Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Ajuda'ns a desmilitaritzar la Serra d'Aitana
19 mai 2005
D�A: 22 de maig de 2005. Desde el Safari Aitana (a les 10´30 hores)
EIXIDES: A les 9´00 desde Elx (estació d´autobussos) i Alacant (plaça de bous), i a les 9´30 desde Alcoi (plaça de Al-Azrak)
PORTEUVOS calçat cómode i esmorzar.
Si algú no té coche per anar pot contactar en nosaltres en el correu electrònic tortuga ARROBA nodo50.org o en els telèfons 965 43 88 98 (Adolfo) 687 733 135 (Pablo) 965 67 23 52 (Cuti) 965 92 88 50 (Fernando)

II MARXA PER LA DESMILITARITZACIÃ DE LA SERRA D'AITANA

DESOBEEIX ELS GUERRES

    Des d'Ecologistes en Acció del País València, el Centre Cultural el Panical (Alcoi), la Colla Ecologista La Carrasca (Alcoi) el Grup Antimilitarista Tortuga (Alternativa Antimilitarista-MOC) hem convocat a totes les gents de bé, que creuen en la pau, i en una societat desmilitaritzada, a una activitat lúdica, esportiva i antimilitarista.

    Ens arribem a la Serra d'AITANA, des de distints llocs per a passar un dia de camp en un ambient festiu i al mateix temps reivindicatiu, en un dels més bells paratges de la nostra terra.
La ierra d'AITANA és la de major altura i la més emblemàtica de la província, però per desgràcia, el gaudi de la seua part més alta està destinat a la sencera disposició d'un xicotet grup de persones: l'exèrcit i els seus membres.

    Resulta trist i indignant pensar que la muntanya més alta de la província, té la seua cima vedada de tal manera que és impossible accedir fins a ella. I és en esta part alta, la mateixa cima de la serra, vallada tota ella, i sense possibilitat d'accés a les persones civils, on trobem les instalâ¢lacions militars amb els seus radars, radars que apunten directament a les costes del Sud del Mediterrani, àmbit geogràfic que els exèrcits del primer món, organitzats en l'aliança militar de l'OTAN pretenen controlar, perquè el trànsit marítim i aeri de la zona i les riqueses naturals d'eixa vora Sud puguen seguir estant al servici dels negocis de les multinacionals.
Ãs este espai el que exigim poder inspeccionar per a conéixer quina tecnologia armamentística al servici de la guerra i la injustícia està allí instalâ¢lada, invocant el nostre dret de sers humans que aspiren a un món en pau, sense exèrcits, ni guerres.
Ãs eixe lloc el que volem protegir com a patrimoni mediambiental de tots nosaltres, i per això exigim la seua desmilitarització completa així com la protecció integral d'este espai natural privilegiat.

Des de la Serra d'AITANA, i dins del treball de DESOBEEIX les GUERRES UNIM les nostres veus a les d'altres persones que han acudit a altres bases militars de l'estat espanyol per a exigir el seu desmantellament. Tenim presents marxes antimilitaristes com les que es realitzen en dates pròximes a estes en les Bases de Rota (Cadis), La Marañosa (Madrid), Bétera (València), Sant Gregori (Saragossa), Mungía (Bizcaia), Les Bárdenas (Navarra), Recajo (Logronyo), La BRIPAC (Múrcia)... i altres.

    Com sabeu els estats militaristes d'este primer món en què vivim s'arroguen el dret a disposar de les nostres pròpies vides, i inclús, de forma fart més sagnant, de les vides de sers humans de països empobrits.

    Les grans empreses del Sistema, ames dels estats i els seus aparells militars, decidixen que la major part de la humanitat visca sense drets i en la misèria més absoluta. I no contentes amb això, no dubten en arrabassar-los la seua pròpia vida, quan això es convertix en el mitjà necessari per a robar les seues matèries primes o per a conquistar nous mercats. Ãs el que estem contemplant a Iraq i altres llocs.

    Ell@s, que compten amb els més mortífers arsenals, i els més sofisticats mitjans per a matar sers humans, fan una verdadera exhibició de cinisme, a l'erigir-se en inspectors i invasors per a controlar i restringir la capacitat d'armar-se d'aquells estats del tercer món que no dominen però mantenen en total submissió.

    Per estes raons entenem que si ell@s, en el nom de l'explotació, el lucre i la mort (per molt que li donen el nom de pau), es creuen en el dret de desarmar a determinats estats del món, nosotr@s, hòmens i dones desarmats i sense cap poder, en el nom de la justícia, la solidaritat i la vida tenim no sols el dret, sinó l'obligació d'assenyalar els seus arsenals i els seus artefactes de matar, i exigir que desapareguen per a sempre.

    La Campanya Desobeïx les Guerres, en la que se situa esta acció, de manera conjunta amb les que s'estan portant a terme en les altres bases militars de l'Estat, pretén unificar el treball realitzat pel Moviment Antimilitarista en l'estat espanyol, i situar tots els esforços de la molta gent sensibilitzada amb este tema, en accions que delaten la presència de la institució militar en la nostra societat, i en la creació de línies de treball comú que vagen aconseguint gradualment la seua completa eradicació.

    Per tot això demanem a la societat alacantina que se sume a este acte noviolento i antimilitarista, acte que ja vam realitzar l'any anterior i pretenem mantindre fins a la completa desmilitarització i protecció integral d'AITANA, i a vore si cada vegada som més els i les que ens donem cita en la Sierra cima d'Alacant per a llançar un sonor missatge de pau i antimilitarisme.
PER UNA AITANA SENSE MILITARS
PER UNA SERRA D´AITANA PROTEGIDA MEDIOAMBIENTALMENT
PER UNA SOCIETAT LLIURE, JUSTA I A PAU
NO ALS GUERRES, NO ALS EXÃRCITS
--------------------------------------------------------------------------
Ayúdanos a desmilitarizar la Sierra de Aitana

D�A: 22 de maig de 2005. Desde el Safari Aitana (a les 10´30 hores)
EIXIDES: A les 9´00 desde Elx (estació d´autobussos) i Alacant (plaça de bous), i a les 9´30 desde Alcoi (plaça de Al-Azrak)
PORTEUVOS calçat cómode i esmorzar.
Si algú no té coche per anar pot contactar en nosaltres en el correu electrònic tortuga ARROBA nodo50.org o en els telèfons 965 43 88 98 (Adolfo) 687 733 135 (Pablo) 965 67 23 52 (Cuti) 965 92 88 50 (Fernando)
DESMILITARICEMOS AITANA
DIA: 22 de mayo de 2005. Desde el Safari Aitana (a las 10´30 horas)
SALIDAS: A las 9´00 horas desde Elx (estación de autobuses) y Alacant (plaza de toros) y a las 9´30 desde Alcoi (plaça de Al-Azrak)
TRAED calzado cómodo y almuerzo
Si alguien no tiene coche para ir puede contactar con nosotros/as en el correo electrónico tortuga ARROBA nodo50.org o en los teléfonos 965 43 88 98 (Adolfo) 687 733 135 (Pablo) 965 67 23 52 (Cuti) 965 92 88 50 (Fernando)

II MARCHA POR LA DESMILITARIZACIÃN DE LA SIERRA DE AITANA

DESOBEEIX LES GUERRES

    Desde Ecologistes en Acció del País Valenciá, el Centre Cultural el Panical (Alcoi), la Colla Ecologista La Carrasca (Alcoi) el Grupo Antimilitarista Tortuga (Alternativa Antimilitarista-MOC) hemos convocado a todas las gentes de bien, que creen en la paz, y en una sociedad desmilitarizada, a una actividad lúdica, deportiva y antimilitarista.

    Nos llegamos a la Sierra de Aitana, desde distintos lugares para pasar un día de campo en un ambiente festivo y al mismo tiempo reivindicativo, en uno de los más bellos parajes de nuestra tierra.
La Sierra de Aitana es la de mayor altura y la más emblemática de la provincia, pero por desgracia, el disfrute de su parte más alta está destinado a la entera disposición de un pequeño grupo de personas: el ejército y sus miembros.

    Resulta triste e indignante pensar que la montaña más alta de la provincia, tiene su cumbre acotada de tal manera que es imposible acceder hasta ella. Y es en esta parte alta, la misma cumbre de la sierra, vallada toda ella, y sin posibilidad de acceso a las personas civiles, donde encontramos las instalaciones militares con sus radares, radares que apuntan directamente a las costas del Sur del Mediterráneo, ámbito geográfico que los ejércitos del primer mundo, organizados en la alianza militar de la OTAN pretenden controlar para que el tráfico marítimo y aéreo de la zona y las riquezas naturales de esa orilla Sur puedan seguir estando al servicio de los negocios de las multinacionales.
Es este espacio el que exigimos poder inspeccionar para conocer qué tecnología armamentística al servicio de la guerra y la injusticia está allí instalada, invocando nuestro derecho de seres humanos que aspiran a un mundo en paz, sin ejércitos, ni guerras.
Es ese lugar el que queremos proteger como patrimonio medioambiental de todos nosotros y nosotras, y por ello exigimos su desmilitarización completa así como la protección integral de este espacio natural privilegiado.

Desde la Sierra de Aitana, y dentro del trabajo de Desobeeix les Guerres unimos nuestras voces a las de otras personas que han acudido a otras bases militares del estado español para exigir su desmantelamiento. Tenemos presentes marchas antimilitaristas como las que se realizan en fechas próximas a estas en las Bases de Rota (Cádiz), La Marañosa (Madrid), Bétera (Valencia), San Gregorio (Zaragoza), Mungía (Bizcaia), Las Bárdenas (Navarra), Recajo (Logroño), La BRIPAC (Murcia)... y otras.

    Como sabéis los estados militaristas de este primer mundo en que vivimos se arrogan el derecho a disponer de nuestras propias vidas, e incluso, de forma harto más sangrante, de las vidas de seres humanos de países empobrecidos.

    Las grandes empresas del Sistema, dueñas de los estados y sus aparatos militares, deciden que la mayor parte de la humanidad viva sin derechos y en la miseria más absoluta. Y no contentas con ello, no dudan en arrebatarles su propia vida, cuando ello se convierte en el medio necesario para robar sus materias primas o para conquistar nuevos mercados. Es lo que estamos contemplando en Iraq y otros lugares.

    Ell@s, que cuentan con los más mortíferos arsenales, y los más sofisticados medios para matar seres humanos, hacen una verdadera exhibición de cinismo, al erigirse en inspectores e invasores para controlar y restringir la capacidad de armarse de aquellos estados del tercer mundo que no dominan pero mantienen en total sumisión.

    Por estas razones entendemos que si ell@s, en el nombre de la explotación, el lucro y la muerte (por mucho que le den el nombre de paz), se creen en el derecho de desarmar a determinados estados del mundo, nosotr@s, hombres y mujeres desarmados y sin ningún poder, en el nombre de la justicia, la solidaridad y la vida tenemos no sólo el derecho, sino la obligación de señalar sus arsenales y sus artefactos de matar, y exigir que desaparezcan para siempre.

    La Campaña Desobedece las Guerras, en la que se sitúa esta acción, de manera conjunta con las que se están llevando a cabo en las otras bases militares del Estado, pretende unificar el trabajo realizado por el Movimiento Antimilitarista en el estado español, y situar todos los esfuerzos de la mucha gente sensibilizada con este tema, en acciones que delaten la presencia de la institución militar en nuestra sociedad, y en la creación de líneas de trabajo común que vayan consiguiendo paulatinamente su completa erradicación.

    Por todo ello pedimos a la sociedad alicantina que se sume a este acto noviolento y antimilitarista, acto que ya realizamos el año anterior y pretendemos mantener hasta la completa desmilitarización y protección intergral de Aitana, y a ver si cada vez somos más los y las que nos demos cita en la Sierra cumbre de Alacant para lanzar un sonoro mensaje de paz y antimilitarismo.
PER UNA AITANA SENSE MILITARS
PER UNA SERRA D´AITANA PROTEGIDA MEDIOAMBIENTALMENT
PER UNA SOCIETAT LLIURE, JUSTA I EN PAU
NO A LES GUERRES, NO ALS EXÃRCITS
Mira també:
http://www.nodo50.org/tortuga

This work is in the public domain
Sindicat