Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Setembre»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió
Detencions i comunicat dels afectat pel tatremol d´Alhoceima...
19 mai 2005
Publicat a http://www.rojoynegro.info Salut
Sin Fronteras

LOS AFECTADOS EN LUCHA

Comunicado de la Asociación Tamassint


2005-05-19 00:23:52

Asociación Tamassint por el seguimiento de los efectos del terremoto

Provincia de Alhoceima

Podéis arrancar unos flores, pero no podéis parar la extensión de la primavera

Comunicado de condena

LOS AFECTADOS EN CAMINO

A raíz de los acontecimientos que vive la zona de Tamassint des del 24 de febrero del 2004, se concierna en la organización de sus habitantes afectados de una serie de protestas muy civilizadas, de manera pacifica para reivindicar su derecho justo, como una vivienda, la población afectada fui sorprendida y indignada por la campaña de detenciones y persecuciones de los militantes de la asociación y los afectados en general.

Se persistió en la detención de Moatassim El Ghalbzouri, 29 años diplomado en paro, Mhamed Aberkan 72 años y Ghallit salim, 24 años... en un escenario de terror y miedo ha devuelto a los afectados al pasado doloroso... lo cual ha indignado mas a los afectados que ha jurado por seguir la lucha hasta conseguir sus reivindicaciones justas y legitimas.

A propósito de los juzgamientos imaginarios y maratónicos de los detenidos, la población ha tenido cita con la historia por organizar una estada de protesta delante del juzgado de instrucción de Alhoceima, el día 16/05/05 (después de ser aplazada en su día 12/05/05), pediendo la liberación inmediata y sin condiciones a los detenidos y hacer recordar que ni las detenciones ni las represiones podrán parar las marchas y protestas de un pueblo sin hogar... de su parte, las autoridades han arrodeado la estada de protesta pacifica a nivel de la ciudad de Alhoceima, y han prohibido a los afectados de entrar a la sala y asistir al juicio, el cual comportamiento se ha considerado una violación del derecho a la audiencia publica, según las leyes vigentes, de esta prohibición no exento ni los familiares de los detenidos.

Hacemos saber una vez mas, a la opinión publica, que en la batalla de los afectados, no existe deferencias ninguna entre sectores que todos victimas de la política del programa gubernamental, no son que comentarios gratuitas de algunas voces de los enemigos de los afectados y se ha vuelto contra ellos al saber la realidad.

Anunciamos a la opinión publica local, nacional y internacional lo siguiente:

Exigimos:

· La liberación de todos los detenidos sin condiciones · Parar las persecuciones y apuras contra la población afectada · Responder a todas las reivindicaciones de los afectados · abrir un dialogo serio y responsable con los representantes de los afectados

Condenamos:

· La prohibición la entrada de los afectados a la sala del juicio · Todo tipo de complots que pretenden sembrar envidias y deferencias entre los afectados · Los que pretenden aprovechar de la situación actual - sobre todo la cuestión de los detenidos - para conseguir sus objetivos oportunistas. · El embargo aplicado sobre la zona de Tamassint.

Llamamos a:

· A la población afectada a la participación masiva en la marcha de la rabia del día 19/05/05. · Todos los militantes honestos de dar suporte a la batalla de los afectados con fidelidad y lucha. · La solidaridad con los familiares de los detenidos.

EL QUE SIEMBRA MISERIA COSECHA RABIA
Par: Anonyme

Detención del coordinador de la Asociación Tamassint
2005-05-18 21:41:33

Les fuerzas del Makhzan toman Tamassint i detienen Al Coordinador de la As. Tamassint de seguimineto de los efectos del terremoto del 24/02/04 i dos afectados mas.


Tamasint n tarwa nnes inoqaras rmaxzan

المخــزن يطــوق تماسينت ويعتقل أهلها

La cronica de la detenció i el jutjament del militant Moatassim ELGHALBZOURI, Coordinador de l’Associació Tamassint per el seguiment de les seqüeles del terratrèmol d’Alhoceima i dos dels afectats.

La foto correspon al manifestació del 14/04/05 davant l’administració del cercle d’Ajdir, on es pot veure a Moatassim amb megafonia.

Avui al mati: 11/05/05 les forces de gendarmeria marroquí ha precipitat el municipi de tamassint, tenint com a objectiu els militants del moviment de protesta dels afectats d’aquesta comuna, això ha arribat a la detenció del coordinador de l’associació Moatassim El Ghalbzouri el qual s’ha conduït a un lloc anònim d’una manera semblada a un segrest. De seguida la població ha sortit indignada en una manifestació de protesta contra els fets, i fins aquesta tarda estan cridant massivament contra aquesta ofensiva amb la voluntat de continuar lluitant fins a l’obtenció dels objectius i els drets legals, s’hi ha afegit avui la reclamació d’alliberament immediata del detingut.

Aquest acontesiment es considera un elevació clara de part de l’autoritat contra les mogudes de la zona i les lluites dels afectats defensant el que els consideren reclamacions simples, com es un habitatge que els protegeix dels bitxos i el calor del camp. Aquesta ofensiva ha segut immediatament desprès de l’anunciació de l’associació de organitzar una altre marxa popular el dijous 19/05/05, des de Tamassint fins a la Wilaya por la cuitat d’Imzouren, una distancia de 35 Kms, desprès de l’èxit que ha tingut l’anterior marxa el dia 14/04/05 de Tamassint fins al cercle d’Ajdir, una distancia de 28 Kms. Aquesta crida ha segut apressa de part dels mitjans de comunicació de gran importància, degut sobretot, l’insistencia dels afectats de anar en davant fins aconseguir els seus objectius. Aquesta ofensiva ve directament desprès de la convocatòria de part de la xarxa de les associacions cíviques a la ciutat de tanger el dia 24/04/05 d’organitzar caravana internacional, de solidaritat amb els afectats de Tamassint del terratrèmol en la seu patiment continuo, com també l’associació Tamassint de seguiment de les seqüeles del terratrèmol, del seu costat, ha convocat el dia 05/05/05, una marxa popular el proper dia 19/05/05 des de Tamassint fins a les dependències de la Wilaya travessant la ciutat d’Imzouren de recorregut de 35 Kms.

El mateix dia dimecres, 11/05/05 han segut detinguts altres dos afectat (M’hamed Aberkan de 70 anys i un jove, Ghallit Salim), desprès de ser convocats per l’administració de la comuna (ajuntament), com es habitual: per afer del vostre interès!? i no han tornat aparèixer. Els afectats han evolucionat els seves matèries de protesta, de organitzar un tancament massiu (mes de 3500 afectat) en davant de la comuna.

En el mateixos moments s’han vist entre 5 i 6 cotxes de marca jeep, d’us habitual de les gendarmes plenes d’aquest, passejant per els principals carrers i camins del municipi terrorificant als ciutadans afectats de manera que retorna a les memòries situacions obscures practicades per el makhzen sobre els fils d’aquesta zona durant l’Historia.

Fins a les 19.00 hores, han arribat noticies no confirmades, de que el coordinador de ‘associació TSSTA., Moatasim es troba baix la custòdia de les forces de seguretat nacional el la comissaria de la ciutat d’Alhoceima i les dues altres persones detingudes a l’administració de la gendarmeria real de la ciutat...

En el mateix sentit, alguns activistes cívics i associatius alguns advocats entre els han començat a moure per fer front a la situació.

12/05/05 A la matinada, han après declaració als 3 afectats en el jutge en situació de detinguts, s’han ofert defensar’hos un grup important d’advocats coneguts a nivell provincial i nacional... es va presentar davant del edifici del jutjat d’instrucció un nombre important de ciutadans entre elles activistes cívics, polítics i sindicals, però el jutge no va iniciar el judici aquest mati i ho va atorgar fins a la tarda... paral·lelament els afectats de Tamassint han anunciat una vaga general al municipi acompanyat d’estades de protesta, marxes populars i tancament davant de l’ajuntament, cridant pronunciant lemes de indignació i condemna d’aquest detenció (segrest) i sobretot la manera de que s’han portat a terme, el que ens fa tornar enrere a èpoques de les quals s’ha dit molt de la seva desaparició sense tornar mai mes! I han publicat un manifest i l’han distribuït als mitjans de comunicació.

Per la tarda a les 16.00 hores, tothom ha tornat al jutjat per seguir de prop el judici, avanç d’organitzar un estada de protesta davant de la porta principal, manifestant el seu desacord amb aquest judici, el qual es va quedar clar que era polític... quan han après posicions el equip judicial, detinguts i defensa, tothom s’ha dirigit a la sala la qual han quedat petita per el nombre de persones que es presenciaven en el lloc, aixecat les mans amb el símbol de la victòria en solidaritat amb els detinguts. Els agents de policia que estaven en el lloc comencen a insultar a la gent que es trobava allà i empenyar’la a fora de la sala, això ha indignat molt a la ciutadania i han començat a xiular contra aquests tractaments habituals, hi havia una gran presencia de policia secreta i amb uniforme en situació d’emergència. Un moment desprès s’ha suspès el judici sortien els advocats per el mig dels crits d’indignació, de seguida s’han dirigit a l’entrada principal del jutjat per continuar cridant i aplaudint avanç que es torni una altre vegada a iniciar el judici i la gent també per seguir l’escena del judici.

La fiscalia manté les acusacions contra els, les quals van sorprendre tant al públic com a la defensa: Obstaculitzar el funcionament de l’ajuntament i l’equip del govern, amenaces i coaccions als ciutadans segons ‘’varies denuncies’’...etc. aquestes acusacions el segons el fiscal son greus. Però la defensa s’ha centrat en la legitimitat d’expressió d’aquests ‘’miserables’’ dins de la seva associació legalitzada i sense cap prova sobre els fets, el que si que es molt greu es la situació en que troben els afectats de Tamassint, així, la defensa sol·licita la llibertat provisional.

Una bona estona havia de tenir l’equip judicial per aprendre la decisió, al final la petició de la defensa (llibertat provisional) ha segut rebutjada. Aquesta decisió ha deixat un malestar general, sobretot els seus companys que han continuat el seva tancada de protesta a Tamassint fins a la sentencia, per aixecarl’ho al ritme d’aquesta resposta la qual no farà que complicar la situació encara mes segons els parts que segueixen el procediment.

Al la seu de la delegació de AMDH, s’ha fet una trobada que reunit varis activistes de deferents organitzacions per tractar el tema amb responsabilitat i fermesa, aquesta trobada no s’ha alliberat de discussions de duresa que reflecteix la gestió de cada part del tema del terratrèmol i la seva responsabilitat en aquests tipus de conseqüències. La trobada ha segut inicial a l’espera de la trobada del divendres 13/05/05 a les 19.00 hores, en la qual la representació serà oficial de deferents organitzacions: sindical, cíviques, polítiques i associatives, per aprendre decisions i eines adequades per establir mecanismes de treball.

El que s’han arribat a demostrar era que un qüestió com aquest es molt sensible, això ho ha reflectit molt la dimensió de contactes, consultes i mogudes informatives dins i a fora del país, busquen aclarir la l’escenari les pretensions reals en aquest tipus d’intervencions makhzeniques. Les quals i tothom ho demostra, que es una rumiadora d’actituds makhzeniques fixes a pesar de les promeses maquilladores. Dilluns 16 de maig 2005 al migdia L’entrada principal del jutjat d’instrucció d’Alhoceima, ha segut el testimoni directe d’una estada de protesta multidinaria, hi participen militants honestos i un gran nombre dels afectats de Tamassint que ha vingut a solidaritzar’se de prop amb els seus companys detinguts des del dia 11/05/05.

Les forces policials han prohibit el pas a moltes persones d’assistir al judici, aquest ha durat només 10 minuts, ha segut temps d’intervenció del fiscal, insistint en la il·legitimitat de l’Associació dels afectats, això vol dir, la il·legitimitat de les protestes que estaven portant a terme tot aquest temps i les reivindicacions que les acompanyaven, desprès de la dissolució d’aquesta prèviament... etc. Però la defensa demostra el contrari, atribueix la dissolució prèvia de l’associació s’ha de fer segons la llei i les normes vigents.

Moltes persones implicades principals en el procediment no s’han presentat al judici, la qual cosa demostra una vegada mes que les acusacions queden sense proves segons la defensa.

El judici s’ha aplaçat al dia 26/05/05

De altre banda, les dues reunions que han tingut lloc en la seu de l’As. DHM per crear una comissió de seguiment del cas, no ha tingut l’efecte d’ampliarl’ha a altres organitzacions, sobretot quan una de les organitzacions ha començat a moure unilateralment , la qual cosa tindrà efectes negatius del cas i obrir camí a mes iniciatives individuals no desitjades des de un punt de vista d’unir les forces per tractar un tema tan confós i delicat com aquest.

Els detinguts es troben encara detinguts a la ciutat d’Alhoceima sense cap indicació de ser traslladats a una altre ciutat, ja que la priso d’Alhoceima estarà obert en menys d’una setmana (aquesta priso ha segut afectat per el terratrèmol de 1994 i finalment del 2004).
Par: Anonyme
-
Mira també:
http://www.rojoynegro.info/2004/article.php3?id_article=5163
http://www.rojoynegro.info/2004/article.php3?id_article=5147

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Detencions i comunicat dels afectat pel tatremol d´Alhoceima...
03 jun 2005
ÙظاÙرة عارÙØ© ببرشÙÙÙØ©

ÙظÙت اÙإطارات اÙØ£ÙازÙغÙØ© بÙاتÙÙÙÙا ÙاÙتÙظÙÙات اÙÙدÙÙØ© ÙاÙÙÙابÙØ© ÙاÙسÙاسÙØ© اÙÙاتÙاÙÙØ© اÙÙتضاÙÙØ© ÙعÙا ÙÙ٠اÙأحد تاسع ÙعشرÙÙ ÙÙ Ø´Ùر ÙاÙØ ÙظاÙرة شار٠Ù?ÙÙا اÙثر Ù٠أÙÙ?Ù Ø´Ø®ØµØ ÙÙتÙدÙد باÙتدخ٠اÙÙÙع٠اÙذ٠عÙÙÙت ب٠اÙÙسÙرة اÙسÙÙÙØ© اÙت٠ÙاÙت Ùد تÙظÙÙا ÙÙÙ 19 Ùا٠2005 ÙÙÙÙب٠تÙاسÙÙت ÙاÙت٠دعت Ø¥ÙÙÙا جÙعÙØ© تÙاسÙÙت ÙÙتابعة آثار اÙزÙزاÙØ Ø§ÙØ·ÙاÙا Ù٠تÙاسÙÙت Ø¥ÙÙ ÙÙر اÙÙÙاÙØ©Ø ÙÙÙتعبÙر ع٠رÙ?ضÙا اÙÙاطع ÙÙذا اÙÙÙع Ù٠اÙÙÙØ§Ø±Ø³Ø§ØªØ Ø­ÙØ« اÙجÙاز اÙÙÙع٠اÙÙخزÙÙ Ùا زا٠عÙ٠حاÙÙ ÙاÙت٠تشد٠اÙÙØ«ÙرÙ٠بزÙاÙÙا Ø¥Ù٠اÙأبد.
دعت اÙتÙظÙÙات اÙÙØ°ÙÙرة بتÙسÙÙ ÙØ­ÙÙ Ù?ÙÙا بÙÙÙØ§Ø Ø®Ø§ØµØ© ÙظاÙرة 29 Ùا٠Ù?Ù ÙÙب اÙعاصÙØ© اÙÙاتÙاÙÙØ©Ø Ø­ÙØ« تÙت اÙاستجابة Ø¥ÙÙÙا ÙÙ Ù٠أÙاÙÙÙ ÙÙØ·ÙØ© اÙØ­Ù٠اÙذات٠ÙÙاتÙÙÙÙØ§Ø ÙÙÙا ÙظÙت ÙÙÙ?ات احتجاجÙØ© عÙ٠اÙÙستÙ٠اÙÙØ­ÙÙ Ù?Ù Ù٠بÙدة عÙ٠حدة ÙاÙÙÙÙ?Ø© اÙت٠ÙظÙت ببÙدة Ùطر٠22/05/2005 Ø£Ùا٠ÙÙر ÙجÙسÙا اÙبÙد٠ÙسÙÙت ÙÙÙØ«Ùت٠بÙاÙا/ÙØ«ÙÙØ© Ø§Ø­ØªØ¬Ø§Ø¬Ø ÙÙطاÙبتÙا بتبÙÙغ اÙرساÙØ© Ø¥ÙÙ Ø­ÙÙÙØ© ÙاجÙÙÙراÙÙتات ÙاÙØ­ÙÙÙØ© اÙÙرÙزÙØ© بÙدرÙد ÙحثÙا عÙÙ Ø·Ùب اÙاستÙ?سارات Ù٠اÙØ­ÙÙÙØ© اÙÙغربÙØ© Ø­ÙÙ Ùا ÙاÙت ب٠ÙÙاتÙا اÙعÙÙÙÙØ© Ù?٠ح٠اÙÙÙاطÙÙ٠اÙÙÙÙÙبÙ٠اÙعز٠بتÙاسÙÙت ÙÙصÙر اÙÙساعدات اÙت٠ÙدÙتÙا ÙÙÙتضررÙ٠بزÙزا٠14/02/2004Ø Ø¥Ø° أ٠اس٠تÙاسÙÙت ÙسÙع عÙÙÙا اغÙب سÙا٠Ùذ٠اÙÙدÙÙØ©Ø Ùارتباط Ùذ٠اÙأخÙرة ÙÙساÙÙتÙا اÙÙباشر بÙشرÙع اÙتÙÙÙØ© اÙØ°Ù ÙÙ Ù?Ù ÙÙد اÙØ¥ÙØ¬Ø§Ø²Ø ÙبحÙØ« Ø£Ùضا Ùد زارÙا عدد ÙبÙر Ù٠سÙاÙÙا.
ÙÙÙ?Ø© أخر٠ÙظÙت Ø£Ùا٠اÙÙÙصÙÙØ© اÙعاÙØ© اÙÙغربÙØ© ببرشÙÙÙØ© 24/05/2005Ø Ø­Ø¶Ø±Ùا اÙعشرات Ù٠اÙÙÙاجرÙÙ ÙÙÙئات ÙدÙÙØ© ÙسÙاسÙØ© ÙاتÙاÙÙØ©Ø Ø³ÙÙت عÙ٠إثرÙا ÙØ«ÙÙØ© احتجاج ÙÙÙÙص٠اÙعا٠اÙØ­ÙÙÙØ© اÙÙغربÙØ© اÙÙعتÙد ÙدÙÙا Ù?٠برشÙÙÙØ©Ø Ù?ÙÙد Ùعد Ùذا اÙأخÙر ÙÙØ«Ùا اÙإطارات اÙÙÙظÙØ© اÙÙذا٠تسÙÙ ÙÙÙÙا اÙرساÙØ© باÙتبÙÙغ بÙا Ø¥Ù٠اÙجÙات اÙÙعÙÙØ© باÙÙغرب ÙاÙسÙ?ارة اÙÙغربÙØ© بÙدرÙد ÙØ°ÙÙ Ùا Ø£Ùد٠Ù?Ù ÙÙاÙÙØ© ÙاتÙ?ÙØ© Ùأحد Ùذا٠اÙÙÙØ«Ùا٠ÙÙÙÙ٠بعد تسÙÙÙÙا ÙÙعد٠بإبÙاغ٠حÙ٠تÙÙÙÙ ÙÙجÙاب.
Ø­ÙØ« Ù٠اÙشعارات اÙÙرÙ?Ùعة Ù?Ù Ùذ٠اÙتظاÙØ±Ø©Ø ØµØ¨ أغÙبÙØ§Ø Ù?٠اتجا٠اÙÙÙع اÙشرس اÙذ٠تعرضت Ù٠اÙجÙاÙÙر اÙÙÙÙÙبة بتÙاسÙÙØªØ Ø³Ùاء Ù?٠اعتÙا٠ÙÙس٠اÙجÙعÙØ© ÙرÙ?اÙÙ ÙÙسÙرتÙا اÙسÙÙÙØ© ÙØ­ÙÙا Ù?٠اÙدÙ?اع ع٠حÙÙا ÙÙØ°ÙÙ Ø­ÙÙا Ù?٠اÙتظاÙØ±Ø ÙÙبÙÙÙا ÙتسÙ٠اÙÙساعدات أ٠رÙ?ضÙا. ÙÙا استÙÙرت ÙØ°Ù٠تجاÙ٠اÙØ­ÙÙÙØ© ÙÙطاÙب اÙÙÙÙÙبÙÙ ÙتعÙتÙا تجا٠Ù?تح Ø­Ùار جد٠ÙÙسؤÙÙ ÙعÙÙ ÙإطارÙ٠اÙشرعÙ: جÙعÙØ© تÙاسÙÙت ÙÙتابعة آثار اÙزÙزاÙØ ÙÙا تعرض Ù٠عضÙ٠اÙجÙعÙØ© اÙÙغربÙØ© ÙØ­ÙÙ٠اÙØ¥ÙساÙØ Ø­ÙØ« رأ٠اÙÙتظاÙرÙ٠صÙر آثار اÙتعذÙب عÙÙÙÙا ÙØ°Ù٠صÙر اشتباÙات اÙÙÙات اÙعÙÙÙÙØ© Ùع اÙÙÙÙÙبÙ٠عÙ٠شبÙØ© اÙاÙترÙÙØªØ ÙÙا طاÙبÙا Ø£Ùضا بإطÙا٠سراح Ù٠اÙÙعتÙÙÙÙ Ù?ÙØ±Ø§Ø Ø¥Ø³Ùاط Ù٠اÙتÙ٠عÙÙÙ ÙÙÙÙ? اÙÙتابعات Ù?٠ح٠أعضاء اÙجÙعÙØ© ÙاÙÙÙÙÙبÙ٠اÙÙشطÙÙ ÙØ¥ÙÙاء عسÙرة تÙاسÙÙت. ÙØ°Ø§Ø Ù?إ٠اÙÙتظاÙرÙ٠طاÙبÙا اÙØ­ÙÙÙØ© اÙÙاتÙاÙÙØ© ÙاÙأسباÙÙØ© ÙØ·Ùب اÙاستÙ?سارات Ø­Ù٠اÙعÙÙÙØ© اÙÙÙعÙØ© اÙت٠تعاÙÙت بÙا اÙÙÙات اÙعÙÙÙÙØ© اÙÙغربÙØ© Ùع ÙسÙرة سÙÙÙØ© ÙÙØ°ÙÙ ÙصÙر اÙÙساعدات اÙدÙÙÙØ© اÙت٠ت٠إرساÙÙا ÙÙÙÙÙÙبÙÙ Ùباشرة بعد اÙزÙزا٠اÙÙ?ظÙع.
Ø­ÙÙت اÙÙاÙ?تات ÙرÙ?عت اÙشعارات باÙÙغات اÙØ£ÙازÙغÙØ©Ø Ø§ÙÙاتÙاÙÙØ© ÙاÙعربÙØ©: ÙØ°Ùر بعضÙا: تضاÙÙÙا Ùع ÙÙÙÙب٠اÙزÙزا٠باÙÙغات اÙØ«ÙØ§Ø«Ø PROU REPRESSIà AL RIF: Ùا ÙÙÙع اÙرÙÙ?ØPROU REPRESSIà A TAMASSINT Ùا ÙÙÙÙع بتاÙسÙÙØªØ LLIBERTAT ALS DETINGUTS اÙحرÙØ© ÙÙÙعتÙÙÙÙ ...Ø£ÙØ®. Ø£Ùا اÙشعارات Ù?ÙÙÙا استÙÙارÙØ© ÙتÙدÙدÙØ© ÙÙÙÙا ÙØ·ÙبÙÙ: اÙزÙزا٠ÙÙثا Ùغضر أرÙخز٠ÙÙشار ÙاÙØ±Ø Ø§ÙزÙزا٠ضرب Ùحط٠ÙاÙÙخز٠سر٠ÙÙرب. أر Ùخز٠اÙØ´Ù?ار ازدجÙÙ? Ø£ÙÙ?ÙØºØ§Ø±Ø Ùا اÙÙخز٠Ùا اÙسار٠Ùا رأس اÙثعباÙ. ÙØ´ÙÙ Ùرا Ùحز٠إÙÙاÙØ® أر ÙخزÙØ ÙÙÙا حزÙÙا اÙÙخز٠ÙÙتÙÙØ§Ø Ø§Ø³ÙØ¹Ø Ø§ÙرÙÙ? ÙÙØ®Ùع. PROU REPRESSIà AL POBLE RIFENYØ Ùا ÙÙÙع اÙشعب اÙرÙÙ?Ù...Ø£ÙØ® . Ùأخر٠عÙ٠اÙاختÙاسات ÙتبذÙر اÙÙا٠اÙعÙÙÙÙ ÙسÙÙسرا ÙاÙØ­Ù?Ùات Ù?ÙÙس اÙشعب Ù?ÙÙ Ùشات. Ùاجط٠Ùا ÙسؤÙÙ Ùاد اÙØ´Ù Ùاش٠ÙعÙÙÙ. Ùذا عار Ùذا عار اÙرÙÙ? ÙØ­Ø§ØµØ±Ø Ùذا عار Ùذا عار تÙاسÙÙت Ù?Ù Ø®Ø·Ø±Ø Ùا ÙÙÙÙب رÙ?ÙÙ ÙازÙÙا عÙ٠اÙطرÙÙ ÙÙعتÙÙ Ùا رÙ?ÙÙ ÙازÙÙا عÙ٠اÙطرÙÙ. اÙÙساعدات باÙÙÙاÙÙ ÙاÙÙÙÙÙبÙÙ Ù?٠اÙÙÙاطÙ.
تÙت اÙدعÙØ© ÙÙÙظاÙرة عÙ٠اÙساعة اÙثاÙÙØ© عشرة زÙاÙا Ù?اÙØ·ÙÙت ÙÙ ÙÙطة اÙØ·ÙاÙÙا Ù٠ساحة ÙاتÙÙÙÙا اشÙر ساحة باÙعاصÙØ© اÙÙاتÙاÙÙØ© برشÙÙÙØ© Ù?٠ساعتÙا ÙØ£Ù Ù٠اÙÙÙ?Ùد ÙصÙت Ù?Ù ÙÙتÙا ÙÙÙÙا ÙÙ ÙصÙت ساعة ÙبÙÙØ§Ø Ø­ÙØ« جابت Ø£ÙÙ Ø´Ùارع اÙÙدÙÙØ© ÙرÙرا باÙراÙبÙاس RAMBLES Ø¥Ù٠ساحة سا٠جاÙÙا SANT JAUME اÙتارÙØ®ÙØ©: ÙÙطة اÙÙصÙÙØ ÙبÙا ÙÙجد ÙÙرا ÙاجÙÙÙراÙÙتات: ÙÙر اÙØ­ÙÙÙØ© اÙجÙÙÙØ© اÙÙاتÙاÙÙØ© ÙÙÙابÙÙا بÙÙ?س اÙØ³Ø§Ø­Ø©Ø ÙÙر اÙÙجÙس اÙبÙد٠ÙÙدÙÙØ© برشÙÙÙØ©. بÙذ٠اÙساحة ت٠إÙÙاء ÙÙÙØ© اÙترحÙب ÙاÙØ´Ùر ÙÙحضÙر عÙ٠اÙتÙظÙ٠اÙÙØ­Ù٠اÙذ٠اتسÙت ب٠اÙÙظاÙرة Ù٠أÙÙÙا Ø¥Ù٠آخرÙا ÙتÙجÙ٠اÙØ´Ùر اÙخاص ÙÙÙÙئات ÙاÙØ£Ù?راد اÙÙاتÙاÙÙÙ٠اÙØ°Ù٠عبرÙا ع٠تضاÙÙÙÙ Ùع ÙÙÙÙب٠تÙاسÙÙت ÙÙضاÙا Ù٠اÙشعÙب اÙÙضطÙدة Ù?٠اÙعاÙÙ. Ùبعد Ø°Ù٠ت٠تÙاÙØ© اÙبÙا٠اÙÙشتر٠ÙÙ٠اÙÙÙئات اÙÙشارÙØ© ÙاÙذ٠صÙغ ÙÙذا اÙغرض باÙÙغات اÙØ«ÙØ§Ø«Ø Ø­ÙØ« تÙ٠باÙÙغة اÙÙاتÙاÙÙØ© Ù٠طرÙ? اÙأخÙÙÙ ÙرÙ٠اÙبÙØ´ Ùعبد اÙح٠اÙحدÙت٠ث٠اÙأخت أسÙاء Ø£Ùطاح باÙÙغة اÙØ£ÙازÙغÙØ© ÙجÙا٠اÙتÙاÙت٠باÙعربÙØ©Ø Ø«Ù Ø¨Ø¹Ø¯ Ø°Ù٠أعطÙت اÙÙÙÙØ© ÙÙÙ Ø®ÙÙت ÙÙ ÙÙ?س٠اÙتدخ٠ÙاÙتعبÙر ع٠ÙÙÙÙ ÙتضاÙÙÙ Ùع تÙاسÙÙت ÙÙÙÙÙبÙÙا ÙÙعتÙÙÙÙØ§Ø ÙÙ?٠اÙختا٠تشÙÙت ÙجÙØ© ÙÙÙتابعة اÙÙÙداÙÙØ© تÙØ«Ù Ù٠أÙاÙÙÙ ÙاتÙÙÙÙا ÙباÙتÙسÙÙ Ùع Ù٠اÙÙ?عاÙÙات اÙعاÙÙØ© باÙÙÙجر Ùبذ٠اÙجÙÙد ÙØ¥Ùجاح تظاÙرة اÙبÙ٠اÙعاÙÙÙ ÙÙتضاÙÙ Ùع ÙÙÙÙب٠تÙاسÙÙØªØ ÙاÙت٠ستÙبث٠ÙÙÙا ÙÙÙÙ?دراÙÙØ© اÙجÙعÙات اÙØ£ÙازÙغÙØ© بÙاتÙÙÙÙا.
عÙ٠اÙساعة اÙثاÙثة بعد اÙزÙا٠اÙصرÙ?ت اÙحشÙد Ø¥Ù٠حا٠سبÙÙÙا بإحÙا٠ÙتÙÙ?سة اÙصعداء عÙ٠اÙÙ?رصة اÙت٠أتÙحت ÙÙا ÙÙتعبÙر ع٠غضبÙا اÙØ°Ù Ùا٠Ùابعا Ù?٠دÙاخÙÙØ§Ø Ø®Ø§ØµØ© أبÙاء تÙاسÙÙت Ù٠اÙÙÙاجرÙÙ ÙاÙرÙÙ?ÙÙ٠عÙÙÙØ§Ø Ø®ØµÙصا بعد اتصا٠ÙاتÙ?Ù Ù٠اÙÙظاÙرة Ùع أحد ÙÙظÙ٠اÙÙاÙ?ÙØ© اÙدÙÙÙØ© ÙÙتضاÙÙ Ùع ÙÙÙÙب٠تÙاسÙÙت اÙÙتÙاجدة Ø¢Ùذا٠بعÙ٠اÙÙÙاÙ. ÙÙØ°ÙÙ Ùستاءة عÙÙ Ùا تÙÙت٠Ù٠أخبار جدÙدة Ø­Ù٠أحداث تÙاسÙÙت ÙتعاÙ٠اÙدÙÙØ© Ùع ÙÙاطÙÙÙ٠باÙداخÙØ Ùذ٠اÙدÙÙØ© اÙت٠ÙساÙÙÙÙ Ù?٠اÙتصادÙا بشÙ٠اعترÙ?ت ÙÙ ÙÙ?سÙا بذÙÙ ÙÙ٠ثاÙÙ ÙÙرد اÙتصاد٠بعد اÙÙ?ÙسÙ?Ø§ØªØ Ù?ÙÙد تطر٠أحد اÙÙتدخÙÙ٠إÙÙ ÙصÙر عائدات اÙÙÙاجرÙ٠اÙرÙÙ?ÙÙÙ Ù٠اÙعÙÙØ© اÙصعبة ÙتسائÙا Ø¥Ù Ù٠تستثÙر باÙرÙÙ?Ø Ùآخر اÙترح Ù?٠تدخÙÙØ Ø¬Ø¹Ù Ø§ÙصÙÙ? اÙÙÙب٠صÙÙ? اÙÙÙاعÙدة احتجاجا عÙÙ Ùذ٠اÙسÙÙÙÙات اÙÙدÙÙØ©Ø Ø§ÙÙاÙسؤÙÙØ© ÙاÙÙرÙ?Ùضة ÙØ°ÙÙ ÙتÙÙÙ٠درس ÙÙÙسؤÙÙÙ٠اÙØ°ÙÙ ÙتآÙرÙ٠عÙ٠اÙرÙÙ? ÙÙÙخرÙ٠جسد٠ÙÙØ´ÙÙÙ٠تارÙØ®Ù.

اÙÙÙئات اÙÙÙظÙØ©:
·     تجÙع اÙجÙعÙات اÙØ£ÙازÙغÙØ© بÙاتÙÙÙÙا
·     تÙسÙÙÙØ© تجÙع دع٠اÙرÙÙ?

تحرÙر اÙÙÙاÙ: عبد اÙح٠اÙحدÙتÙ
برشÙÙÙØ© â ÙاتÙÙÙÙا
30/05/2005

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more