Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Protesta Antitransgènica a les oficines de DARP
31 mai 2005
Comunicat de premsa de la PTF

Protesta antitransgènica a les oficines del DARP
Davant la negativa del DARP de retirar el projecte de Decret de coexistència entre conreus OGM i conreus no OGM, la Plataforma Transgènics Fora realitza una acció de protesta a les oficines del Departament d´Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat per exigir la inmediata paralització del projecte català de coexistència i que es declari Catalunya zona lliure de transgènics.Si la Ministra d´Agricultura ha paralitzat el projecte de Decret estatal de coexistència amb els mateixos continguts que el català, per què no ho fa el DARP ? El âDepartamentâ? a través del conseller Siurana i del Director Puig s´ha mostrat absolutament intransigent amb les legítimes demandes de pagesos i consumidors que no volem aliments transgènics, no acepta cap de les nostres consideracions i informes crítics sobre els impactes negatius dels OGMs i es nega a sumar-se a les nombroses regions d´Europa que s´han declarat zones lliures de transgènics. Ni tan sols ha contestat a les esmenes a la totalitat del projecte de Decret presentades des de la PTF i altres persones i entitats.

La setmana de lluita antitransgènica del 7 al 12 de març ha obert el debat públic sobre la greu situació que viu Catalunya amb 16.000 hectàrees de blat de moro transgènic i diversos casos de contaminació genètica i ha facilitat la consolidació d´una important oposició social als OGMs, però també ha posat de relleu la insensibilitat, intoleráncia i prepotència del DARP i ha evidenciat que l´opció de la Generalitat de âesquerresâ? al igual que la de dretes és defensar els interessos de la indústria biotecnològica i alinear-se amb les recents declaracions de la Comisió Europea (22.04.05) les més protransgèniques del continent.

a)no ha fet cap referència de si els OGMs són necesaris o no, a qui beneficien i amaga els seus impactes ambientals i sobre la població pagesa.
b)ha negat que existeix contaminació genètica (!!!) i que no és possible declarar zones lliures de transgènics.
c)ha dit que es limiten a seguir les recomanacions que venen d´Europa, que el Decret de coexistència és per regular els OGMs i que no s´ha de barrejar amb els altres debats sobre els transgènics.
d)tampoc ha fet cap referència als conreus de blat de moro BT 176 presents a Catalunya, actualment prohibits per decissió de la U.E. i que es segueixen comercialitzant.

Per tots aquests motius, hem decidit realitzar aquesta acció no violenta a les oficines del DARP perquè és el màxim responsable del projecte de Decret de coexistència i vol imposar els transgènics a tota la població catalana, malgrat l´oposició i les diverses movilitzacions desenvolupades per amplis sectors de la societat.

Ni contaminació, ni coexistència
Transgènics Fora de Catalunya i del planeta Barcelona, 31.05.05


Extret de : http://liberinfo.net/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=2


---------------------

Endavant la lluita antitransgènica!!!!!!!!!

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa