Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió : altres temes : pobles i cultures vs poder i estats
Mani pel poble amazigh a Barcelona
29 mai 2005
Més de 400 persones -segons xifres de la Guàrdia Urbana- es manifesten a Barcelona contra la repressió del govern marroquí a la regió del Rif i contra el poble amazigh
Més de 400 persones s'han manifestat avui pel centre de Barcelona contra la repressió del Govern marroquí a la regió del Rif després d'una marxa convocada a Tamassint per protestar per la "insuficient" resposta governamental al terratrèmol que arrasà recentment la província d'Alhoceima, segons han informat fonts de l'organització.

La manifestació, que ha començat a la plaça Catalunya i ha acabat a la plaça Sant Jaume passant per les Rambles i el carrer Ferran, ha culminat amb la lectura d'un manifest en el qual es denunciava la repressió al Rif i reclamava la llibertat de tots els detinguts.

Els convocants de la protesta també han denunciat l'"estat d'excepció" que viu aquesta zona a causa de l'"autèntica ocupació i setge policial" aplicat després de les últimes mobilitzacions.

Segons les mateixes fonts, "més d'un any després del terratrèmol, el poble de Tamassint segueix vivint en tendes de campanya, havent rebutjat les insuficients ajudes del Govern". La marxa d'avui respon, precisament, a una crida a la solidaritat realitzada des de les associacions del Rif, a la qual han respost col·lectius catalans implicats amb aquest poble.

El Rif és una estreta franja de territori d'uns 20.000 quilòmetres, situada al costat de la frontera amb Algèria i controlada pel Govern marroquí.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa