Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
¿"Vive la France"? - Reflexiones a la espera del resultado del referendum
28 mai 2005
La campaña mediática pro-constitución en Francia ha sido bestial. Los medios "respetables" franceses han perdido completamente los papeles, y se dedican a promover el miedo a las consecuencias de una victoria del "NON". "Le Monde" por ejemplo, hace un paralelismo entre la situación actual francesa y la de mayo de 1940* (cuando las tropas nazis estaban invadiendo Francia).
LeMonde.connard.jpg
¿"Vive la France"? - Reflexiones a la espera del resultado del referendum
La tensión que se vive hoy en Francia, es comparable con la que se vivió en el Estado español los días 12 y 13 de marzo de 2004. Chirac parece un Acebes o un Zaplana (más mayor y más "francés"). Los políticos mediatizados están demostrando no tener la situación bajo control. No sólo han perdido su legitimidad, además han perdido esa aureola de la derecha gaulista francesa (derecha moderada, derecha inteligente, derecha culta...). Las élites francesas empiezan a mostrar su verdadera cara, una cara más mediterranea (como la de Aznar).

Y si los políticos están enfurecidos, la prensa no se queda atrás. Si no fuese porque no lleva grapas, "Le Monde" podría confundirse con el "ABC" o peor. Si finalmente vence el "NON", la prensa y la TV de Francia se quedarán con el culo al aire.

Cuando en marzo de 2004, el PSOE ganó las elecciones, muchos (tanto en los foros fachas como aquí) dijeron que se debió al contrataque mediático del grupo PRISA contra la prensa aznarista. Sin duda esto tuvo su efecto. Pero, ¿los medios de comunicación son tan poderosos como nos hacen pensar? ¿Sin ellos no hay movilizaciones masivas? En Francia, el hastío contra las medidas neoliberales del Gobierno, y una auténtica campaña contra la "Constitución" han logrado superar las trampas mediáticas. Dudo que esto pueda frenar la regresión social, política y económica que vive todo el Planeta. Pero desde luego, es un buen aviso a los que se creen que "todo está atado y bien atado".

Soñemos: ¿por qué no podría pasar algo parecido aquí?

__
*. Todos los medios franceses se han dedicado a cundir la alarma sobre las "catastróficas" consecuencias del "NON". Le Monde, 28/05/2005, supuestamente el diario más respetable, no se ha quedado atrás.
Ver: http://www.lemonde.fr/web/article/0,1-0@2-3232,36-655176,0.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: ¿"Vive la France"? - Reflexiones a la espera del resultado del referendum
28 mai 2005
La mentida de la setmana: 'No tingueu por' per Alain Krivine (LCR) La progressió constant del no a les capes populars obliga a la dreta a un esforç emotiu per a desactivar el contingut de classe de la Constitució Europea. Des d’ara, la consigna dels consellers de comunicació als representants més desacreditats de la patronal és : “calleu, parleu el menys possible?. És per això que el Cap del Medef , I.A Seillière va esperar estar a Xina per a cridar a votar “si?. L'entorn de Raffarin intenta limitar les seves intervencions a la inauguració dels cercles d’agricultors. El president Barroso ha estat senzillament censurat per TF1,canal de televisió presidencial. En quant a Bolkestein, per poc ho expulsen de França. Aquest provocador parlava massa. Es comptava doncs, amb el President de la República per a dirigir-se al poble d’esquerres i tornar a repetir el cop d’efecte del 21 d’abril de 2001, però aquesta vegada al revés: “vau tenir por de Le Pen, ara no temeu la Constitució?. Reprenent el fil argumental del seu col·lega Francois Hollande segons el qual: “la Constitució no és ni d’esquerra ni de dreta?, Chirac ens va fer descobrir que tampoc era liberal: “és una lògica que precisament no és liberal. No posa en dubte l’economia de mercat però de cara a l'Europa econòmica intenta instaurar una Europa política?.I més lluny afegeix: “que mai s’ha tractat de posar en dubte els serveis públics?. Però no obstant això què ha passat a France Telecom, a la Poste (Correus), a Air France, a EDF-GDF, a la SNCF etc. sembla com si no ens haguéssim assabentat de res. En definitiva, no és segons ell ni un atac als serveis públics ni un principi de privatització. En el llenguatge europeu li diuen a això:?una simple obertura al capital, a la competència i al mercat?, però com “l’experiència demostra que l’economia de mercat és la més productiva quant a riquesa i que es tracta simplement de controlar-la i d’humanitzar-la? (segons Chirac), no temeu anem a humanitzar… Ni social, ni liberal, ni d’esquerres ni de dretes tampoc, i a més il·legible i incomprensible. Aquí tenim a un monstre que devem rebutjar. http://www.revoltaglobal.net/WEB/index2.htm
Re: ¿"Vive la France"? - Reflexiones a la espera del resultado del referendum
28 mai 2005
Als Països Baixos també el vot per l'Europa social i democratica esta prenent molta força.

Al contrari de l'estat espanyol, allà gent es conscient de la trascendència del referèndum i no es deixa entabanar per quatre anuncis amb famosillos. Tot i que a Catalunya i Euskal Herria el no va tenir molta força a diferencia de l'estat.

D'una banda amenacen amb les esfereïdores conseqüències del triomf del vot social i democrata, de l'altre diuen tal com es llegeix aqui adalt que aquest tractat constitucional no suposa cap canvi.

En que quedem, si tan poca importancia te aprovar-lo perque ens diuen alhora que de no portar-nos bé patirem moltíssim?
Re: ¿"Vive la France"? - Reflexiones a la espera del resultado del referendum
29 mai 2005
quina importància te aquest referendum francés?
que passarà amb el NO?
el mateix q aquí, o és vinculant?
Re: ¿"Vive la France"? - Reflexiones a la espera del resultado del referendum
29 mai 2005
a França és vinculant. Si surt el NO a França provocarà una crisi política que primer farà canviar el govern de dretes francès i segon: els líders europeus convocaràn una cimera extraordinària per veure que fan amb aquesta constitució europea. llavors serà el moment dels moviments socials de dir la nostra. SALUT!
Re: ¿"Vive la France"? - Reflexiones a la espera del resultado del referendum
29 mai 2005
diria que aquest sí es vinculant
Sindicato Sindicat