Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: educació i societat
Valoració 2on Fòrum Europeu de l'Educació + Altres << Alternativa Estel >>
31 mai 2005
2on Fòrum Europeu de l'Educació

Des del divendres 20 al diumenge 22 de maig va tenir lloc a la ciutat de Bergen (Noruega) el 2on Fòrum Europeu de l'Educació coincidint amb la 4ª Conferència Ministerial del Procés de Bolonya. El FEE ha sigut una contracimera a la reunió dels ministres d'educació superior europeus, on s'ha tractat el procés de convergència dels sistemes educatius seguint els paràmetres de comercialització i privatització establerts per l'OMC en l'Acord General de Comerç relatiu als Serveis. Al FEE es varen trobar al voltant de 200 estudiants d'arreu del continent per compartir coneixements i experiències i establir marcs de lluita i cooperació comuns. La representació catalana estava formada per militants de l'AEP, la CEPC i l'Alternativa Estel que en el marc de la Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública (PMDUP) presentaren la proposta de crear l'Observatori de la Universitat Pública i una jornada de lluita contra la mercantilització de l'educació a escala europea, les quals van ser acceptades. Des de l'Alternativa Estel considerem que la presència en el Fòrum Europeu d'Educació va ser positiva degut a que ens va permetre informar-nos del sistema universitari d'arreu d'Europa, establir contactes amb altres organitzacions estudiantils anticapitalistes i sobretot establir marcs de lluita comuns a escala europea. Davant de la invasió del neoliberalisme en el sistema educatiu europeu marcat per les directrius del GATS, a escala mundial, i per l'Estratègia de Lisboa, a nivell europeu, i desenvolupat per l'EEES (Espai Europeu d'Educació Superior), l'única solució possible per fer front a aquesta amenaça passa per la unió de les forces del conjunt de la comunitat universitària crítica d'arreu d'Europa.

Contra la globalització del capital, internacionalitzem la nostra lluita.La universitat no està en venda!





Crònica de la visita dels militants dels repressaliats en el macro-sumari 19/98

Durant els passats 18 i 19 de maig dos joves repressaliades basques imputades en el macro-sumari 18/98 varen ser convidades per l'Alternativa Estel a diferents indrets de la nostra geografia per tal d'explicar quina és la lluita que està portant la coordinadora 18/98 i +.

Ibon Meñika i Sonia Jazinto, ambdós militants de l'esquerra abertzale repressalits pel cas Jarrai-Haika-Segi varen començar la seva ronda de xerrades el dimecres 18 per la UAB, on uns noranta estudiants varen seguir la conferencia dels dos joves. La conferència es va basar bàsicament en explicar que és aquest macro-sumari, quines són les conseqüències del cas i quin és el treball que ha portat tan la coordinadora com la organització juvenil Segi en l'àmbit antirepressiu. Aquella mateixa tarda, visitaren el Casal Independentista de Sabadell Can Capablanca, convidats pel nucli de l'Alternativa Estel Secundària que treballa a aquesta localitat del Vallés Occidental i on unes 50 persones assistiren a aquest acte omplin el casal. El primer dia de l'Ibon i la Sonia fou prou productiu ja que apart de donar dues conferències varen realitzar varies entrevistes, entre elles a l'Accent i al Illacrua.

El dijous 19, començà amb una xerrada a la facultat de Biologia de la UB on rebíem per segona vegada aquest curs a repressaliats bascos després de la visita d'Etxerat el passat mes de març. Acte seguit, es desplaçaren a la UPF on compartirien espai amb els 3 de Gràcia, que explicaren el seu cas, on tres joves graciencs seran jutjats a l'Audiència Nacional per un suposat cas de terrorisme, i passaren el video antirepressiu "Una història entre 700". Un cop varen acabar els catalans, els joves militants de Segi van fer la seva xerrada davant d'unes seixanta persones.

Amb aquesta petita gira, des d'Alternativa Estel hem intentat traslladar a les aules catalanes la lluita dels repressaliats en el Macro-sumari 18/98 amb el que l'Estat espanyol pretén ilolegalitzar, criminalitzar i reprimir a tot tipus de persones, entitats polítiques i socials i mitjans de comunicació d'Euskal Herria. El cas de Jarrai-Haika-Segi, on el jovent basc s'enfronta a una petició fiscal de 654 anys repartits en 42 joves que l'únic delicte que han comes és la seva convicció en la lluita per l'alliberament d'Euskal-Herria, es el que més ens a tocat com a joves, però no em d'oblidar altres casos que entren a aquest sumari com Ekin, Gestoras Pro-amnistia, Askatasuna o el diari Egin.

La solidaritat és la tendresa dels pobles
Endavant amb el jovent!
Gazteria aurrera!
Bolonyabodef2.jpg
Comunicat de premsa de la CEPC i Alternativa Estel en relació a la presència de Francisco Caja a la Universitat Pompeu Fabra
Des de la Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans (CEPC) i Alternativa Estel, sindicats d'estudiants presents a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (UPF) volem donar a conèixer la nostra postura a la resta de la comunitat universitària i a la societat catalana davant de l'acte previst pel dimecres 25 de Maig a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona que té com a ponent Francisco Caja, president de Convivència Cívica Catalana.

Rebutgem la hipocresia de l'acte degut al "brillant" expedient de Francisco Caja, convocant de l'acte i membre de CCC i “Profesores para la Democracia� (sic); Caja, professor de la UB, ha sigut condemnat per agressions i insults a una professora de la UB i a una treballadora també de la UB. Per això va ser suspès de sou i feina, alhora que posteriorment va llançar escales avall de la seva vivenda al bidell de la UB que li notificava aquesta resolució, havent d'agafar la baixa laboral. També és una de les persones que va intentar agredir al lehendakari Ibarretxe en motiu d'un acte convocat per la Universitat de Barcelona. Actualment torna a exercir a la UB, aprofitant les seves classes per carregar contra tots aquells que considera que no l'han deixat assolir el reconeixement que creu merèixer com a filòsof.

Rebutgem també que l’organització de la qual és president, Convivència Cívica Catalana, que només intenta crear un clima de tensió al voltant de la societat i la cultura catalana. També és denigrant la campanya que varen portar a terme contra els usos lingüístics del català a la UPF i a la Universitat Rovira i Virgili, tot denunciant-los als tribunals demanant una major presència del castellà. Un altre exemple d’això són les denúncies últimament posades contra els ajuntaments de Catalunya els quals no tenen la bandera espanyola als seus balcons.

Rebutgem també que els organitzadors, Universitarios Liberal Demócratas (ULD), associació vinculada al PP i a l’extrema dreta, utilitzin la universitat per crear confrontació, trencant l’espai de diàleg i convivència que significa la universitat, criminalitzant les associacions d’estudiants amb una ideologia diferent a la seva i atacant el català tot defensant un fals bilingüisme (imposició clara del castellà).

Rebutgem també que es vulgui aprofitar l’empara de la universitat per invitar a la violència, a l’ús de calúmnies i proclames preconstitucionals, amb les quals la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona no pot de cap manera sentir-s'hi identificada i que, sovint, es realitzen sota el paraigües de la crida a la llibertat, la tolerància, el respecte als drets humans o la democràcia.

Per tot això, des de la CEPC i Alternativa Estel, apostem per no caure en la seva trampa i optem per deixar que el seu desembarcament sigui un fet anecdòtic. Nosaltres, conscients també de ser un objectiu prioritari per part d'aquests sectors, seguirem treballant, avui, demà i sempre, al llarg i ample dels Països Catalans per un ensenyament públic, popular, català i de qualitat. Fem constar que som nosaltres, els i les estudiants de la CEPC i Alternativa Estel, sovint silenciats, qui disposem d'un suport social que avala la nostra tasca a les aules i també a les institucions universitàries; tasca que desenvolupem legítimament i a cara descoberta, perquè no tenim res a amagar ni cedim a la política criminalitzadora a la que se'ns vol sotmetre des d'un temps enrere.

No ens doblegaran!

Barcelona, a 25 de maig de 2005

Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans (CEPC)
Alternativa Estel




Comunicat en relació a la presència de Francisco Caja a la UPF

Arran dels incidents succeïts avui dia 25 de maig a la Universitat Pompeu Fabra en motiu de la xerrada de Francisco Caja, president de Convivencia Cívica Catalana, des d'Alternativa ESTEL volem manifestar que:

-Rebutgem la presència del senyor Caja, que representa un element provocador de la confrontació en el si de la universitat pública, que no deixa d'ésser mostra de la voluntat de provocació dels promotors de l'acte.

-Rebutgem que la universitat empari, sota una falsa interpretació del dret a la llibertat d'expressió, grupúsculs neofeixistes com Convivencia Cívica Catalana que promouen discursos calumniosos i anticatalanistes que inspiren el rebuig de la comunitat universitaria catalana. I que són, d'altra banda, contraris als recollits en els estatuts de la Universitat Pompeu Fabra pel que fa a la preservació de la llengua catalana. La qual cosa ha quedat palesa en la denúncia que presentà Francisco Caja contra la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat de Tarragona exigint una reducció de la presència del català en la vida acadèmica.

-Denunciem la presència dels cossos policials de paisà dins el recinte universitari durant el dia d'avui, l'únic objectiu dels quals és coaccionar i intimidar als estudiants que legítimament mostren el seu rebuig respecte col·lectius i individus de conviccions antidemocràtiques, que tenen lliure entrada a la Universitat degut a que aquesta no és capaç de defensar els valors i interessos que ella mateixa diu propugnar.

Davant de tot això demanem un posicionament públic de l'equip rectoral:

- en relació a la presència com a ponents de personatges amb discursos anacrònics i sense cap rigor ni base científica. Ens referim a generar conflictes inexistents com ara qüestionar la unitat de la llengua catalana, a fer creure que la llengua catalana s'imposa a la castellana a la nostra societat o bé a pretendre exportar una situació de violència inexistent a casa nostra, com fa el senyor Caja.

-i per aquest motiu exigim que la Universitat declari a Francisco Caja persona non grata,

-que mostrin el seu rebuig respecte la dinàmica de confontació que promouen determinats col·lectius.

- exigim un pronunciament respecte la presència policial en el recinte universitari.

En resum, demanem a l'equip rectoral que actuï amb coherència a l'hora de promoure els valors democràtics i cívics.
Per tot això encoratgem als estudiants a seguir mostrant el seu rebuig a la presència de persones indesitjables a les nostres universitats.
FORA FEIXISTES DE LES UNIVERSITATS DELS PAÃ?SOS CATALANS!!
Mira també:
http://www.alternativaestel.org/
http://www.pmdup.tk/

This work is in the public domain

Comentaris


Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Valoració 2on Fòrum Europeu de l'Educació + Altres << Alternativa Estel >>
29 set 2005
Ja torna un altre curs! A la UAB aquest any el tema l'hem tingut els i les estudiants que hem hagut de passar de Pla Vell a PLa Nou, havent de patir els desgavells de la transició d'un a l'altre, la desorganització, llargues cues, funcionaris lacònics, nervis, etc... cada any tenim un tema amb l'automatrícula!
Bé, des del Casal Popular la Guitza de St Cugat, des d'on es constata que ha pujat molt els militants del sindicalisme estudiantil lligat a l'esquerra independentista, només puc fer que animar l'Estel i la Coordinadora a seguir en aquest procés de confluència engrescador, que pugui servir de referència a la resta dels i les independentistes envers el camí que cal seguir, com en el seu dia ho foren la confluència de les organitzacions juvenils JIR i Maulets. Lluitar des de la quotidianietat (lluny de discussions ideologistes i grans palles mentals), per temes com bastir els PPCC d'un teixit de casals i bars del rotllo, o lluitant contra la mercantilització de l'educació pública, ens fa anar fent camí, poquet a poc i amb bona lletra.
SALUT I ENS VEIEM A LES ASSEMBLES D'ESTUDIANTS!
Sindicato Sindicat