Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Mor un jove a les festes de la Patum
28 mai 2005
Mor un jove durant una baralla en les festes de la Patum.
Un jove ha mort per arma blanca i dos més han resultat ferits greus després de participar en una baralla multitudinària que ha tingut lloc aquesta nit a Berga (el Berguedà), en el transcurs de les festes de la Patum. El jove que ha perdut la vida era veí de la localitat, tenia 22 anys i pertanyia a la comparsa dels Nans Nous. Els Mossos d’Esquadra han detingut 19 persones entre les quals hi ha el presumpte responsable de l’homicidi. Les activitats de la Patum programades per aquest dissabte al matí han quedat suspeses.

Tot ha començat cap a la 01:00 de la matinada d’aquest dissabte quan dos grups de joves veïns de Berga han iniciat una baralla, per raons que encara no es coneixen, a l’avinguda del Canal Industrial, en una zona de carpes musicals instal·lades amb motiu de les festes de la Patum.

En la batussa s’han enfrontat un grup de joves berguedans i un grup de joves d’origen equatorià i magrebins - en total, més d’una vintena de persones – i ha acabat amb la mort, per arma blanca, d’un jove berguedà de 22 anys – que ha estat traslladat a l’hospital de la ciutat on no s’ha pogut fer res per salvar-lo - i dos ferits de gravetat que també han estat ingressats. Un d’aquests joves ja ha estat donat d’alta aquest dissabte al matí, mentre que l’altre continua ingressat en estat greu.

Els Mossos d’Esquadra han detingut 19 persones implicades en la batussa, entre les quals podria estar el presumpte responsable de l’homicidi del jove de 22 anys, i a hores d’ara investiguen les circumstàncies per les quals s’ha produït la baralla. A banda de les declaracions que estan prestant els detinguts, els Mossos compten amb la prova d’una arma blanca que s’ha trobat aquest dissabte al matí en uns lavabos públic i que podria ser la que s’hauria utilitzat en la baralla.

Des de primera hora d’aquest dissabte, Ajuntament de Berga i el Patronat de la Patum estan reunits en un ple extraordinari i es preveu que facin una roda de premsa durant aquest matí. Els actes de la Patum previstos per aquest matí han quedat suspesos.

www.bergueda.org
Mira també:
http://www.bergueda.org/article.php?sid=553

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Mor un jove a les festes de la Patum
28 mai 2005
Una altra versió dels fets:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/181640/index.php
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
28 mai 2005
podeu seguir informant de tot el que se sàpiga? kina versio es la certa?
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
28 mai 2005
a la comarca del bergueda, ja son coneguts una família/colla com se li vulgui dir k els diuen els Catonyo.. nose ven ve com s'escriu, tan sols se que es pronuncia algo semblant a això.
Air els que van assessinar anaven bestits del rollo "lating king", tot i això a berga és un lloc difícil pel k fa a identificar estètica amb ideologia o procedència.
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
28 mai 2005
Francesc podries dir el que vas veure si-us-plau

www.kaosenlared.net
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
28 mai 2005
alli aberga no es fa el rebrot? pos doncs kuan es faigue ke hi habran milers de antifeixistes pel poble aneu a buscar a el latin kings estos de merda avere si tenen kollons de traure una faka!! si eixos dies ens unim i els perseguim krek ke el tema acabara promte!! ni nazis , ni xulos del barrio!! per la llibertat del ciutada i el poble!! explikemlis ke aixo no es ekuador i ke les bande estes de merda ens fan fastik i aki no tenen res ke fer!!

red skin

no feseu una mala interpretacio de ke e dit!! no sok racista ni molt meny sok persona i magrada anar pel karrer en lliberta i kontra lenemik sigui ki sigui!!
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
28 mai 2005
Sa d'anar a sac contra ells!
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
28 mai 2005
Impresionant manipulació informativa a diferents telenotícies. No se si heu pogut veure els telenoticies d'ara, però el més surrealista ha estat per variar el d'Antena3. Haig de reconeixer que estic confús i fins ara ben bé no se que ha passat, segons uns el cap era un nazi conegut, segons d'altres era una banda de equatorians, magribins i espanyols, estil latin Kings, l'alcalde de Berga ha dit que eren penya que ja feia temps que actuaven pel poble i que han anat premediatadament a liar-la. Segons penya que està a la Patum i amb la que he pogut parlar es comença a confirmar el tema dels "Latins Skins" i el tema de les esteledes com a detonant del meollo. Caldria que algun testimoni directe aclarís els fets.

Però el que és absolutament indignant ha estat com han donat la notícia a Antena3, en aquest bordrio informatiu han presentat l'assumpte i han acabat amb la declaració de dos veïns, un dient que ja ho veia venir perque faltaven mossos a la zona, però un altra que es deia Alvaro Bazo, davant de les casetes estava explicant que això només pot passar per l'ambient que hi havia, "si mires les pancartes veuràs que estan contra l'estat, contra la policia i contra tots" i per tant, segons aquest lluminària la culpa és d'aquests radicals i aquest ambient els culpables de tot, o sigui que els que han muntat les festes i els nois apunyalats tenien la culpa. Lamentable, lamentable.

A veure si es poden confirmar les dades dels autors, però en tot cas, un noi de Berga ha mort a mans d'actituts feixistes, ja siguin espanyolistes, ja siguin els Latin gilipolles, ja siguin ignorants garrulos, darrera d'ells la ignorància i el feixisme, i la nostra lluita contra tots els feixistes tinguin el careto i la nacionalitat que tinguin. Tots els condols a la familia i els companys de l'assassinat.

Fora feixistes
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
28 mai 2005
"Segons sembla els agressors, bona part dels quals són immigrants de diversos orígens, havien discutit la presència de banderes independentistes."

Extret de vilaweb

La Patum de Berga suspesa per l'assassinat d'un membre de les comparses

Un noi de vint-i-dos anys ha mort avui a la nit a causa d'una agressió amb arma blanca a la zona de barraques de les festes de la Patum de Berga. Segons la primera hipòtesi, un nombrós grup de persones hauria agredit un membre de la comparsa dels Nans Nous. En l'agressió també haurien resultat ferides dues persones més. Ara mateix hi ha dinou detinguts, entre els quals hi podria haver el presumpte autor material de l'agressió. Segons sembla els agressors, bona part dels quals són immigrants de diversos orígens, havien discutit la presència de banderes independentistes.
L'Ajuntament de Berga s'ha reunit de manera extraordinària avui al matí i ha acordat, per unanimitat amb el Patronat de la Patum i els caps de colla de les comparses, de suspendre totes les activitats del dia. Demà, última jornada de la festa, es mantindran els actes principals, tot i que amb el dol corresponent.
Paral·lelament al ple de l'ajuntament, centenars de berguedans s'han concentrat avui a migdia a la plaça de Sant Pere seguint una crida per SMS.
És la primera vegada que se suspenen els acets de la Patum, just l'any en què s'ha presentat la candidatura a la UNESCO perquè declari la celebració patrimoni oral i immaterial de la humanitat.
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
28 mai 2005
MANIFEST DELS GRUPS MUNICIPALS DE L’AJUNTAMENT DE BERGA

L’Ajuntament de Berga i el Patronat de la Patum volem fer públic el nostre més profund
rebuig als fets ocorreguts a la matinada d’avui i que han costat la vida a un jove de la nostra
ciutat. També volem aclarir que no es va tractar d’una baralla entre grups sinó d’una
agressió d’un grup violent contra ciutadans pacífics que gaudien del concert de divendres de
Corpus.
Aquest acte de violència gratuïta i inexplicable, produït fora de la Patum ens ha d’esperonar a combatre en més insistència encara les actuacions de grups minoritaris acostumats a actuar al marge de la Llei, fins a eradicar-los.

En aquests moments tota la ciutat s’afegeix al dolor de la família i per expressar-la
públicament hem acordat unànimement la suspensió de tots els actes de La Patum en el dia
d’avui.

Malgrat el dolor i la tristesa que tots sentim no podem permetre, ni permetrem que cap mena
de violència alteri la nostra convivència i en aquest sentit és que s’ha d’entendre la decisió,
també unànime, La Patum de demà diumenge amb les corresponents mostres de dol.
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
28 mai 2005
tot això és molt fort i molt estrany estik flipant!!
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
28 mai 2005
hi ha gent k és tremendament gilipollas. la màxima solidaritat i condol als amics família i a la gent de Berga que ankara no ens podem kreure el k ha passat.

sempre et rekordarem!!
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
28 mai 2005
hi ha gent k és tremendament gilipollas. la màxima solidaritat i condol als amics família i a la gent de Berga que ankara no ens podem kreure el k ha passat.

sempre et rekordarem!!
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
28 mai 2005
De moment s'han practicat dinou detencions. Un dels detinguts, però, un menor, ja ha estat posat en llibertat. Entre els divuit restants, tots ells residents a Berga, hi ha deu adults i vuit menors. Els detinguts són vuit catalans, quatre equatorians, dos marroquins, dos dominicans i dos polonesos.

Trist molt trist tot això, anar de festa i que et matin. El que s'hauria de descobrir són els motius que van portar a aquest grup d'energumens a fer el que han fet i quí està darrera de tot això.
Tots els detinguts formen part dels agressors?
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
28 mai 2005
des de Sant Boi us enviem la maxima solidaritat i el nostre profund condol.

CAP AGRESSIÓ SENSE RESPOSTA¡¡¡
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
28 mai 2005
L´únic que està clar és que encara no hi ha res clar. Quin embolic i quina merda, una festa com la Patum que hagi de passar això. De totes maneres, no crec que hagi sigut una cosa puntual, si hi ha hagut una baralla d´aquestes característiques (sigui pel motiu que sigui, siguin qui siguin els agressors), tot això ja es devia estar covant durant temps, ja hi devia haver tensió i conflictivitat.

AMUNT BERGA I AMUNT LA PATUM!!
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
28 mai 2005
I UNA MERDA ! aquí en teniu les consequències.
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
28 mai 2005
No podem deixar que un fet com aquest origini en una espiral de racisme i xenofobia, que no porta enlloc.
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
28 mai 2005
a akest últim, no t'extranyi k estiguiessis per allà.
Diferents persones k i eren m'han dit k van passar per alla a l'herbeta (es un lloc on la gent s'estira i tal, al costat de l'escenari) i k ja fotien patades i empreñaven a la gent amb grenyes i amb pinta de "rebel", un cop a dalt hi va haver el merder..

Bé, només convocar a tothom a les 6 a la Plaça St Pere, allà on es fa la Patum a una mani, que segurament acabarà a la comissaria...
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
28 mai 2005
Es inevitable que la púrria com tú vingui atreta per l'olor de la sang mirant d'infectar el vostre odi, sou així de miserables, pero perds el temps.

No pot generalitzar-se, els culpables de l'assassinat del noi del poble de 22 anys poden ser d'origen magribí i espanyol pero per molt que ho desitgis no poden culpabilitzar-se col.lectius sencers pel que fan individus concrets.

Dit aixó és evident que cal pensar que esta passant, que ha anat tan malament com per acabar d'una manera tan trista, per que mai més succeixi. I perque, també, púrria com tú no intenti aprofitar-se'n

Hi ha gent d'origen magribí o sudamericà que no aporten res aquí, pero cada dia hem creuo amb molta altre gent d'origen magribí o sudamericà que fan vides tan normals com qualsevol altre. Me'ls trobo al metro, al forn, al kiosk, anant i tornant de treballar, etc. com tanta altre gent d'aquí.

Una immigració massificada no es bona, ni pels mateixos immigrants ni pels que ja som aquí, pero la immigració en si mateixa no es negativa. Pot tenir efectes negatius si es gestiona malament, pero aixó és com tot. Encara que quan passen coses així cal reflexionar-hi a fons, passant de collonades feixistoides.
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
28 mai 2005
em sembla que hi ha molta gent opinant del tema que no té ni idea del què parla...

qui tingui INFORMACIÓ, endavant. Qui només OPINI o VALORI uns fets que ni tan sols coneix amb claredat, li demanaria que calli. Per pur respecte.
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
28 mai 2005
Ves-te'n a la merda "papers per a tothom?" què té a veure aquesta agresió amb el teme dels inmigrants. Tu ets ximple o qué...

La meva companya es de Berga i ja havia sentit parlar d'aquest grupets de quinquis, que eran aixó i no importa quina etnia fosin.
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
28 mai 2005
postejat al racó català per algu que sembla ser es un testimoni o com a minim te informació aparentment fiable:
Ahir, a les barraques que munten els col·lectius independentistes i llibertaris de Berga se celebrava un concert amb diversos grups locals.
En un moment de la nit van irrompre una colla de 20-25 individuus armats amb navalles i ostiant a tot quisqui.
Alguns dels que van intentar defensar-se o foragitar-los van resultar ferits amb traumatismes i ferides d'arma blanca i un dels joves, malhauradament va patir una ferida que li va causar la mort. Val a dir que l'altre ferit d'arma blanca, per sort, ja és a casa seva.
Els atacants són delinqüents habituals i camorristes de la nit berguedana que provoquen aldarulls i agressions setmana si setmana també fa més d'un any.
El grup estava format majoritàriament per quillos espanyolistes de xandal i estanqueres si bé entre ells hi havia un parell o tres de magribins i un parell o tres de equatorians, però el gruix eren fatxes.
En cap cas es tracta d'una batalla de bandes o de races, donat que entre els joves que disfrutaven de la festa també hi havia joves immigrants de diverses procedències.
El capitost, el que dirigia i encoratjava el grup és un històric camorrista anomenat SANTI PACHÓN. Un delinqüent amb multitut de causes pendents, habitual de la presó i "persona" molt perillosa. Aquest individuu se significa per un espanyolisme visceral i odi irracional a tot el que és català. Jus el dia abans aquest individuu va ser detingut en veure-se'l rondar per Berga perquè tenia una recerca i captura. El van dur al Jutjat i el van deixar anar.
Els Mossos d'Esquadra es van deshinibir en tot moment de l'agressió del grup violent tot i que se'ls va requerir constantment.
Els mitjans de comunicació han presentat els incidents com una batalla entre autòctons i immigrants. RES MÉS LLUNY DE LA REALITAT. Es va tractar d'una agressió d'un grup ultraviolent amb connotacions fatxes esperonats per un delinqüent perillosísim. Punt.
Dir-vos només que s'han suspès els actes de Patum d'avui i que ens han pres un company patumaire i ens han trencat el que els berguedans més estimem. La nostra festa, La Patum.
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
28 mai 2005
postejat al racó català per algu que sembla ser es un testimoni o com a minim te informació aparentment fiable:
Ahir, a les barraques que munten els col·lectius independentistes i llibertaris de Berga se celebrava un concert amb diversos grups locals.
En un moment de la nit van irrompre una colla de 20-25 individuus armats amb navalles i ostiant a tot quisqui.
Alguns dels que van intentar defensar-se o foragitar-los van resultar ferits amb traumatismes i ferides d'arma blanca i un dels joves, malhauradament va patir una ferida que li va causar la mort. Val a dir que l'altre ferit d'arma blanca, per sort, ja és a casa seva.
Els atacants són delinqüents habituals i camorristes de la nit berguedana que provoquen aldarulls i agressions setmana si setmana també fa més d'un any.
El grup estava format majoritàriament per quillos espanyolistes de xandal i estanqueres si bé entre ells hi havia un parell o tres de magribins i un parell o tres de equatorians, però el gruix eren fatxes.
En cap cas es tracta d'una batalla de bandes o de races, donat que entre els joves que disfrutaven de la festa també hi havia joves immigrants de diverses procedències.
El capitost, el que dirigia i encoratjava el grup és un històric camorrista anomenat SANTI PACHÓN. Un delinqüent amb multitut de causes pendents, habitual de la presó i "persona" molt perillosa. Aquest individuu se significa per un espanyolisme visceral i odi irracional a tot el que és català. Jus el dia abans aquest individuu va ser detingut en veure-se'l rondar per Berga perquè tenia una recerca i captura. El van dur al Jutjat i el van deixar anar.
Els Mossos d'Esquadra es van deshinibir en tot moment de l'agressió del grup violent tot i que se'ls va requerir constantment.
Els mitjans de comunicació han presentat els incidents com una batalla entre autòctons i immigrants. RES MÉS LLUNY DE LA REALITAT. Es va tractar d'una agressió d'un grup ultraviolent amb connotacions fatxes esperonats per un delinqüent perillosísim. Punt.
Dir-vos només que s'han suspès els actes de Patum d'avui i que ens han pres un company patumaire i ens han trencat el que els berguedans més estimem. La nostra festa, La Patum.
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
28 mai 2005
Gràcies per l'informació!!

Els atacants són delinqüents habituals i camorristes de la nit berguedana que provoquen aldarulls i agressions setmana si setmana també fa més d'un any.

El grup estava format majoritàriament per quillos espanyolistes de xandal i estanqueres si bé entre ells hi havia un parell o tres de magribins i un parell o tres de equatorians, però el gruix eren fatxes.

En cap cas es tracta d'una batalla de bandes o de races, donat que entre els joves que disfrutaven de la festa també hi havia joves immigrants de diverses procedències.

Als Països Catalans no hi ha lloc pel feixisme ni el racisme vingui d'on vingui!!
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
28 mai 2005
postejat al racó català per algu que sembla ser es un testimoni o com a minim te informació aparentment fiable:
Ahir, a les barraques que munten els col·lectius independentistes i llibertaris de Berga se celebrava un concert amb diversos grups locals.
En un moment de la nit van irrompre una colla de 20-25 individuus armats amb navalles i ostiant a tot quisqui.
Alguns dels que van intentar defensar-se o foragitar-los van resultar ferits amb traumatismes i ferides d'arma blanca i un dels joves, malhauradament va patir una ferida que li va causar la mort. Val a dir que l'altre ferit d'arma blanca, per sort, ja és a casa seva.
Els atacants són delinqüents habituals i camorristes de la nit berguedana que provoquen aldarulls i agressions setmana si setmana també fa més d'un any.
El grup estava format majoritàriament per quillos espanyolistes de xandal i estanqueres si bé entre ells hi havia un parell o tres de magribins i un parell o tres de equatorians, però el gruix eren fatxes.
En cap cas es tracta d'una batalla de bandes o de races, donat que entre els joves que disfrutaven de la festa també hi havia joves immigrants de diverses procedències.
El capitost, el que dirigia i encoratjava el grup és un històric camorrista anomenat SANTI PACHÓN. Un delinqüent amb multitut de causes pendents, habitual de la presó i "persona" molt perillosa. Aquest individuu se significa per un espanyolisme visceral i odi irracional a tot el que és català. Jus el dia abans aquest individuu va ser detingut en veure-se'l rondar per Berga perquè tenia una recerca i captura. El van dur al Jutjat i el van deixar anar.
Els Mossos d'Esquadra es van deshinibir en tot moment de l'agressió del grup violent tot i que se'ls va requerir constantment.
Els mitjans de comunicació han presentat els incidents com una batalla entre autòctons i immigrants. RES MÉS LLUNY DE LA REALITAT. Es va tractar d'una agressió d'un grup ultraviolent amb connotacions fatxes esperonats per un delinqüent perillosísim. Punt.
Dir-vos només que s'han suspès els actes de Patum d'avui i que ens han pres un company patumaire i ens han trencat el que els berguedans més estimem. La nostra festa, La Patum.
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
28 mai 2005
Total: la simplificació dels independentistes conclou que la culpa és de l'espanyolisme. Encara que l'assassí sigui rumanès o magrebí i la bralla fós entre culpables -de fora: sempre espanyols ergo fatxes- i innocents -d'"aquí".

La cosa es lia més encara amb l'argument de que entre els faxtes (espanyols, clar) hi havia marroquins i dominicans (curiosa aliança: jo creia que el feixisme blanc no es barrejava amb gent d'altres "races", pero en fí)

Jo estic segur que hi va haver provocació racista i feixista pert part del nacionalisme endogàmic dels radicalots de Berga -anti-immigrants diguin el que diguin. Tot i que quedi malament dir-ho.

El nacionalisme -tots- és el que té: provoca reacció, odi i falta d'integració.
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
28 mai 2005
"reflexió": total, que tu tampoc tens ni pajolera del que va passar però estas "segur" de que va anar com a tu t´agradaria que hagués anat
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
28 mai 2005
amb tal de deixar donar-te pel cul pels espanyolistes i púrries diverses, de la qual tú segurament en formes part, vomites odi contra la nació catalana i els que legítimament defensen les seves llibertats.
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
28 mai 2005
Reflexió, quatre coses.
1- Tu no eres ahir a Berga. Jo sí.
2- El concert estava organitzat per tres col·lectius llibertaris i un de l'esquerra independentista (a Berga, per sort hi ha bona sintonia i amistat)
3- La cagues un tercer cop perquè entre els assistents al concert també hi havia immigrants. Per sort a Berga no hi ha segregació i menys entre els ambients llibertaris i independentistes.
4- L'autor material sembla que era un individuu d'origen llatinoamericà però el màxim instigador i el que "dirigia el tràfic" entre els agressors és un delinqüent ultranacionalista espanyol amb noms i cognoms SANTI PACHÓN.

Inútil!
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
28 mai 2005
He intentat fer un retrat antropologic de la realitat: és veritat que els catalanets,començant pels radicalots tradicionalistes, no es barregen amb els altres, i menys si son moros, equatorians o allò que ells anomenene espanyols (que poden ser catalans també, pero en dí), i això provoca reaccions desquiciades. Tan d'un cantó com de l'altre.

Es una questio antropologica. No és tan diferent a Perpinyà, allo que en dieu Catalunya Nord (que de català no en té res ja), quan hi ha baralles entre "locals" i "foranis" amb la pell diferent.

Els dolents son sempre els foranis, i els bons els locals. O així ens ho presenten. En aquest cas, la baralla diuen que la van començar els de fora...ull amb això, perque en una nit d'estiu, l'alcool fa fer coses molt estupides a la gent.

L'esquerra és -hauria de ser- integradora, a pesar dels problemes de delinquència, etc. Perque és el nacionalisme i el capitalisme el que divideix.

I finalment atribuir-ho tot als Mossos i a una conxorxa espanyolista de fora entre una internacional de feixistes, això sí que és descriure la realitat "tal como agfradaria que hagués passat". Per a treure'n rèdits politics, clar. De politiporqueria.
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
28 mai 2005
reflexió al vuel, que es pot dir a algú k no escolta?
has sentit com va anar la cosa?
has vist mai aquesta gent que la va liar?
saps que van passar per un lloc on la gent s'estira a fer el porro i anaven picant a tothom?
creus que portaven els ganivets per casualitat?
sabies que a totes les festes, concerts, balls d'estudiants del berguedà van a liarse a hosties?
saps que molta de la gent de berga els coneix i no els mira a la cara per por a que els piquin?
Doncs bé, a ells els importa una merda anar al talego, els importa una merda pelar algú, i aquest divendres tenien al davant certa persona, i van anar a picar gent del rollo que és la que estava al concert.
Si en lloc de feixista, li vols dir violència gratuïta contra els moviments llibertaris i de l'esquerra independentista a berga, digali així.
Pel que fa als mossos, dubto que si haguessin volgut no haguessin arribat abans, ja que 20 minuts no els tardo ni caminant des de la comissaria al lloc dels fets, a part de qque si has anat algun dia per Patum, hauràs vist que n'esta ple.
I bé, m'agradaria que abans de tornar a parlar anessis a berga i veiguessis una mica els agressors, potser et canviaria la opinió.
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
28 mai 2005
fills de putaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!

ho pagaran molt car...
jajajajja no queriais papeles para tod@s
29 mai 2005
..pues aqui los teneis en forma de navaja.
joderos guarros
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
29 mai 2005
Esta claro quien esta detras de esta agresión, como tantas otras también silenciadas por los medios en los Països Catalans, la respuesta es que colectivos como en el que participaba el joven asesinado continuen con más ganas que nunca organizando todo tipo de acciones. El naziespañolismo ha usado algunos inmigrantes en sus agresiones, los ha hecho responsables de un asesinato, eso contrasta mucho con los inmigrantes que estaban participando y disfrutando de la Patum -también con los colectivos de la izquierda independentista y libertarios-. Los agresores son en su mayoria gente con antecedentes policiales, gente que muchas veces hace de confidente a la policia. Que también los usa para hacer trabajos sucios como este y también como el asesinato de Roger en Gracia durante sus fiestas el verano pasado, como las agresiones que sufrieron la gente de Castellar del Valles cuando otro grupo de agresores fascistas les atacó también durante sus fiestas y así un largo etc. silenciado.

Porque los responsables del asesinato en Berga son conocidos ultraderechistas con antecedentes policiales, bien conocidos en el pueblos, y fueron a agredir directamente jóvenes de los colectivos independentistas. Pero la consellera Tura lo transforma en algo muy diferente, ¿no se da cuenta que esta dando cobertura a estas agresiones? ¿Cuanta más gente tiene ser asesinada? Espero que si alguien tienen que morir que sean los agresores.
Alonso campeon¡¡¡¡
29 mai 2005
OTRO TRIUNFO PARA ESPAÑA¡¡¡¡¡¡¡¡¡
JODEROS INDEPENDENTISTAS DE MIERDA¡¡¡¡¡¡¡¡¡
VIVA ESPAÑA¡¡¡¡¡¡¡¡¡
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
29 mai 2005
Crec que l'Alonso patiria si s'assabentes que púrria com aquesta l'esmenta al alegrar-se d'un assassinat cobard.
Alonso campeon¡¡¡¡
29 mai 2005
OTRO TRIUNFO PARA ESPAÑA¡¡¡¡¡¡¡¡¡
JODEROS INDEPENDENTISTAS DE MIERDA¡¡¡¡¡¡¡¡¡
VIVA ESPAÑA¡¡¡¡¡¡¡¡¡
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
29 mai 2005
NO tens perdó anticostras

Ni tu ni cap escòria ens atemorirà

Ves en compte que algún dia no es giri la truita

patiràs fill de la GRAN PUTA.
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
29 mai 2005
....ohhhh, tanto talante y tan buen rollito segun dicen que teneis los guarros?
Y luego estais todo el dia con el insulto y la amenaza en la boca. Menos mal que a mi no me engañais y se os ve el plumero anarcoterrorista e intolerante a la legua.
Es normal que cosas de este estilo os ocurra, lo que me extraña que no os ocurra mas a menudo, con el odio antiespañolista que habeis sembrado.
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
29 mai 2005
Per respecte als familiars del noi assassinat, a la seva memòria, als seus amics, i a totes les persones que ens sentim ferides fins al moll en aquest atac feixista, els administradors haurieu d'esborrar aquest carronyaire esquizofrènic, feixista garrulo i ignorant, després potser fer pública la seva IP per veure si l'hem de fer canviar d'ordinador o si per casualitats treiem la direcció del susdit i se li baixen els fums de cop.

Contra el feixisme, acció directa
Fora feixistes d'indymedia i d'arreu
Pep, Roger, Guillem Ni Oblit ni Perdó
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
30 mai 2005
Aquest és el resultat de la manipulació anti-catalanista que s'està fent des de molts mitjans de comunicació i certs partits polítics. Crec que tots ells haurien de tenir responsabilitats en tot això. En qualsevol cas, els assassins d'en Pep han de pagar pel que han fet, sigui a la pressó o al carrer.

La familia i amics d'en Pep teniu tot el meu afecte i més sentit condol.

Des de Barcelona, ànims.
manipulacio????
30 mai 2005
si, hacia todo aquello que huela a español, teneis lo que os mereceis, esto solo es el principio.
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
30 mai 2005
Des de la meva modesta opinió,aquest fet s'ha portat d'una manera terriblement lamentable pels polítics i pels mitjans .finsfa poc em pensava q aquest fet havia sigut a conseqüència d'una agressió sense conmutacions polítiques.Els polítics com la consellera Tura no pot mentir sobre aquests fets,dient q és una agressio´sense res de fons,o l'alcalde de Berga,el qual és del mateix partit polític que la consellera.Lamentablement m'he tingut q enterar per internet,i gràcies a aquesta pàgina,que hi havia un rara fons feixista.L'assassí és un delinqüent espanyolista que fa anar de corcoll a tots els ciutadants pacifics de Berga,i agradeix a persones amb diferències ideològiques totalment oposades.Un altre fet de denúncia i de jutjat de guàrdia so´n els diferents mitjans de comunicació espanyolistes(antena 3,COPE I UN LLARG ETC...)volent enganyar als ciutadants,dient que el culpable és l'assassí,però que això és culpa de l'ambient anti-epanyolista que és viu a la ciutat.Pels mitjans de comunicació tenen l'excusa perfecte per dir que no va ser una agressió feixita,ja que van participar individus de diferents nacionalitats,equatorians,magrebins,polonesos...però això és totalment fals,els agressors amb nacionalitat espanyola eren uns espanyolistes violents,i això es pot demostrar per la indumentària que portaven,segons els testimonis.Aquests grups feixistes-espanyolistes,a l'hora d'agredir no els importa anar del bracet amb gent de nacionalitat diferent a la d'ells,ja que estan units per la paraula violència.Per acabar,voldria fer un comentari sobre els individus feixistes que opinen en aquesta pàgina,primer de tot el seu baix nivell intel.lectual,només es dediquen a escriure 4 paraules mal fetes i vivas a España i segon dir-los que lapoblació berguedana i catalana està al costat dels familiars de Josep Maria,i que aquests tipus de perones són declarades com a escòria pel 99'9% de la població,us animo a escriure missatges d'aquests tipus i us enfonseu amb la vostra pròpia marginalitat.Als ciutadants de Bega només us animo que si alguns d'aquesta gentussa va pel carrer els ignoreu i els poseu cara de fàstig,que siguin persones non grates a Berga,però que anem sense agressions,perquè nosaltres sóm gent pacífica,no com ells,q van matant sense miraments...
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
30 mai 2005
Sóc un amic directe del pep. Us pregaria que us mirèssiu els fets tal com van anar:

http://www.bergueda.com/noticies/noticies.asp

Gràcies.
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
30 mai 2005
El pep era un bon sagal i com a amic dire que no hi ha dret i que la gent que ho ha fet no es mereix viure! ningu te dret a treureli la vida a ningu. per l'amor de deu que som persones,cap agressió sense resposta
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
30 mai 2005
Pels ke koneixiem a en Pep akabem de perdre un amic i krek ke no es el moment de parlar de politica , Desde aqui vull expresar el mes sentit kondol a la familia .
ISANTA MAI T'OLVIDAREM
KAP AGRESSIO SENSE RESPOSTA
Cataños sou lo pitjor de Berga!!!
31 mai 2005
Jo tb estava a berga durant les festes de la Patum, puc dir que uns tals Catoños o Cotoños es liaven a provocar a la gent q estava sentada a l'herba, és més, a mi el dijous em van vacilar 2 tios perque si, sense cap motiu, jo vag passar d'ells, em va anar de un pèl, i es q no pots fer res per evitar-ho.
Aquesta gent són PURRIA (= que les coses aquelles q han rebuznat més amunt...nazis mes q nazis!!!!!), els cotoños akests o catoños o com collons es diguin porten un parell o 3 d'anys apallissant a la comarca, a uns amics de Saldes els van apallisar ara farà un any a la sortida de la general i tb sense cap motiu.

JUSTICIA I PERPETUA PER LA GENTUSSA!!!!!!!
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
31 mai 2005
No era això, companys, no era això
pel que varen morir tantes flors,
pel que vàrem plorar tants anhels.
Potser cal ser valents altre cop
i dir no, amics meus, no és això.
No és això, companys, no és això,
ni paraules de pau amb garrots,
ni el comerç que es fa amb els nostres drets,
drets que són, que no fan ni desfan
nous barrots sota forma de lleis.

No és això, companys, no és això;
ens diran que ara cal esperar.
I esperem, ben segur que esperem.
És l'espera dels que no ens aturarem
fins que no calgui dir: no és això.
lluis llach
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
31 mai 2005
Intentava saber què ha passat, i me'n vaig trist de veure tant ODI i tanta DEMAGÒGIA junta en un espai com indymedia. Desitjo que MAI MÉS torni a passar un fet així, però llegint el que llegeixo resulta alarmantment improbable. Per un costat, i per l'altre...

He llegit tant feixisme en lletra de qui s'autoconsidera antifeixista... que si els xarnegos ens envaeixen (jo no he evaït res, tan sols hi he nascut...), que mort a tal, mort a cual, si bla bla bla... colla de fanàtics... HA MORT UNA PERSONA!

I encara hi ha qui es distreu parlant de fets diferencials i de les punyeteres banderes, odi irracional, violència gratuïta...

Estic trist, molt trist
Ho sento molt, Pep
Ànims a la familia
Re: Mor un jove a les festes de la Patum
01 jun 2005
em podeu constatar si li han destrosat el coche a un delss?? seta leon groc?
Sindicat Terrassa