Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Suport internacional a la mani antifeixista
20 mai 2005
Manifestació contra el feixisme

>>>Després de les últimes agressions patides a mans de grups d´extrema dreta i davant de la passivitat de la justícia, ÉS HORA D´EIXIR AL CARRER!!!

DIVENDRES 20 de MAIG a les 19:30h.
Plaça de la Independència (La farola), Castelló (La Plana)

Convoca: Plataforma antifeixista
maniantifa05.jpg
Manifestació contra el feixisme

>>>Després de les últimes agressions patides a mans de grups d´extrema dreta i davant de la passivitat de la justícia, ÉS HORA D´EIXIR AL CARRER!!!

DIVENDRES 20 de MAIG a les 19:30h.
Plaça de la Independència (La farola), Castelló (La Plana)

Convoca: Plataforma antifeixista


Hola amics i amigues, companys i companyes, estimades antifeixistes!

Nosaltres, el grup Antifaschistische Linke Berlin/ Antifaschistische Aktion, ens enviem les nostres salutacions solidàries per a la vostra manifestació d'avui 20 de maig.
Fa dues setmanes, en el dia 8 de maig 2005, vam fer una gran manifestació per celebrar els 60 anys de l’alliberament del feixisme alemany. Aquest dia va ser el moment per dir gràcies especialment a l'armada de russa, els i les partisanes i tot la gent que va tenir força per a lluitar contra el feixisme alemany. Però també va ser el dia per a recordar als víctimes del feixisme alemany, especialment les víctimes de l’holocaust. Nosaltres com antifeixistes a Alemanya ens sentim responsables de defensar la memòria històrica de les víctimes del feixisme alemany i l'holocaust. I per això diem “Feixisme Mai Més'.

En aquest dia també els nazis del partit feixista Nationaldemokratische Partei Deutschland (NPD) volien fer una mani per a instrumentalitzar la història com ells volen. En aquest dia hi havien 3000 fatxes a Berlín, però nosaltres vam ser 15.000 persones i vam poder ocupar tot els carrers impedint que els Nazis no pogueren marxar ni un pas! Als darrers vint anys s'ha construit un moviment feixista molt fort en Alemanya, arribant a un nivell a les eleccions regionals del 19% dels vots. A més hi ha una nova agressió en contra de totes les persones que no entren en la seua imatge del món. I així, mes de 200 persones han estat assassinades a mans de feixistes als darrers 15 anys.

Però si parlem sobre el feixisme actual, aquest no és només un problema en Alemanya; també a Àustria, França, Itàlia... i l'estat espanyol. Així, us volem enviar les nostres salutacions a la gent que està lluitant avui contra el feixisme a tot el món... i especialment avui a vosaltres. De la mateixa forma, també ens sentim a prop de les víctimes de les agressions feixistes a les comarques de Castelló. Lluitem juntes contra el feixisme.
Mai més feixisme. Fins a la victòria sempre.

Antifaschistische Linke Berlin/ Antifaschistische Aktion. Maig 2005.
Mira també:
http://www.antifa.de

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Suport internacional a la mani antifeixista
20 mai 2005
En la manifestación del dia 8 en Alemania hubo banderas de Israel y de EEUU otra vez.


Creo que según que modo de entender el antifascismo es un sucidio a la larga.
Re: Suport internacional a la mani antifeixista
20 mai 2005
A Alemanya existeix una escissió d'Antifaschistische Aktion que és pro Israel, però es tracta d'un grupuscle aïllat dins l'entramat de moviments socials alemanys. Cal entendre la circumstància d'haver nascut a alemanya i el trauma que suposa que el teu país haja assassinat a tantes persones (6 milions de jueus) i haver estat sempre el dolent de les pelis. El trauma és tal que no existeix una consciència tan ampla com aqui respecte al cas palestí, ja que l'Estat d'Israel existeix en gran mesura gràcies a Hitler. De la mateixa manera, els neonazis alemanys porten mocadors palestins....
És una situació curiosa que cal entendre, i que done fe que la major part de l'esquerra alemanya no dóna suport a Israel ni als EUA.
Re: Suport internacional a la mani antifeixista
20 mai 2005
Estic d'acord amb en krash

Tota crítica revolucionària s'ha de contextualitzar en el espai-temps. El que tu pots tenir molt clar, potser no ho es tant per els altres i la crítica gratuïta no ens porta a enlloc.

Endavant amb el moviment antifeixista als Països Catalans i al món.
Sindicato Sindicat