Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Com fer l'objecció fiscal a les despeses militars
15 mai 2005
GUIA PER FER L'OBJECCIÓ FISCAL A LES DESPESES MILITARS

Esquemàticament, el que cal fer és el següent:

1. Omplir els impresos de la declaració de renda fins a la pàgina 6, a l'apartat «Quota que resulta de l'autoliquidació» i l'epígraf «Quota líquida total» (casella 722).

2. Calcular l'import que s'ha de descomptar. S'utilitzen dos sistemes: descomptar (de la quota líquida total) el percentatge dels PGE que es destina al Ministeri de Defensa, és a dir, actualment, el 5,8 %; o bé descomptar una quantitat fixa (84 € = un euro per cada país empobrit pel deute extern).

3. Incloure aquest import en alguna de les caselles posteriors de deduccions, 729 o 730, tot ratllant el text d'aquella línia i escrivint (a continuació de la frase ratllada): «per a objecció fiscal».

4. Adjuntar a la documentació el comprovant d'haver realitzat l'ingrés de la quantitat objectada (o una de superior) a una entitat de caràcter social (ONG, entitat benèfica, entitat de promoció dels drets humans...).

5. Adjuntar també una carta al personal de l'Administració d'Hisenda on ha d'anar a parar la declaració (del barri o de la localitat corresponent), en què s'explica què es fa i per què.

6. (Recomanat): Enviar les dades personals, i sobre la quantitat objectada i el seu destí, al centre coordinador d'objecció fiscal (per correu electrònic: obfiscal ARROBA pangea.org). Això és amb finalitat estadística del moviment d'objecció fiscal.

______________________________________

«Un» exemple de carta
(Les dades són les de l'any passat)

Administració d'Hisenda d'Horta
Senyors,

En coherència amb les meves conviccions cristianes, humanistes i comunistes, sóc totalment contrari a les guerres (per les seves morts, els seus sofriments i les seves destruccions), així com també a tot allò que les prepara i les permet, sobretot la producció o la compra d'armes i el manteniment dels exèrcits. És per aquest motiu que exerceixo l'objecció fiscal a les despeses militars.

Així, doncs, de l'aportació que em toca fer al pressupost estatal, 4.047'35 €, en dedueixo el 5'8 per 100 (percentatge del Ministeri de Defensa), és a dir, 234'72 €, tal com figura en la pàgina 6 de l'imprès.

Aquesta quantitat és una part del que he dedicat a finalitats socials, tal com consta en els rebuts corresponents.

Salut a tots vostès.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa