Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: ecologia
La Plataforma Salvem Els Muntanyans es reuneix amb el Conseller Joaquim Nadal a Tarragona
01 jun 2005
LA PLATAFORMA SALVEM ELS MUNTANYANS ES REUNEIX AMB EL CONSELLER JOAQUIM NADAL A TARRAGONA
L’entitat exposa les seves reivindicacions i reclama a Política Territorial que no permeti l’urbanització de la zona amenaçada    

La Plataforma “Salvem els Muntanyans� de Torredembarra es va reunir ahir, 27 de maig, amb el Conseller de Política Territorial i Obres Públiques Joaquim Nadal. La trobada, que es va desenvolupar a la seu del Departament a Tarragona, va servir per tal que la Plataforma li expressés al Conseller Nadal les seves demandes. La Plataforma va reiterar la seva oposició a la construcció de 550 habitatges en una zona de gran valor ambiental i va mostrar la seva preocupació davant la possibilitat que es construeixi en una zona qualificada com d’alt risc d’inundació per la mateixa Generalitat de Catalunya. Un fet que ja ha provocat la recollida de més de tres mil signatures al municipi, manifestant el seu desacord.

Per aquest motiu la Plataforma va instar al Conseller a sol•licitar els corresponents informes d’inundabilitat així com el corresponent estudi d’impacte ambiental, i que aquests siguin vinculants a efectes de futures actuacions. Els informes tècnics dels quals ara disposa la Plataforma, assenyalen la la perillositat de l’indret, atenent a la seva inundabilitat i al fet que passi per l’indret un antic torrent que suposa un factor de risc difícilment subsanable. La postura de la Plataforma es troba novament reforçada en base a l’informe efectuat per la Direcció General de Costes, depenent del Ministeri de Medi Ambient l’any 2001, encara en govern del PP, el qual recomanava l’expropiació dels terrenys a efectes de garantir la seva conservació.

Cal recordar que ha estat la mateixa Generalitat qui, el passat 1 de desembre de 2004, va acordar suspendre l’aprovació definitiva del pla en base, entre d’altres, a arguments mediambientals i de seguretat. Per aquest motiu la Generalitat ja va assenyalar que “no serà edificable cap zona del sector susceptible de ser inundada� establint una franja de, com a mínim, 200 metres com a zona d’especial protecció.

La Plataforma va reiterar al Conseller la voluntat de que sigui la mateixa Generalitat qui insti la totalitat d’instàncies per tal d’evitar que es construeixi a la zona afectada i va emplaçar al Conseller a ser capdavanter en aquest compromís.

La Plataforma ja ha anunciat la seva disposició a treballar en aquest sentit i ha comunicat la seva voluntat d’iniciar la via judicial en cas de ser necessari.


Plataforma Salvem Els Muntanyans


Torredembarra, 27 de maig de 2005

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more