Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Perquè avanci el procés de pau deuen cessar les agressions
26 mai 2005
Comunicat de Revolta Global
img_otegi.jpg
logo_revolta.jpg
L'explosió de la furgoneta-bomba d'ETA al barri de San Blas de Madrid i el posterior empresonament de Arnaldo Otegui, portaveu de Batasuna, a instàncies de la Fiscalia de l'Estat, constitueixen en el seu conjunt un despropòsit de grans dimensions que deuria de posar-se remei pels seus causants com més aviat millor.

El procés iniciàtic de negociació entre ETA i el Govern d'una banda i entre la majoria de les forces polítiques d'Euskadi per un altre, està despertant grans expectativas dintre i fora del País Basc. Pot dir-se que, tant per part del govern com per part d'ETA i de Batasuna, es compleix d'aquesta forma amb la voluntat d'una bona part dels seus respectius electorats i bases socials, ansioses de posar fi a una situació que únicament beneficia als sectors més espanyolistes i autoritaris de l'estat la bandera del qual continua enarborant el PP.

Per això totes aquelles accions que, com les presents, puguin entorpir el desenvolupament del procés de pau deurien ser curosament evitades per ambdues parts. És imperatiu que cessin les agressions mútues que posen en perill el procés de pau i que a més repercuteixen de manera negativa sobre el conjunt de la ciutadania. ETA hauria de declarar ja una treva indefinida, al mateix temps que el govern deuria adquirir un compromís clar de no continuar fustigant policialment a ETA i a l'esquerra abertzale. A aquesta última caldria reintegrar-la de tots els seus drets polítics conculcats amb la Llei de Partits. Així es produirien, en opinió de Revolta Global, les millors condicions per a desenvolupar el debat polític de fons capaç d'atendre a les necessitats i problemes pendents d'Euskadi i atorgar-li la seva plena sobirania.
Mira també:
http://www.revoltaglobal.net/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Perquè avanci el procés de pau deuen cessar les agressions
27 mai 2005
Si Arnaldo otegui es demostra que te vincles amb ETA ha d'estar a la presó (ni fiançes ni osties)igual que els del GAL també han de ser a la presó i igual que els de ETA.

El fet que caminem cap a la pacificació de la banda armada això no legitima a que els hi perdonem els seus actes. Molta gent que critica que durant la transició espanyola no es portés a terme un procés d'ajusticiament de tots aquells que van dirigir, participar o colaborar obertament amb la represió franquista.... ara no apliquen el mateix criteri respecte als etarres antics i actuals i respecte a tots aquests altres personatges, que com el señor otegui els hi han brindat suport, com sembla deduirse del procés penal que s'està duent contra ell.
Re: Perquè avanci el procés de pau deuen cessar les agressions
27 mai 2005
I tu espavilat que proposes? I tu encara creus en la justicia? I de quines probes disposen per tenir otegi tancat? Les seves declaracionsen favor de la independencia? La militància a batasuna? A qui es criminalitza als terroristes o a les idees? Pq els feixistes mai entren a presidi, ni els assaassins confessos, i en canvi l'Otegi serà tancat preventivament? Com voleu negociar si abans que res tanqueu el negociador més qualificat dels altres? Pq el govern espanyol cada cop que hi ha una possibilitat de negociar la fi d'ETA s'afanya a tancar a la preso els negociadors, com ja va passar l'altre cop? A partir de quin dia comencem a fer justicia? Pq si ara tots hand e complir la pena integra, q hi ha d'en Fraga?

I que n'hi ha de tu? I que n'hi ha de mi? Pq no tindras ideologia? Si ara deixem que això passi sense més, justificant-nos amb els arguments oficials de la tele, que Euskal Herria es un lloc diferent, que es a ells pq són dolents, q res a veure té amb nosaltres, q això no ho fan per ideologia? I llavors opq tb van a per els anarquistes? I pq tb van pels socialistes? I pq persegueixen tota la dissidència?
Re: Perquè avanci el procés de pau deuen cessar les agressions
27 mai 2005
Al decurs de la "transició", millor dit "transmissió", feixistes responsables de 50 anys de tortures i assassinats van seguir tranquil.lament als seus càrrecs empresarials i molt sovint institucionals.

Al contrari del que sería just a qualsevol democracia, tal com passa enguany a l'Argentina o Xile, no van haver de respondre dels seus crims front la Justícia.

Fins i tot un ex-ministre de l'interior feixista, responsable directe de l'assassinat de tres treballadors que feien vaga a Gazteiz al 1976 [es suposava que la dictadura ja havía acabat!!] i d'infinitat d'altres casos de violencia que també van culminar en la mort de molta gent, va montar-se un partit i ara és president de la Xunta de Galiza...

Si en Fraga i el seu partit, hereu directe del feixisme espanyol, han fet política aquests darrers 30 anys malgrat tot aixó i molt més, per qué ara tant neguit amb la violencia responsabilitat d'ETA?

Si alguns pretenen vendre'ns com modelica aquella "transició", on van obviar-se els assassinats responsabilitat dels feixistes espanyols, per qué ara resulta que s'esveren amb la violencia d'ETA?

Per cert que l'estat espanyol es responsable de nombrossims assassinats a Euskal Herria, a més d'infitat de torturats i reprimits de tota mena, posats a exigir responsabilitats podem trobar-nos amb que es constata obertament el que tothom sap. Que aquests darrers 30 anys l'estat espanyol ha promogut i donat cobertura a varis grups terroristes i feixistes per estimular la violència.

Per obstaculitzar el que per fí pot albirar-se, la superació de la violència i el respecte de la voluntat democraticament expressada dels ciutadans bascos sense distincions.
Re: Perquè avanci el procés de pau deuen cessar les agressions
27 mai 2005
POR CIERTO Y COMO DECIMOS AQUÃ?:

M�S TEMPRANO QUE TARDE SE REALIZAR� LA NEGOCIACIÓN!!

EL CAMINO ES DURO EL FUTURO SERÃ? DE PAZ Y JUSTICA O NO SERÃ?!!

Y TODOS Y CADA UNO DE LOS PRESOS DEBERÃ?N SALIR EN LIBERTAD!!

www.kaosenlared.net
Re: Perquè avanci el procés de pau deuen cessar les agressions
27 mai 2005
Que los presos que mataron a nuestros niños en hipercor salgan a la calle? Ni lo sueñes. Un asesino es un asesino, tanto si mata en nombre de alá, como si mata en nombre de euskadi como si mata en nombre del coño de tu prima!!

Que se pudran en barracas los mierdas que no respetan el derecho a la vida de los demás.
Re: Perquè avanci el procés de pau deuen cessar les agressions
28 mai 2005
Una diferència molt clara la tens en que els presos d'ETA porten dècades cumplint a la presó penes pels seus suposats delictes, inclús quan aquestes acaben se n'inventen d'altres perque continuin a la presó com el cas de Juana Chaos i tants d'altres que estan a presó amb la pena complerta fa anys, inclús van ampliar de 30 a 40 anys l'estrada en presó per ells solets. El dia en que un sol franquista feixista dels que pululen per aquí cumpleixi pena pels seus crims tindreu dret a demanar que tothom les cumpleixi.

Quan de temps han estat a la presó personatges com Barrionuevo, Vera, Galindo, Tejero, etc?? O la justícia és igual per tothom, que no ho és, o no demaneu només justícia per vosaltres. A molts llocs tenim familiars encara enterrats als marges del camí, no sabem a on, torturats, afusellats, deportats, exiliats i borron i cuenta nueva oi? Que ningú em demani justícia quan tinc el meu avi a algun lloc d'aquest territori, enterrat en algun bosc, afusellat com tants milers durant la guerra i posteriorment al Camp de la Bota, als camps de treballa, als camps d'extermini, als de refugiats, als presidis i a tants i tants llocs. Nosaltres també volem justícia, i els familiars de presos també, i els que han patit la repressió de l'estat a Euskal Herria amb centenars de morts incloses també. Tothom podem demanar justícia, però els espanyols no poden donar cap exemple de com l'han fet aquesta justicia.
Re: Perquè avanci el procés de pau deuen cessar les agressions
28 mai 2005
PRIMERO- OTEGI NO HA MATADO A NADIE

SEGUNDO- EL CHE GUEVARA TAMBIEN MATÓ GENTE, ERA UN ASESINO SIN ESCRUPULOS ?

En un conflicto hay muertos, eso dalo por hecho, como tambien puedes dar por hecho que hay un conflicto.
Sindicato Sindicat