Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
[Vilafranca] El penedesencs processats per delicte electoral criden a manifestar-se el proper dissabte 28 de maig
20 mai 2005
La CUP anuncia que recolzarà la manifestació i que dóna ple suport als joves encausats.
encausats.jpg
“Sabíem que era il·legal, però també creiem que és legítim?. El sociòleg Jordi Torrens, de Sant Pere de Riudebitlles, en qualitat de portaveu dels deu joves penedesencs processats per delicte electoral, va defensar ahir el dret a una “desobediència legítima davant les injustícies?. Els joves no solament no es penedeixen, sinó que van reivindicar el dret a expressar públicament les seves opinions i a discrepar de la legislació si aquesta impedeix exercir la llibertat d’expressió. Set dels deu joves processats per participar en una manifestació pacífica contra la Constitució Europea durant la jornada de reflexió van participar en la roda de premsa celebrada al bar de l’associació cultural La Fornal, al carrer de Sant Julià. La posada en escena va recordar els actuals macroprocessos contra la joventut vinculada a l’esquerra abertzale basca. Tots els joves van asseure’s a la taula, donant la cara i denunciant el procés en què s’han trobat immersos de cop i volta, lluint unes samarretes vermelles on es llegia “Els Països Catalans insubmisos. Desobediència?.

Tots ells afronten possibles peticions fiscals de presó i quantioses multes per haver manifestat al carrer el seu rebuig a la Constitució Europea. Per a Torrens, que no es troba entre els deus processats, és clar que hi ha “dues vares de mesurar?. Així, va donar compte de les nombroses infraccions i denúncies que havien arribat a la Junta Electoral Central i que no havien acabat, en cap cas, als Països Catalans, en un procés penal. Torrens es va referir a les “múltiples irregularitats? comeses des dels poders de l’Estat durant la campanya pel referèndum de la Constitució Europea, utilitzant tota la maquinària propagandística de l’Estat al seu favor. En aquest sentit, s’ha de destacar que el mateix Govern de l’Estat va ser recriminat per la Junta Electoral per haver iniciat una campanya informativa sobre el referèndum, emprant diners públics, en què es feia una aposta rotunda convidant els ciutadans a votar a favor del Tractat Constitucional. Va ser en aquest punt quan va denunciar la desigualtat de mitjans en la campanya del referèndum. Mentre els partidaris del sí van disposar de tota mena de recursos, va explicar Torrens, a grups que defensaven el no se’ls van negar mitjans i se’ls van posar tota mena de traves per poder fer campanya pel no. Torrens va anunciar una manifestació de protesta per aquest procés el proper 28 de maig a Vilafranca. L’objectiu d’aquesta mobilització és solidaritzar-se amb el procés obert contra els deu joves penedesencs i denunciar “la doble vara de mesurar? amb què actuen, segons va explicar Torrens, els poders de l’Estat. La manifestació serà l’inici d’una campanya d’accions, que durant la roda de premsa no es van concretar, i que pensen dur a terme mentre el procés continuï endavant i fins al dia del judici. De moment, tots els joves ja van ser citats pel Jutjat d’Instrucció número 3 de Vilafranca la setmana passada. Allí els van comunicar que estaven processats per un presumpte delicte electoral, i ara se’ls ha comunicat que el proper 10 de juny han de tornar a personar-se al Jutjat per prendre’ls declaració. Tampoc, per ara, el procés no es troba en una fase de deligències prèvies; s’ha formalitzat una petició fiscal. I la falta d’antecedents sobre altres processos similars impedeix fer un pronòstic clar sobre en què podrien concretar-se les peticions fiscals. La manifestació del 19 de febrer, en què van participar un centenar de persones, formava part de la campanya “Els Països Catalans contra la Constitució Europea?. Un grup d’informació de la guàrdia civil, amb seu a Sant Andreu de la Barca, es va desplaçar a Vilafranca per seguir la manifestació i va filmar des d’un punt desconegut els participants en la marxa. Després van elaborar un informe que van remetre al Jutjat, i on s’identificava deu persones, amb l’acusació de delicte electoral.

La CUP amb els processats

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP), que va donar suport a la campanya “El Penedès diu no a la Constitució Europea?, havia presentat una moció al ple municipal de dimarts denunciant el procés i solidaritzant-se amb els deu joves penedesencs. La moció, però, no es va debatre perquè el ple municipal de dimarts es va suspendre per una indisposició greu que va patir una regidora del consistori en el transcurs del ple, fet que va portar els grups municipals a consensuar l’ajornament del ple. Ramon Xena, coordinador de govern i portaveu d’ERC, ha confirmat que el seu grup votarà a favor de la moció de la CUP, i ha manifestat la seva solidaritat amb tots els joves encausats. Otger Amatller, regidor de la CUP, ha denunciat “la injustícia del procés i la persecució ideològica?. Amatller ha anunciat que la CUP recolzarà la manifestació del proper 28 de maig i que donarà suport a “totes les accions que es puguin emprendre per denunciar aquest processament. Sembla mentida que després que el Govern de l’Estat cometés un incompliment flagrant amb una campanya informativa que defensava el sí, que ara processen deu joves per manifestar-se pacíficament pel centre de Vilafranca?.
Mira també:
http://www.cupvila.org
http://www.el3devuit.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Vilafranca] El penedesencs processats per delicte electoral criden a manifestar-se el proper dissabte 28 de maig
20 mai 2005
Exacte a qui haurien de processar és al president de l'Estat, el de la Generalitat i a tots els càrrecs públics que per comptes de mantenir una postura neutral entre les 2 psotures possibles en un referendum, van emprar-se a fons en fer una campnya institucional pel si. I ara processen a 4 dissidents?

Es vergonyòs!
Re: [Vilafranca] El penedesencs processats per delicte electoral criden a manifestar-se el proper dissabte 28 de maig
20 mai 2005
Exacte a qui haurien de processar és al president de l'Estat, el de la Generalitat i a tots els càrrecs públics que per comptes de mantenir una postura neutral entre les 2 psotures possibles en un referendum, van emprar-se a fons en fer una campnya institucional pel si. I ara processen a 4 dissidents?

Es vergonyòs!
Re: [Vilafranca] El penedesencs processats per delicte electoral criden a manifestar-se el proper dissabte 28 de maig
20 mai 2005
AMUNT ELS QUE LLUITEN!!
Sindicat