Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Olivier Besancenot: "El 'NO' és 100% d'esquerra"
27 mai 2005
Intervenció de Olivier Besancenot (portaveu de la LCR) al miting del 21 de maig a la Plaça de la República a París, organitzat per la plataforma unitària contra la Constitució Europea.
âBenvolguts camarades, vull dir-vos fins a quin punt estic emocionat i entusiasmat dâestar avui aquíâ? (â¦). Des de fa anys ens creuem en les distintes lluites militants. Era doncs necessari que ens trobéssim en una batalla política unitària. I aquest combat anticapitalista contra la Constitució era un moment que no podíem deixar passar. Ja que el que està en joc en aquest Referèndum és realment crucial i decisiu: es tracta de saber quin tipus de societat construïm. (â¦)

âTenim dues bones raons per a estar entusiasmats. Dues bones raons ja que, no solament el ânoâ? pot avui guanyar, sinó que a més si guanyés seria per lâesquerra, ja que és en aquest front on les coses poden variar. I tot això gràcies a aquesta campanya unitària, militant que estem efectuant des del principi amb el PCF, la LCR, els opositors a la constitució dintre dels Verds, del PSF, però també i sobretot, tots els i les quals animen els moviments socials.

Ho sabem des del principi, el no de dretes està clarament comptabilitzat, és lâelectorat dâextrema dreta versió Le Pen o De Villiers (â¦) no obstant això, si les coses poden variar a lâesquerra és perquè el clima social ha canviat.

Des de gener nombroses mobilitzacions socials han anat succeint-ne pels serveis públics, pels salaris, en contra dels acomiadaments i per descomptat, pel moviment estudiantil dâensenyaments mitjà. Totes aquestes lluites han tingut una traducció immediata: lâauge a tot el país dâun ânoâ? que no és racista, ni xovinista, sinó un ânoâ? social, europeu i antiliberal.(â¦). La victòria del ânoâ? obrirà lâesperança a un nou inici que tindrà repercussions des dâun punt de vista social i polític. (â¦)

Seria la possibilitat, per als moviments socials, dâagafar carrera, dâestablir noves relacions de força contra els governs nacionals però també contra les institucions europees actuals.

Seria la possibilitat dâestablir els primers fonaments per a la construcció dâaltra Europa acordant nous criteris de convergència no financers i econòmics però si socials i democràtics. (â¦)

El Govern ha entès a la perfecció que com més augmenten les lluites, més creix el ânoâ? en els sondejos. Aquesta és la nostra força. Per exemple hi ha una mica que augmenta actualment i és la voluntat de no obeir a la directiva del govern pel dia de Pentecosta. Som un munt en aquest país que no volem treballar gratis aquest dia. I potser, finalment, aquest dia es converteixi en una jornada de solidaritat entre generacions. Una única que valgui: una jornada de vaga nacional del sector públic i privat per a recordar les nostres reivindicacions.

Quant a repercussions polítiques es refereix, podem emprendre una nova sortida. Ja que en aquest referèndum és també a lâesquerra a la qual devem posar el punt sobre la i. Tenim la possibilitat de triar altra orientació política a lâesquerra: una esquerra 100% a lâesquerra. Ãs a dir una esquerra que no es vegi afectada pel pas del temps, per la idea que el capitalisme sigui un horitzó infranquejable (â¦).

âLa nostra esperança no té por a les agressions de la dreta, ni tampoc a les ambicions de lâesquerra socio-liberal. Ãs hora que lâesquerra social liberal entengui que ja no és hegemònica i que no sâarreglen problemes polítics de fons amb amalgames escandaloses entre el nostre ânoâ? anticapitalista a la Constitució europea i el ânoâ? de lâextrema dreta.

Ãs hora que lâesquerra social liberal entengui que no ens obligarà a fer demà, a les institucions, el contrari del que defensem avui en els carrers en aquest marc de lluita anticapitalista comuna.

En definitiva, és hora que entenguin que aquesta lluita anticapitalista unitària no morirà demà encara que guanyi el ânoâ? i per molt que un govern liberal apliqués en els fets una constitució esmenada, una constitució versió descafeïnada. (â¦)

I francament, em sento orgullós de formar part dels que fins i tot en aquesta campanya, no obliden dir que altra societat diferent a la capitalista segueix sent possible.â?
Mira també:
http://www.revoltaglobal.net/WEB/index2.htm

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa