Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : pobles i cultures vs poder i estats
Concentració davant el consolat francès de Barcelona contra la repressió colonial francesa.
20 mai 2005
Dinendres 20 de maig 2005.Concentració a la 13:00h davant el consolat francès de Barcelona contra la repressió colonial francesa a Còrsega i en solidaritat amb el dirigent independentista de Corsica Nazione i portaveu del grup parlamentari d´Unita Naziunale amb Jean Guy Talamoni i amb tots els presos polítics corsos.
cat_cor_.jpg
cat_cor_1.jpg
Procés Talamoni
LES IDEES O ELS FETS
Així titulava en portada el setmanari cors Journal de la Corse lâafer polític-judicial contra el líder nacionalista i portantveu del grup parlamentari nacionalista Jean Guy Talamoni, un dels interlocutors amb el govern francès en el âProcés de Matignonâ?.
Ãs ben evident i així ho han reflexat els medis de comunicació tan corsos com francesos, la lliga de drets humans, esperts juristes, etc que el que amb aquest procés sâintenta criminalitzar, són les idees i com que això legalment no ho poden fer, ho han intentat amb un muntatge polític-judicial amb el suport de la judicatura de París.
El que sâintenta aquí és criminalitzar i frenar lâavenç imparable de lâindependentisme a Còrsega. Els independentistes avui són la primera força sindical de lâilla amb la STC, el rector de la Universitat de Corti és nacioanlista, el Comité Regional de Pesca, el dâArtesans, les associacions de pares, sindicat pàges, etc i finalment a nivell electoral un projecte estratègic unitari, Unita Naziunale i el contrapoder del FLNC que actualment està en treva indefinida.
Els fets són ja prou significatius, Jean Guy Talamoni és detingut en mig dâun gran desplegament policial del RAID i sobre tot periodístic que va arribar expressament a París el dia anterior per cobrir la detenció tot i no respectar el secret del sumari i la presumpció dâinnocència, i per més revantxisme polític dels jacobins francesos el 15 dâabril del 2004, tot just el dia en què sâhavia de constituir lâAssemblea Corsa on Jean Guy Talamoni és el portantveu del grup parlamentari nacionalista i havia de fer la intervenció en nom del grup parlamentari Unita Naziunale.
El dirigent nacionalista és portat a París per ordre del jutge Philppe Courroye i al cap de 72 hores és deixat en llibertat sota control judicial, mentre a Còrsega es produeixen grans mobilitzacions en solidaritat amb Jean Guy Talamoni, el dia 18 dâabril es manifesten a Bàstia més de 3000 persones amb el lema âLibertaâ?.
L´acusació per la qual és detingut i actualment jutjat Jean Guy Talamoni és basada en les declaracions dâun exdirectiu de lâagència de viatges Nouvelles Frontieres que va dir curiosament ara davant el jutge Courroye que fa 11 anys mentre ell era directiu de lâagència de viatges, uns militants encaputxats del FLNC li van demanar que posés publicitat al Club de fútbol Bàstia i al setmanari nacionalista U Ribombu. Que a Jean Guy Talamoni només el va veure una vegada a lâAssemblea Corsa juntament amb dâaltres diputats de tots els partits i que aquest només li va parlar de la identitat corsa i de la visió dels nacionalistes dâun turisme identitari i respetuós amb el medi natural.
Lâincrimina pel fet de que era el cap dels nacionalistes i feia articles dâopinió al setmanari U Ribombu i és per això que ell interpreta que és el responsable de lâextorsió de fons.
La direcció del grup Nouvelles Frontieres ha tret un comunicat públic amb data del 21 dâabril del 2004 en què afirma que aquest senyor no té cap responsabilitat dins el grup Nouvelles Frontieres a partir del 2002 i en tot cas les declaracions que faci aquest ex-directiu són sota la seva responsabilitat i no tenen res a veure amb lâempresa.
Aquest muntatge polític-judicial amb la intenció de desestabilitzar lâindependentisme cors ha estat denunciat per diferents juristes francesos i la lliga de drets humans i tots coincideixen en:
-La violació del secret dâinstrucció.
-Operació policial espectacle que es podria haver solventat amb una simple citació.
-Absència de confrontació amb el testimoni acusador.
-No es respecta la presumpció dâinnocència.
Jean Guy Talamoni ha rebut la solidaritat de bona part de la població de Còrsega, dels electes nacionalistes, dels sindicats, associacions i també a nivell internacional ha rebut suport dâIrlanda, eurodiputats i diputats bascos, catalans, verds francesos, italians, etc...
Lâúnica alternativa que té el govern francès a Còrsega és aturar la repressió i reprendre el camí del diàleg com va ser el âProcés de Matignonâ? per trobar una sortida dialogada al conflicte.
Jordi Miró i Riba. President de l´Associació Catalunya-Corsica
---------------------------
Finalment Jean Guy Talamoni ha sigut deixat en llibertat per falta de proves i la resta d'encausats han sigut durament condemnats.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Concentració davant el consolat francès de Barcelona contra la repressió colonial francesa.
20 mai 2005
Estat Català: FREAKS
Sindicato Sindicat