Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
BOLIIVIA convulsionada per la recuperació del gas
26 mai 2005
A _La Paz i Cochabamba, mobilitzacions per nacionalitzar els hidrocarburs. A Santa Cruz, desallotgen terres del MST i s´armen grups paramilitars
marchaaltopancarta21mayo2005.jpg
marchaslapaz21mayo2005.jpg
Durant tota la setmana a La Paz, la gent de les Federaciones de juventudes del Alto, campesinos, mineros i maestros s´enfronten als gasos de la policia per arribar al congrès i nacionalitzar el petroli que ara tenen petrobras (43%) Repsol (32%), Total (15%) BP(4,5%).
A Cochabamba, el dimecres una marxa de 5mil persones ( Regantes, Maestros urbanos i rurales i la Universidad) han anunciat noves mesures per la nacionalitzacio.
Mentrestant a Santa Cruz, el Comité Civico ha proclamat un referendum autonomista, a la vegada que la Juventud Cruceña s´esta armant, desallotjen amb 300 policies i 250 militars la hacienda Yuquises okupada pel MST.
El president Mesa presenta un plan productivo i les petroleres amenacen a deixar d´invertir.
El MAS de Evo Morales va marxar caminant desde Caracollo a La Paz, pero de moment te una posicio ambigua i més aviat desmovilitzadora ( declaren cuarto intermedio per corpus cristi i pel dia de la madre), a la vegada que segueixen defensant el 50% de regalias i no la recuperacio total dels hidrocarburs. Alguns rumors apunten a un posible pacte de Evo-Lula a favor de PEtrobras...
Mira també:
http://www. bolivia.indymedia.org
http://www.cedib.org

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa