Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
Solidaritat amb el poble Amazig
27 mai 2005
Companyes i companys,

des de l'Assemblea d'Associacions Amazigues de Catalunya s'us vol informar de la situació que està vivint el Rif aquests dies.

Des del passat 11 de maig el govern marroquí ha estat portant a terme diverses operacions policials a la zona d'Alhocima, al centre del Rif, la regió amaziga del nord del Marroc. Finalment, s'ha produït una ocupació militar al poble de Tamassint, imposant el toc de queda, registrant casa per casa, cosa que ha portat a la població masculina a fugir a les muntanyes. Aquesta nova onada repressiva es produeix arran de la creixent mobilització que estaven realitzant les famílies afectades pel teratrèmol del febrer de l'any passat, que encara no han vist complertes les promeses del govern de reconstïr-los les cases i refer les carreteres i la resta d'infraestrucutres malmeses. La plataforma que aglutina les famílies que han rebutjat les irrissòries ajudes del govern (1000€ i uns pocs sacs de ciment per família) ha estat organitzant mobilitzacions l'últim any, fins arribar a la marxa popular del passat abril que va tenir una gran participació i un gran ressò mediàtic. Davant d'això, quan se'n va convocar una altra pel passat dijous 19, el govern a més de prohibir-la, va detenir el portaveu de la plataforma i dos habitants més de Tamassint. Des d'aleshores el clima ha set molt crispat a la zona, que ha viscut un fort desplegament policial. Arribat el dia de la marxa, dijous passat, aquesta, un cop iniciada va ser dissolta per la força per la policia i fins i tot l'exèrcit, que no van dubtar en obrir foc sobre els i les manifestants fent diversos ferits. Des d'aquell dia, el balanç és de més de 20 detinguts, el poble de Tamassint i els seus voltants ocupats pels soldats de l'exèrcit marroquí, i bona part de la població amagada a les muntanyes.

Per tot això, els amazics i amazigues de Catalunya, ens mobilitzem per demanar la retirada de les tropes del govern alauita del poble de Tamassint, l'alliberament de tots els seus detinguts i l'investigació sobre la repressió de la marxa del dia 19 així com les detencions il·legals del dia 11.

I també per exigir al govern marroquí que cumpleixi les promeses efectuades a les entitats i associacions de la regió, i el restabliment de la taula de negociació amb els seus representants.

Ahir dimarts hi va haver una concentració davant del consulat marroquí a Barcelona, i per aquest diumenge hi ha convocada una manifestació a les 12 a plaça Catalunya.

Us demanem el vostre suport i l'atenció a les properes accions que sorgeixin ja que ens trobem en una situació molt greu però totalment silenciada.

Gràcies-Tanemmirt

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Solidaritat amb el poble Amazig
27 mai 2005
El poble amazig teniu tota la meva solidaritat, des dels Països Catalans!!

Perque els mitjans silencien -o caldria dir censuren?- el que passa al Rif?
Re: Solidaritat amb el poble Amazig
27 mai 2005
El dia 4 de juny a les 5 de la tarda, manifestació a Vilafranca del Penedès per denunciar la situació que pateix el Rif. Convonca el col.lectiu d´amazigs de Vilafranca i col.laboren Endavant i CUP.
Sindicato Sindicat