Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: ecologia
Protesta Antitransgènica a les oficines de DARP
31 mai 2005
Comunicat de premsa de la PTF

Protesta antitransgènica a les oficines del DARP
Davant la negativa del DARP de retirar el projecte de Decret de coexistència entre conreus OGM i conreus no OGM, la Plataforma Transgènics Fora realitza una acció de protesta a les oficines del Departament d´Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat per exigir la inmediata paralització del projecte català de coexistència i que es declari Catalunya zona lliure de transgènics.



Si la Ministra d´Agricultura ha paralitzat el projecte de Decret estatal de coexistència amb els mateixos continguts que el català, per què no ho fa el DARP ? El “Departament� a través del conseller Siurana i del Director Puig s´ha mostrat absolutament intransigent amb les legítimes demandes de pagesos i consumidors que no volem aliments transgènics, no acepta cap de les nostres consideracions i informes crítics sobre els impactes negatius dels OGMs i es nega a sumar-se a les nombroses regions d´Europa que s´han declarat zones lliures de transgènics. Ni tan sols ha contestat a les esmenes a la totalitat del projecte de Decret presentades des de la PTF i altres persones i entitats.

La setmana de lluita antitransgènica del 7 al 12 de març ha obert el debat públic sobre la greu situació que viu Catalunya amb 16.000 hectàrees de blat de moro transgènic i diversos casos de contaminació genètica i ha facilitat la consolidació d´una important oposició social als OGMs, però també ha posat de relleu la insensibilitat, intoleráncia i prepotència del DARP i ha evidenciat que l´opció de la Generalitat de “esquerres� al igual que la de dretes és defensar els interessos de la indústria biotecnològica i alinear-se amb les recents declaracions de la Comisió Europea (22.04.05) les més protransgèniques del continent.

a)no ha fet cap referència de si els OGMs són necesaris o no, a qui beneficien i amaga els seus impactes ambientals i sobre la població pagesa.
b)ha negat que existeix contaminació genètica (!!!) i que no és possible declarar zones lliures de transgènics.
c)ha dit que es limiten a seguir les recomanacions que venen d´Europa, que el Decret de coexistència és per regular els OGMs i que no s´ha de barrejar amb els altres debats sobre els transgènics.
d)tampoc ha fet cap referència als conreus de blat de moro BT 176 presents a Catalunya, actualment prohibits per decissió de la U.E. i que es segueixen comercialitzant.

Per tots aquests motius, hem decidit realitzar aquesta acció no violenta a les oficines del DARP perquè és el màxim responsable del projecte de Decret de coexistència i vol imposar els transgènics a tota la població catalana, malgrat l´oposició i les diverses movilitzacions desenvolupades per amplis sectors de la societat.

Ni contaminació, ni coexistència
Transgènics Fora de Catalunya i del planeta Barcelona, 31.05.05


Extret de : http://liberinfo.net/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=2


---------------------

Endavant la lluita antitransgènica!!!!!!!!!

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more