Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : educació i societat
Comunicat de premsa de la CEPC i Alternativa Estel en relació a la presència de Francisco Caja a la Universitat Pompeu Fabra
26 mai 2005
Des de la Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans (CEPC) i Alternativa Estel, sindicats d'estudiants presents a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (UPF) volem donar a conèixer la nostra postura a la resta de la comunitat universitària i a la societat catalana davant de l'acte previst pel dimecres 25 de Maig a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona que té com a ponent Francisco Caja, president de Convivència Cívica Catalana.
Rebutgem la hipocresia de l'acte degut al "brillant" expedient de Francisco Caja, convocant de l'acte i membre de CCC i “Profesores para la Democracia� (sic); Caja, professor de la UB, ha sigut condemnat per agressions i insults a una professora de la UB i a una treballadora també de la UB. Per això va ser suspès de sou i feina, alhora que posteriorment va llançar escales avall de la seva vivenda al bidell de la UB que li notificava aquesta resolució, havent d'agafar la baixa laboral. També és una de les persones que va intentar agredir al lehendakari Ibarretxe en motiu d'un acte convocat per la Universitat de Barcelona. Actualment torna a exercir a la UB, aprofitant les seves classes per carregar contra tots aquells que considera que no l'han deixat assolir el reconeixement que creu merèixer com a filòsof.

Rebutgem també que l’organització de la qual és president, Convivència Cívica Catalana, que només intenta crear un clima de tensió al voltant de la societat i la cultura catalana. També és denigrant la campanya que varen portar a terme contra els usos lingüístics del català a la UPF i a la Universitat Rovira i Virgili, tot denunciant-los als tribunals demanant una major presència del castellà. Un altre exemple d’això són les denúncies últimament posades contra els ajuntaments de Catalunya els quals no tenen la bandera espanyola als seus balcons.

Rebutgem també que els organitzadors, Universitarios Liberal Demócratas (ULD), associació vinculada al PP i a l’extrema dreta, utilitzin la universitat per crear confrontació, trencant l’espai de diàleg i convivència que significa la universitat, criminalitzant les associacions d’estudiants amb una ideologia diferent a la seva i atacant el català tot defensant un fals bilingüisme (imposició clara del castellà).

Rebutgem també que es vulgui aprofitar l’empara de la universitat per invitar a la violència, a l’ús de calúmnies i proclames preconstitucionals, amb les quals la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona no pot de cap manera sentir-s'hi identificada i que, sovint, es realitzen sota el paraigües de la crida a la llibertat, la tolerància, el respecte als drets humans o la democràcia.

Per tot això, des de la CEPC i Alternativa Estel, apostem per no caure en la seva trampa i optem per deixar que el seu desembarcament sigui un fet anecdòtic. Nosaltres, conscients també de ser un objectiu prioritari per part d'aquests sectors, seguirem treballant, avui, demà i sempre, al llarg i ample dels Països Catalans per un ensenyament públic, popular, català i de qualitat. Fem constar que som nosaltres, els i les estudiants de la CEPC i Alternativa Estel, sovint silenciats, qui disposem d'un suport social que avala la nostra tasca a les aules i també a les institucions universitàries; tasca que desenvolupem legítimament i a cara descoberta, perquè no tenim res a amagar ni cedim a la política criminalitzadora a la que se'ns vol sotmetre des d'un temps enrere.

No ens doblegaran!

Barcelona, a 25 de maig de 2005

Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans (CEPC)

Alternativa estel
Mira també:
http://www.coordinadora.net
http://alternativaestel.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat de premsa de la CEPC i Alternativa Estel en relació a la presència de Francisco Caja a la Universitat Pompeu Fabra
26 mai 2005
estic avergonyit que al meu gremi hi hagi un alt contingut de txusma, en fi, es bastant trist...
Sindicato Sindicat