Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
L'estratègia dels partits racistes als pobles.
23 mai 2005
¿Quin procediment utilitzen els partits xenòfobs i d'extrema dreta per penetrar als pobles? A Torredembarra van per la segona fase del seu pla.
Fa unes setamanes a Torredembarra va aparéixer una carta firmada per un suposat veí del poble que afirmava que hi ha massa inmigració i com a excusa per fer-li una critica deien no ser racistes i que el problema era que ells (els inmigrants) estaven la majoria vinculats a les máfies, posant com a exemple el tráfic d'haxix. Deixant de banda el contingut de la carta -que es podria rebatre amb dades a la mà, doncs els caps alts de totes les máfies sempre són de nacionalitat espanyola-, el rerefons i la perversió de l'assumpte està en la intenció: volen criminalitzar els nouvinguts. L'autor deia no ser xenòfob, i evidenment ho deia perqué l'actitud en la carta era precisament aquesta: carregar contra la inmigració.

L'altre dia parlant amb un company de la facultat sobre com funcionen els partits xenófobs aparegué amb l'exemple de Cambrils on ha passat el següent: primer de tot escriugueren una carta similar i la posaren a les bústies de les zones céntriques més importants del poble. En una segona visita, posaren enganxines xenófobes arreu del poble amb simbologia feixista i el logo del partit inclós. En una tercera feren una conferéncia -si s'en pot dir així per la falta de rigor estadístic que tenen aquesta txusma- i en una quarta obriren una seu i ho celebraren amb la militància. Hi ha molta ignorància i carn de canyó disposada a creure's les seves mentides. ¿Us sona tot aquest pla?

Doncs bé, fa uns dies -sóc estudiant- vaig estar al poble altre cop i vaig veure unes enganxines on hi posava: "Inmigrante, contribuye a la normalización. ¡Marxa a tu país!" amb un cristo rey i el nom d'un partit que no nombraré per no fer-los propaganda. Espero que les meves sospites siguin falses i només siguin uns desaprensius, però molt em temo que estan escalfant motors per desembarcar a Torredembarra. Jo ja conec el seu procediment, vosaltres també: si detecteu algu similar als vostres pobles, no us estigueu quiets: munteu plataformes antifeixistes o antiracistes segons el color al que hagueu de plantar cara, escriviu cartes als diaris parlant de l'actitud violenta dels joves d'aquests partits o desmuntant els seus arguments mancats de seny (no és difícil). En definitiva, convertim-los a ull de tothom en el que són: una gent que no sap conviure amb el que és diferent a ells, sigui català, sigui magrebí, o qualsevol altre realitat de les que ens envolten i que sacsejarán la convivència entre pobles allà on vagin a parar.

He escrit aquest text perquè és important conéixer els seus métodes perqué no ens agafi per sorpresa, ja ho deien els Rage Against the Machine: Know your enemy.

¿AL BAIX GAIÀ FEIXISTES? ¡NO GRÀCIES!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'estratègia dels partits racistes als pobles.
23 mai 2005
Pel que sembla l´extrema dreta està apostant per implantar-se a les comarques Tarragonines. S´han de fer coses ja!!
Re: L'estratègia dels partits racistes als pobles.
23 mai 2005
deuen ser els fatxes de Plataforma X Catalunya
Re: L'estratègia dels partits racistes als pobles.
23 mai 2005
D'on treuen els diners si no tenen cap mena de suport social?
Re: L'estratègia dels partits racistes als pobles.
23 mai 2005
els grups feixistes son als poders fàctics el que els hooligans als clubs de futbol
Re: L'estratègia dels partits racistes als pobles.
23 mai 2005
sospito que són DN o E2000, els primers estàn a Cambrils i els segons a Reus. La PxC estàn pel nord (Vic i proximitats) i ara estàn baixant per Mataró, sembla. Els nacionalistes espanyolistesa excloents venen del sud, al cinturó de la capital hi ha el MSR i pel nord i la costa del nord de bcn hi ha la PxC. Tothom diu que s'hauria de fer algo peró quant proposes muntar alguna assamblea o algo, la gent passa d'históries...
Re: L'estratègia dels partits racistes als pobles.
23 mai 2005
Proposo que utilitzem eufemismes per parlar d'aquests partits: No els hem de fer propaganda. (espanyolistes, racistes, xenófobs) El caldo de cultiu del que es nutreixen es el mateix, i l'estil verbal agresiu i populista també. A torredembarra ja tenim un partit d'extrema que utilitza aquest to i té vincles amb les máfies (no confirmats peró per tots sabuts) encara que és respectuós amb la inmigració i no acostumen a ficar-se amb els catalans (suposo per pura correcció política), però si es fica amb l'esquerra en general. Es faràn la competència a nivell d'electorat, no en tinc cap dubte.
Re: L'estratègia dels partits racistes als pobles.
23 mai 2005
Baixgaianenc, proposes fer una plataforma antifeixista a la torre? Quan vulguis doncs, crec que seria interessant que les plataformes o assemblees antifeixistes surtiguessin com a bolets en els pobles i ciutats a la mínima aparició d'un partit d'aquests. Prenem exemple de vinarós i castellò. És millor prevenir que curar. Ells ja no poden prevenir.

Salut!
Re: L'estratègia dels partits racistes als pobles.
24 mai 2005
jo no he proposat res, peró m'apunto. De fet ja pensava escriure una carta als diaris locals advertin del perill. Perqué la gent s'ho esperi. Si es muntés una plataforma es podrien treballar valors com la interculturalitat front i en contra la multiculturalitat que pretenen els tints racistes més moderats.(els que vindrán a la torre tenen els nassos de dir coses com: Inmigrantes ni legalis ni ilegales, i coses similars)
Re: L'estratègia dels partits racistes als pobles.
24 mai 2005
Bueno si poguessim montar quelcom, internet no és el millor lloc per fer-ho. Potser que quedessim en persona.
Re: L'estratègia dels partits racistes als pobles.
24 mai 2005
Molt bò el texte que has escrit,Baixgaianenc.

Està molt molt bé! La qualitat expresiva s'agraeix :-)
Sindicato Sindicat