Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Badalona: "Hem de constituir un Consell de Ciutat Alternatiu"
20 mai 2005
cartell_festes_alternatives.jpg
Enfortir la societat civil, crear noves xarxes de relació entre les entitats dels diferents barris i fomentar la participació real és el camí necessari per donar un nou rumb a la ciutat i definir un projecte, actualment inexistent, per al futur de Badalona. Una bona manera d'aconseguir que la xarxa ciutadana funcioni i tingui prou força per influir i participar en les decisions de la ciutat és la creació d'un Consell de Ciutat Alternatiu, plural i independent. La proposta va sorgir, amb un ampli consens entre els assistents, del debat La Badalona que tenim, la Badalona que volem organitzat dimecres al Casal de Joves KAJA al barri de la Morera. De propostes, n'hi va haver d'altres. Des de la taula, Pep Mita, d'Edicions fet a mà, va reclamar la reconversió de la revista municipal Bétulo en una publicació cultural i, en cas que això no fos possible, va anunciar la posada en marxa l'any vinent d'una revista independent també dedicada a la informació cultural.
Les propostes van acompanyar el desencís al voltant de l'actual situació d'un Ajuntament "desgovernat" i "fossilitzat", es va dir. La necessitat d'un pacte de nit, d'un projecte clar d'habitatge públic per a joves i facilitats per a la incorporació al mercat laboral van ser algunes de les propostes recollides entre joves de la ciutat i presentades també des de la taula per Marta Fernández, vicepresidenta del Consell de Joves de Badalona (CJB). Fernández també va denunciar que l'Ajuntament encara no ha reconegut formalment, a través d'un conveni per exemple, CJB, un òrgan independent format per representants de diferents entitats juvenils de la ciutat.

La polèmica al voltant de la retallada en un 25% en les subvencions municipals a les entitats de Badalona va generar debat entre els assistents, entre els quals hi havia representants d'entitats juvenils, de l'àmbit de la cultura i també de forces polítiques. Entre les propostes, de fet una reivindicació: un canvi real i transparent en l'atorgament d'aquestes ajudes "que són els diners de tots", van recordar alguns dels assistents- que trenqui amb la dinàmica de clientelisme que afavoreix a unes poques associacions i en castiga d'altres. També es va reinvidicar l'autogestió com a fórmula per garantir una independència total per part de les entitats.
Mira també:
http://www.vilaweb.com/www/noticia?p_idcmp=1295931

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat