seu gran pas de gent (cosa que ens fa visibles). A mi això em sembla una petita gran derrota.

Us enrecordeu de la defensa dels txiringuitos de Tirso de Molina a la capital del imperi contra les agresions, en aquest cas dels feixistes?
Re: La policia confisca el material de la parada de la Rambla de Canaletes
02 jun 2005
Si fos una parada del Barça o de qualsevol subnormalada per l'estil, destinada a aborregar-nos encara mes, segur que no passaria res, pero la CNT... i mes, tal com diu el company, en un lloc on els veu TOTHOM! Aquestes coses trenquen l'ordre sacrosant del sistema. Hi ha coses que no han d'existir oficialment i prou! Per això esta el Barça, perque desfoguem la mala llet contra nosaltres mateixos mentre ells s'omplen les butxaques amb la nostra tonteria. I si en alguna borregada del Barça (a Canaletes, tot just!) es trenca algun vidre, doncs tampoc cal donar-li tanta importància com si fossin manifestants "dolents"
(indepes, llibertaris, "anti-sistema", com diuen ells...) Estem en una puta dictadura, molt ben disfressada, això si. I mentre la ciutadania estigui agafada pels collons amb tres o quatre crèdits i hipoteques (consumiu, consumiu!!) que ningu esperi res mes que borreguisme pur i dur, que es cap on ens porten!!
Re: La policia confisca el material de la parada de la Rambla de Canaletes
08 jun 2005
Bé no està bé però tractar el tema d'una paradeta com si fora repressió, no creieu que us heu passat un poc? Que esperaveu que la gent s'indignes molt quan encara s'esta intentant de treure companys de preso... i va i us enfadeu pq no tothom a vingut a dor q està molt mal. Doncs el cert es que ha vingut just que obri la notícia, i no per manca de solidaritat, sino pq en general cansa que en tots els comunicats us hagueu de cagar en els altres, així q passem d'obrir-los!

Amb tot solidaritat, i es clar q es lamentable, però això no us feu la victima q si molts us salten a sobre es pq abans busqueu la pessigolles a la gent!

Qui no vulgui pols que no vagi a l'era!
Tonteries les justes...
09 jun 2005
"en tots els comunicats us hagueu de cagar en els altres"

si és cert demostra-ho.
Sindicato Sindicat