Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
La CEPC, al II Fòrum Europeu de l'Educació a Noruega
20 mai 2005
bergen.png
La CEPC, al II Fòrum Europeu de l'Educació a Noruega
La Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans assistirà, aquest cap de setmana (20-22 de maig), al II Fòrum Europeu de l'Educació que tindrà lloc a la ciutat de Bergen (Noruega) com a resposta a la cimera de ministres europeus. Aquests es reuneixen a partir d'avui a la mateixa població per tal d'avançar en la implementació de l'anomenat Procés de Bolonya.
Podeu trobar més informació a www.eef2005.org i el programa del Fòrum en .pdf a Arxiu vinculat

La Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans (CEPC) assistirà, mitjançant una delegació de militants, al II Fòrum Europeu de l'Educació (EEF), que tindrà lloc a la ciutat noruega de Bergen entre els dies 20 i 22 de maig. L'EEF, que va néixer a Berlín el setembre de 2003, pretén ser, a banda d'un espai de reflexió i debat sobre el futur de les universitats públiques europees, una resposta a la cimera ministerial que tindrà lloc a la mateixa ciutat aquesta setmana i que ha de servir per avançar en la implementació del Procés de Bolonya.

Entre els tallers i seminaris de l'EEF, la CEPC n'ha organitzat tres conjuntament amb el sindicat de l'esquerra independentista basca, Ikasle Abertzaleak i el gallec AGIR. També s'ha afegit a la proposta un col·lectiu noruec en defensa de la llengua d'aquell país. Així, qüestions com les llengües minoritzades, les lluites estudiantils en defensa dels drets culturals o les cultures nacionals vs la globalització neoliberal seran algunes de les temàtiques presents al II EEF.

Aquesta iniciativa conjunta és la posada en pràctica dels acords presos mesos enrere amb els sindicats basc i gallec per tal de coordinar les nostres lluites a nivell internacional en defensa d'una educació pública, popular i que respongui a les nostres realitats nacionals i culturals, on vam considerar convenient dur al Fòrum un enfoc sobre algunes les conseqüències de la mercantilització de l'educació que altres organitzacions no es plantejaven.

Així mateix, com a membres actius de la Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública (PMDUP), també està prevista la presentació d'una proposta que ja va començar a prendre forma a la Trobada d'Estudiants Europeus celebrada a Barcelona el mes de febrer: la creació de l'Observatori de la Universitat Pública. D'altra banda, de Bergen volem sortir amb una proposta en ferm de mobilitzacions per al proper curs a nivell europeu.

De moment, ja hi ha centenars d'inscrits al II EEF provinents del Regne Unit, Finlàndia, Dinamarca, Alemanya, França, Itàlia, Noruega, Països Catalans i Euskal Herria.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La CEPC, al II Fòrum Europeu de l'Educació a Noruega
20 mai 2005
Molt bé Cepc!
Re: La CEPC, al II Fòrum Europeu de l'Educació a Noruega
20 mai 2005
ai si!
Sindicato Sindicat