Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
27-29Maig : 19a Trobada d’entitats ecologistes i de Plataformes en defensa del territori
17 mai 2005
urant els dies 27, 28 i 29 de maig d’aquest any es celebraran en la ciutat de Tortosa les 19a Trobada d’Entitats Ecologistes i de Plataformes en defensa del territori permetent que gent d’arreu del país coneguin d’aprop les Terres de l’Ebre.
Les entitats responsables de la organització d’aquest acte són la PDE, Plataforma de Defensa de l’Ebre i el GEPEC- EdC, Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes del Camp- Ecologistes de Catalunya.

Les Trobades d’Entitats Ecologistes i de Plataformes tenen com a objectiu principal la posada en comú de problemàtiques ambientals del territori català, la recerca de possibles solucions globals i la coordinació dels diferents moviments socioambientals d’arreu dels territoris per tal de consolidar una xarxa d’associacions i de persones i actuar amb una major eficiència en el camp de la protecció del medi ambient.


En un primer moment les trobades tant sols eren d’entitats ecologistes però atès que el model socio-econòmic imperant està comportant un desgavell territorial, econòmic, ambiental i social sense precedents i considerant les contínues agressions a causa de l’especulació, la planificació incorrecte i deficitària per part de l’administració i la permissivitat envers l’incompliment de la normativa ambiental, multitud de plataformes s’han creat i s’estan creant arreu dels Països Catalans amb l’objectiu aturar alguns dels projectes més agressius, canviant d’aquesta manera el panorama ambiental del territori. És per aquest motiu que per segon any en les trobades estan representades totes aquelles plataformes i moviments associatius de caràcter ambiental.

Cal dir, però que no s’ha de pertànyer a cap associació per tal d’assistir a les trobades sinó que hi poden participar totes aquelles persones i professionals del medi ambient interessades en adquirir nous coneixements i a aportar els seus.

Aquestes trobades són d’àmbit dels països catalans i any rera any tenen lloc en diferents comarques del territori dels països catalans.

Les últimes trobades van tenir lloc a Figueres durant l’octubre del 2003, aquestes trobades van reunir uns 400 participants i es van concloure amb la Declaració de Figueres, document aportat en processos de negociació tant importants com el pacte del Tinell.

Aquesta declaració juntament amb informació sobre el programa de la 19a trobada i el full d’inscripció es pot trobar a les pàgines web de les entitats organitzants (www.gepec.org i www.ebre.net) i també mitjançant links en les associacions afins al moviment.

Per la present trobada s’han incorporat els eixos de pol·lució electromagnètica, participació ciutadana i resolució de conflictes, accions directes no violentes, taula rodona per tal de conèixer el funcionament de diferents mitjans de comunicació, ponències sobre el nou model energètic i sobre la gestió del territori. A més totes les associacions podran realitzar consultes legals sobre les problemàtiques que els afecten amb advocats especialitzats en medi ambient amb notificació prèvia alhora d’inscriure’s, aportar pòsters, publicacions i materials propis de cada associació, també comptarem amb el servei de Ludoteca sostenible pels menuts de la casa.

De manera gratuïta, tota la ciutadania que es vulgui apropar podrà gaudir dels actes següents:
- Taula rodona de presentació de les trobades, que tindrà lloc divendres 27 de maig a partir de les 20.00h, on s’exposaran les problemàtiques més sagnants de cada un dels territoris dels països catalans representades per entitats de Catalunya Nord, les Illes Balears, el País Valencià, el territori de Catalunya, la Franja de Ponent i les Terres de l’Ebre.
- La ponència debat sobre la força dels moviments socials a càrrec de Manolo Tomàs de la PDE i de Neus Miró (UAB) que repassaran les claus de l’èxit del moviment antitransvassament i que faran una mirada sobre la participació de les dones en la Plataforma de defensa de l’Ebre.
- La cloenda de les jornades a càrrec de Damià Vernet del GEPEC- Edc i Manolo Tomàs de la PDE.
- El concert de fi de festa que tindrà lloc a la llotja de Tortosa

Les entitats públiques que col·laboren en la organització d’aquestes trobades són els Serveis Territorials de les Terres de l’Ebre del Departament de Medi Ambient i Habitatge, el Consell Comarcal del Baix Ebre i l’Ajuntament de Tortosa.
Esperem que com les trobades anteriors, la 19a Trobada d’entitats ecologistes i de plataformes en defensa del territori sigui un èxit en participació i resultats i que en sorgeixin ànims i il·lusions renovades per tal de defensar el Medi Ambient arreu dels Països Catalans.

Tortosa, 14 d’Abril de 2005
Mira també:
http://www.salvem-emporda.org/modules/news/article.php?storyid=90

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 27-29Maig : 19a Trobada d’entitats ecologistes i de Plataformes en defensa del territori
23 mai 2005
Taller sobre transgènics.


De 9.00h -14.00h dissabte 28 de maig. Seminari de Tortosa.

A càrrec de la Plataforma Transgènics Fora!

19a trobada dâecologistes i de plataformes en defensa del territori.El taller té com finalitat mostrar la realitat global dels transgènics i els problemes principals en un moment de màxima tensió a Catalunya i arreu d´Europa. També s´introduirà un resum dels errors i limitacions de l´enginyeria genètica i les seves repercussions socials i ambientals.Perquè han sorgit els transgènics i a qui beneficien?. Relació entre globalització econòmica i el control de l´alimentació mundial.

. De la Revolució Verda als conreus transgènics.

. Diferències entre la millora genètica tradicional i l´enginyeria genètica.

. Problemes tecnològics inherents als OGMs. Inseguretat i perills dels transgènics

. Determinisme genètic i reduccionisme científic.

. Quins tipus de conreus i quines modificacions.

. Els gegants de la genètica.Conseqüències i repercussions dels transgènics

. Experiències agrícoles: els OGMs no funcionen

. Conflictes socials i econòmics: Ã?ndia, Argentina, Ãfrica.

. Estratègia per introduir els OGMs: Contaminació, coexistència i ajuda alimentària.Situació a Catalunya i a l´Estat espanyol

. Importacions, camps experimental i conreus

. El bloc pro-transgènic. La posició de les institucions i la de les forces polítiques.

. Normativa i legislació.

. Els casos de contaminació i les propostes de coexistència.

. Lluites, resistències i alternatives.

. Per una Catalunya lliure de transgènics.
+info
23 mai 2005
19 Trobada Ecologista i de Plataformes en Defensa del Territori (Terres de l'Ebre, del 27 al 29 de maig)
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/180303/index.php
Sindicat Terrassa