Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
La CUP de Sabadell inicia la campanya «Ara, independència»
20 mai 2005
actesabadell.jpg
La CUP va presentar aquest dimecres 18 la campanya en un acte on hi va participar com a convidat Jaume Soler (ex-alcaldre d'Arbúcies i membre de la CUPA d'Arbúcies.
Ara, indpendència! És el lema de la campanaya escollit per la CUP Sabadell, amb el clar objectiu de no deixar-nos entabanar per continuismes, rebaixes i seguidismes amb un nou estatut d'autonomia que suposa perpetuar la nostra submissió a l‚actual marc juridico-polític definit per la constitució sorgida de l'Espanya post-franquista de 1978. La qual, presenta uns dèficits democràtics inassumibles des d‚una òptica de defensa de les llibertats i de la sobbirania popular.

Iniciem aquesta campanya per portar el debat al carrer. La construcció d‚un futur de justícia i llibertat per al nostre poble i dir amb rotunditat als poders fàctics que no estem disposats a escriure el nostre futur en base a renúncies. Deixant clares unes premisses que plasmin que no estem disposats a acatar un projecte que no tingui com a punt de partida la sobirania del
poble català.

Així doncs, iniciem una campanya amb sis punts bàsics de partida:

- L‚exercici del Dret d‚Autodeterminació, com a punt democràtic mínim de partida i en les condicions que estipula la Carta dels Drets dels Pobles aprovada de l‚assemblea general de l‚ONU.

- El reconeixement dels Països Catalans com a marc nacional de referència, amb una ordenació administrativa de base comarcal que faciliti les relacions econòmiques i culturals entre tot el territori.

- L‚establiment de mecanismes de control democràtic de l‚activitat econòmica, entenent aquesta com a un afer públic que té per objectiu el benestar del conjunt de la població.

- L‚oficialitat única de la llengua catalana en tot el territori nacional, amb l‚única excepció de les comarques occidentals del País Valencià pertanyents al domini lingüístic castellà i La Fenolleda i Era Val d‚Aran, de parla occitana.

- El desballestament de l‚aparell d‚ocupació (judicial, policial militar i administratiu) dels estats espanyol i francès i el desplegament d‚una administració pública nacional, democràtica i sotmesa al control popular.

- La representació directa del poble català en els organismes internacionals en què decideixi ser present.

Cal doncs, començar assumir col·lectivament les bases d‚un trencament democràtic definitiu amb l‚encaix forçós als estats espanyols i francès i iniciar un procés polític cap a la independència i la construcció d‚una democracia participativa post-capitalista als Països Catalans, és a dir, en
la mesura en què sigui abolida l‚explotació d‚un individu per un altre serà abolida l‚opressió d‚una nació per una altra.

Gràcies per la vostra atenció.

Atentament comissió de comunicació CUP Sabadell

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La CUP de Sabadell inicia la campanya «Ara, independència»
20 mai 2005
CUP=Futurs convergents.
Re: La CUP de Sabadell inicia la campanya «Ara, independència»
20 mai 2005
si vols hi ha professionals que poden tractar molt bé els problemes de sol.litud i incomprensió que manifestes.

un amic que et vol ajudar.
Re: La CUP de Sabadell inicia la campanya «Ara, independència»
21 mai 2005
Els sis punts stan molt pero k molt bé, però a mi em surgeix una gran pregunta: A part de fer propostes, k sta molt bé pero es molt facil que es kdin en re, que més es farà per treballar en aquesta direcció?

Se senten molt bones propostes desde l'esquerra independentista, pero dsprés malauradament sempre kdn en re. I hem d pensar k no tota la societat està dins els moviments socials i no serveix només fer xerrades i coses per l'estil on sempre assisteixen els mateixos.
La lluita, les reivindicacions, el moviment, s'ha d portar al carrer, la gent n'ha de sentir parlar.
Re: La CUP de Sabadell inicia la campanya «Ara, independència»
21 mai 2005
Soc de Sabadell i estic implicat en algun dels moviments socials.
Aquets punts tot i que bastant "lights"al meu enetendre els recolzaria si no fos per la gent que hi ha al darrera, malgrat dir-se Candidatura d'Unitat Popular, la CUP viu al marge i totalment´aïllada de la realitat del poble sabadellenc i es una candidatura que de popular no te absolutament res.
La Cup esta integrada dintrel'Entesa candidatura que fa d'oposició i malgrat ser algo mes acceptable que l'actual equip de gobern, es una candidatura totalment socialdemocrata i electoralista. La CUP esta integrada dintre aquesta estructura perque per si sola no treuria cap vot amb el seu missatge independentista folkloric i aïllat d'una ciutat on només el 30% de la població parla català de forma habitual concentrant-se majoritariament al centre de la ciutat.
No vull semblar antiindependentista, Catalunya es un poble i com a tal te dret a decidir lliurament el seu futuri la conservació de la seva llengua enfront els atacs de la dreta. Pero fer servir un discurs folkloric aïllat de la realitat com si la gent majoritariament obrera i castellanoparlant dels barris no existis es un greu error per a una candidatura que preten ser "popular"
La sevap orientació es totlament socialdemocrata i ho ha demostrat amb la seva actuació electoralista (va a buscar el desgast d'ERC en les seves bases socials petitburgeses ), el nul recolzament o millor dit la obstrucció en la vaga de 300 treballadors de la neteja en lluita per unes condicions laborals dignes aqui va fer un trist paper al costat de l'entesa demanant un mediador de CCOO de la cupula que el comité d'empresa dels escombriaires habia rebutjat.
Molt tristes també van ser les declaracions en un xerrada celebradaal casal Pere Quart en que un dels seus membres vadir que el CSA Can Barba era propietat de l'Ajuntament i com a tal s'habia de desallotjar, no vull entrar
en la polémica posterior. En podria dir de moltes mes

Que no ens venguin la moto, malgrat el seu discurs independentista amb matisos socialistes, son uns socialdemocrates que si mai aconsegueixen un escó faran el mateix que els socis del PSC en el tripartit.


EL CAPITALISME NO ES REFORMA, ES DESTRUEIX
Re: La CUP de Sabadell inicia la campanya «Ara, independència»
22 mai 2005
aqui no se trata de echar mierda sobre nadie pero,el compañero resistencia anticapitalista tiene toda la razon,CUP ES UNA ORGANIZACIÓN SECTARIA(por lo menos en Sabadell)electoralista,sin ninguna base popular y obrera,que en la huelga de basuras se ha posicionado al lado de entesa pidiendo que la burocracia sindical interviniese esta lucha,para apagarla y reconducirla , esto es tipico de partidos pequeño-burgueses, en cuanto al maniobreo en relación a la lucha de Can barba tres cuartos de lo mismo, me parece muy poco popular y unitario jalear el desalojo de una gente que esta poniendo en primer plano del debate social una agresión capitalista(especulación) que sufrimos amplios sectores populares,por otra parte yo he escuchado a señores de esta organización en Sabadell decir,que las personas que hablan el castellano,son directamente fascistas, ni que decir tiene que el fascismo no es fenomeno exclusivamente español,hay fascismo español, catalan , croata, lituano,etc, saludos a resistencia anticapitalista de Sabadell y a todos los basureros y barrenderos de Sabadell
Re: La CUP de Sabadell inicia la campanya «Ara, independència»
22 mai 2005
barrendero hauries de parlar no de CUP sino de CUP-Sabadell, que és de la qual estas opinant..
pq de la resta em sembla que poc en coneixes..
Sindicato Sindicat