Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Adhesió de l’OCPV a la lluita dels treballadors d’Elx contra la Patronal del calcer els propers dies 26 i 27
20 mai 2005
LOGOocpv3d_p.JPG
La Confederació Europea del Calcer acaba de nomenar com a president Rafael Calvo, cap alhora de la patronal espanyola (FICE). Els empresaris volen estrenar la nova etapa rentant-li la cara al sector i, per a això, han elegit Elx com a seu de la seua propera assemblea, el 26 i 27 de maig. Els fabricants espanyols pretenen demostrar als seus col·legues de les altres potències productores europees que la situació, i sobretot la classe obrera, estan sota control, després dels avalots de setembre.

Quin cinisme! Els empresaris del Vinalopó han estat pagant els seus xalets a Santa Pola i els Mercedes nous gràcies a l’explotació extrema en què han mantingut els treballadors de la sabata, i vet ací que ara van a la capital del clandestinatge per celebrar el seu triomf (reconversió, l’han anomenat) en la cara dels mateixos treballadors que, des de fa un any, estan quedant al carrer sense cap protecció, després d’haver estat submergits durant molts anys. I encara més, la FICE ha demanat la protecció del Ministeri de l’Interior per tal d’evitar-hi nous aldarulls (violència policial sobre violència laboral), després que l’Assemblea de Treballadors-MUP aprofitara l’1 de Maig per convocar una jornada de lluita que coincidisca amb aquelles dates.

Però, bé que podíem esperar tot això de la patronal, hi ha encara una qüestió més important: Quin paper hi volen fer els sindicats majoritaris i la resta dels moviments socials i organitzacions d’esquerra que, els darrers mesos, s’han mantingut al marge de les lluites de la classe obrera il·licitana? Serem capaços de vèncer el sectarisme i les sospites de tota mena per donar la resposta contundent que es mereix la patronal? Serem capaços de donar també una resposta als desitjos dels treballadors del calcer? Esperem que sí, i que puguem fer front a la patronal europea de manera unitària, tal com ja hem fet a Praga, Gènova, Miniwatt... Els treballadors ens hi juguem el futur, però també la nostra dignitat. Així doncs, endavant tots i totes el 26 i 27 de maig, per dir-li a la patronal europea el que en pensa la classe obrera!

Organització Comunista del País Valencià (OCPV)

ocpv_ceoc ARROBA yahoo.es

http://www.ocpv.tk

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat