|
Notícies :: corrupció i poder |
«Moviments veïnals» (Opinió - Guillem Terradas / CUP Girona)
|
|
per Sants vila roja |
22 mai 2005
|
|
Darrerament estem assistint a la ciutat de Girona al ressorgiment dels moviments veïnals i dels moviments del teixit associatiu. Tot plegat s'ha concretat en la creació de la plataforma per la defensa de les hortes i de les ribes del Ter, la lluita contra l'especulació urbanística del sòl i per l'abaratiment dels habitatges (campanya impulsada per la CUP) i la plataforma de veïns contra la construcció de l'aparcament subterrani del carrer Emili Grahit.
En consideració a una informació publicada recentment a El Punt, en què un representant de la plataforma d'Emili Grahit informava de l'estudi dels seus serveis jurídics sobre la possibilitat d'iniciar accions contra l'Ajuntament d'aquesta ciutat, voldria fer tot un seguit de consideracions:
-Quin és exactament el pacte que té la corporació municipal amb l'empresa constructora? Un pacte que fa que tot i l'oposició dels veïns d'aquest sector -traduït en la presentació de més de 1.200 al·legacions al projecte, i el d'alguns grups municipals del mateix consistori, bàsicament CiU- l'Ajuntament hagi decidit unilateralment que l'aparcament s'hagi de construir en aquest indret.
-Per què aquesta mateixa empresa s'ha encarregat de la construcció d'un altre aparcament al sector de la Devesa sota unes places públiques? Aquest sector, al nostre entendre, no estava mancat d'espai per aparcar i s'ha hipotecat així la tranquil·litat dels habitants d'aquesta zona. -Quin estudi s'ha fet sobre la viabilitat del projecte, pel que fa a la dificultat de construcció, l'ocupació que tindrà, possibles molèsties als veïns i als altres usuaris del carrer? Cal recordar que ara té una bona acceptació aparcar en aquest solar, ja que és gratuït.
-Per què no s'han escoltat les altres opcions alternatives presentades pels mateixos veïns que es concreten en la presentació d'espais alternatius per a la construcció de l'aparcament públic?
-Sap l'Ajuntament que per aquest sector transcorre el carril bici de la ciutat? Què hi pensa fer?
-Per què no s'advoca pels models de ciutat sostenibles en què els aparcaments estan als afores i es reforça la connexió d'aquests espais amb la ciutat mitjançant els serveis públics?
Segons el meu parer, l'equip de govern ha d'escoltar els habitants als quals representa. Ciutadans que demanen a crits una posició molt més dialogant per part de l'Ajuntament, i en aquest cas molt em temo que no s'està fent res per obrir possibles vies de diàleg per poder resoldre aquest conflicte obert. D'altra banda, volem celebrar que la plataforma contra l'aparcament estigui estudiant la sol·licitud d'una audiència semblant a la de les hortes, ja que des de la CUP entenem que la participació ciutadana és el reflex de la vertadera democràcia. |
This work is in the public domain |