Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
vil lingüisme?
27 mai 2005
'Sprächenpolizei' catalana Bon dia! Som els inspectors lingúistics de la Generalitat ("¡Buenos días! Somos los inspectores lingüísticos de la Generalitat"). Los recepcionistas de la compañía aseguradora de la Diagonal no daban crédito.


Habían oído hablar de inspectores de Hacienda, de inspectores de trabajo, de inspectores de policía, pero ¿de inspectores lingüisticos? Y que, de existir, ¿decidan meter su nariz en la vida de las empresas privadas? Qué estilo. Casi recuerdan a la talibánica "policia religiosa".

Cautamente, los recepcionistas intentaron recabar información de unos inspectores identificados que por toda referencia insistían en que "volem parlar amb la màxima autoritat de la companyia" ("Queremos hablar con la máxima autoridad de la compañía").

Aquello produjo una conmoción, un revoloteo de consultas, llamadas y carreras. Finalmente, el director general atendió a los inspectores, en ausencia del presidente de la empresa.

Los policias lingüísticos quisieron ver todos los impresos, los contratos, los modelos de escrito en la relación con los clientes, los mensajes de los contestadores telefónicos, la publicidad de la compañía, sus comunicados internos...

Querían verlo todo a la busca de rincones de no adaptación a la lengua catalana. Cruel paradoja si tenemos en cuenta que no hay oficina de la Generalitat que cumpla con la cooficialidad del bilingüismo en Cataluña, siempre en detrimento del castellano. Pero eso, claro, a quién le importa...

La inspección no duró mucho, por supuesto; no se trataba de leer los documentos, ni de garantizar un trato adecuado a la clientela, sino , pura y simplemente, de saber en qué lengua estaban redactados. El diálogo con los inspectores de la nueva Sprachenpolizei fue tenso y seco hasta el final.

Antes de irse dejaron claro que "un asunto tan importante no había sido atendido por la primera autoridad de la empresa" y acabaron con un "Ja tindràn noticies nostres" ("ya tendrán noticias nuestras"), que dejó helados a los inspeccionados, que aún recuerdan que nunca se les avisó previamente de su visita. ¡Como si los policías avisaran de sus visitas!

¿Serán sancionados si se les considera en supuesta falta? ¿Tendrán en cuenta que la compañía opera en el resto de España? ¿Habían sido denunciados por desafectos al régimen? Los incómodos inspeccionados aguardan esas noticias incrédulos, agobiados y, sin duda recuerdan que el tripartido acaba de cuadriplicar las "sanciones" a los pequeños comerciantes que no rotulen sus negocios en catalán.

¿Puede sorprenderse alguien de que con estas prácticas haya empresas en Cataluña que quieran deslocalizarse?

This work is in the public domain

Comentaris

Re: vil lingüisme?
27 mai 2005
Cruel paradoja si tenemos en cuenta que no hay oficina de la Generalitat que cumpla con la cooficialidad del bilingüismo en Cataluña, siempre en detrimento del castellano JHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHH per aixo els cines un 97% en castella, la tele tres quarts del mateix, les publicacions editorials, etc. la llei linguistica no obliga a que nomes estigui en catala sino que almenys estigui en catala per tant si es en castella tambe millor que millor IMBECIL!! i si les empreses volen marxar que ho fagin però ho dubte molt IMBECIL!!!
Re: vil lingüisme?
27 mai 2005
El dret ha viure plenament en català als Països Catalans és un dret que hauria de defensar qualsevol persona minimament "transformadora".

Als Països Catalans en català !!
estan bojos els espanyols
27 mai 2005
encara no han entes que el nostre pais te una llengua i una cultura propies
s'ha de ser curt de gambals i ignorant
Re: vil lingüisme?
27 mai 2005
Quina pena em fan les empreses d'assegurances...estic a punt de plorar !

Putus empresaris colonialistes !
Re: vil lingüisme?
27 mai 2005
si lo millor es que es tan dificil posar les coses en catala segur que si li preguntes a un com s'escriu no t'ho dira, i dira que ets un xarnego que ets caca i que t'en tornis a ECSPANYA prouta demagogia, si no podeu apendre una llengua no podeu viure a Catalunya!!
Re: vil lingüisme?
27 mai 2005
33, de gent com tu aqui en sobra.
Deixa de mirar-te el melic !! I posa't a fer quelcom de profit que hi ha molta feina !!
espanyols foteu el camp
27 mai 2005
Paco a la Caja, ja!!
Re: vil lingüisme?
27 mai 2005
Al menos 54 trabajadores han muerto en su puesto de trabajo en Hego Euskal Herria
Re: vil lingüisme?
27 mai 2005
Soy el de antes, se ha comprobado que todos los empresarios que chupaban la sangre a los trabajadores muertos en accidente son euskaldunes.
Re: vil lingüisme?
27 mai 2005
sprachpolizei? guau...du bist sehr sehr internazional...
m'hauria agradat llegir...fa temps que estic ajudant a la meva companyia a tenir les diverses documentacions i comunicacions en català per poder mostrar el nostre respecte i consideració a totes les persones que volen fer ús d'aquesta parla tan reprimida directa i indirectament...i quan han vingut els inspectors lingüístics s'han quedat amb un pam de nas perquè tot ho teníem en totes les llengües que ens requereixen els usuaris dels nostres serveis...però oh...no ha estat el cas...

pd ah sí? les empreses es deslocalitzen per motius lingüístics? i clar, els kanjis xinesos estan xupats! uf! això és el més sublim de la teva notícia.
Re: vil lingüisme?
27 mai 2005
Repu, tu crees que los chinos van imponiendo a las empresas que se instalan allí(por la mano de obra esclava que hay)en que idioma tienen que escribir las etiquetas. Las escribirán en el idioma que les diga el empresario "emprendedor" ( antigüamente conocidos como amos). Lo mismo pasa aquí, el idioma es cuestión de uso interno.
Re: vil lingüisme?
27 mai 2005
Quan a l'estat espanyol sigui normal que a les escoles s'ensenyi català, gallec o basc i el facin servir quotidianament al carrer i a la feina i als mitjans llavors vale. Pero enguany no és així i a sobre hi han més universitats arreu d'Europa on s'ensenya català que a les espanyoles, etc.. En aixó consisteix el seu bilingüisme? És clar, és que la llengua es qüestió d'us intern. A Madrid diuen l'alcalde i la presidenta de la "comunidad" que allà no hi han "problemas de lenguas" en referència als Països Catalans, pero el que no diuen és allà fan parlar tothom en castellà vingui d'on vingui. Es el seu bilingüisme, tothom en castellà i qualsevol altre llengua només per us intern. Pues va a ser que no.
Re: vil lingüisme?
27 mai 2005
Avui he rebut una citació dels jutjats i quina ha estat la meva sorpresa quan he comprovat que la carta estava en.. espanyol!!
Quina vergonya, quina indecència, quina vulneracio dels drets humans més elementals!

Jo, com a ciutadà dels PPCC tinc dret a ser jutjat, humiliat, interrogat, condemnat i torturat en Català, el contrari és una aberració i una ofensa.

PEL DRET A VIURE PLENAMENT EN CATALà!
PRESONS, POLICIA, FÀBRIQUES CATALANES!
ESTAT CATALà!
Re: vil lingüisme?
27 mai 2005


Algun dia us adonareu que el problema de la discriminació lingüística no només el tenim als PPCC, sinó a tot el món on hi ha una llengua imperialista i xicotetes llengües minoritàries o minoritzades.

I el dia que ho penseu, li trovareu molt més sentit a les traduccions en esperanto que es fan aquest projecte.

Tot el món té dret a parlar, i a ser entés, en la seva pròpia llengua, tots/totes ho sabem, però la igualtat lingüística encara no s'ha aconseguit al segle XXI, al igual que el anti-sexisme, l'antiracisme o l'antifeixisme.
Cal treballar molt més en aquestes matèries.

Re: vil lingüisme?
27 mai 2005
A veure "gracienc", fem un examen.

1. caracteritza la DEMAGÃ’GIA
2. digue's si el text que trobaràs més a sota utilitza aquest recurs retòric. argumenta la teva resposta.
3. troba les 10 semblances d'aquest text amb el que has presentat tu a classe

Quan hagis acabat pots deixar el full a sobre la taula i anar al pati.

"Avui he rebut una citació dels jutjats i quina ha estat la meva sorpresa quan he comprovat que la carta estava escrita...en MASCUL� !
Quina vergonya, quina indecència, quina vulneracio dels drets humans més elementals!

Jo, com a DONA tinc dret a ser jutjada, humiliada, interrogada, condemnada i torturada per dones, el contrari és una aberració i una ofensa.

VOLEM DONES FUNCIONÀRIES, DONES POLICIA, DONES EMPRESÀRIES!
DONES AL PODER !"
Re: vil lingüisme?
27 mai 2005
DONES AL PODER?
Re: vil lingüisme?
27 mai 2005
el rus està discriminat al Principat
Re: vil lingüisme?
27 mai 2005
deslocalitza't a espanya
Re: vil lingüisme?
27 mai 2005
el rus està discriminat al Principat
Re: vil lingüisme?
27 mai 2005
ki ha dit aço d'empresaris euskalduns responsables de la mort de 54 treballadors bascos? Pero si els empresaris no parlen euskara! Es mes, ni tant sols els empresaris del PNV en saben...
Re: vil lingüisme?
28 mai 2005
madre mía que peazo de hilo, que nivel de conversación. A vosotras os tenía que dar igual si en catalán o en castellano (que no español), para decir estas paridas mejor os vais a yahoo-chat
Re: vil lingüisme?
28 mai 2005
ohhh... habló la super profe, hablo la más culta, habló la líder, la todopoderosa, el superior, la maestra, la avanzada, la superdotada, la experimentada, ...

Tu puedes escribir en indymedia, nosotrxs, como somos catetxs tenemos que irnos, ¿no?
Re: vil lingüisme?
28 mai 2005
Els que han assassinat el noi de Berga segur que també eren bilingües a muerte

Aneu-vos a la merda.
Sindicat Terrassa