Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
tancament a MITASA
19 mai 2005
TREBALL S’OFEREIX COM A MEDIADOR ENTRE ELS 15 TREBALLADORS EXCLOSOS DE LA CESSIÓ DE MAQUINÀRIA I ELS SINDICATS GESTORS DE LA MATEIXA

A instància del sindicat CGT, present en el Comitè d’Empresa de MITASA a Alfarràs, avui 18-05-05 ha tingut lloc una reunió entre el Delegat del Govern de la Generalitat, Sr. Gilabert, la delegada del Departament de Treball, Sra. Nadal i el delegat d’Economia, Sr. Mir, el comitè d’empresa i els 15 treballadors que no han cobrat les indemnitzacions del 10% derivades de la venda de la maquinària. La reunió s’ha produït, prèvia visita de l’estat de la fàbrica, el salt d’aigua i les màquines que encara romanen dins la nau d’Alfarràs, malgrat haver estat venudes pels sindicats CCOO i UGT a canvi de retirar les demandes dels seus treballadors contra les filials de MITASA: St. Jaume de Trayà, S.L. i SOCRAM, S.L. Arran de la reunió d’avui, el departament de Treball farà de mediador entre CCOO-UGT (qui han venut les màquines i repartit el resultat entre tots els treballadors menys 15) i els 15 treballadors afectats (13 de CGT més 2 no afiliats a cap sindicat), per tal d’aconseguir que aquests treballadors exclosos també cobrin el 10% d’indemnització, sense haver de pagar un 6% a CCOO-UGT ni retirar les seves demandes del Jutjat Social de Lleida, dues condicions que els majoritaris els hi imposaven per poder entrar en el repartiment de les indemnitzacions i que ara, mercès a la Generalitat, podrien veure’s superades.

Per altra banda, el govern de la Generalitat ha manifestat que posarà en marxa tot una sèrie de mesures per a la recol·locació efectiva dels ex-empleats de MITASA, més enllà de concedir micro-crèdits a nous empresaris que s’instal·lin a la comarca.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat