Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
els i les inspectores tornen a colar-se en la base de l'OTAN
14 mai 2005
Per tercer any consecutiu un grup d'inspectors i inspectores aconsegueix travessar els filats de la futura caserna de la Força de Resposta de l'OTAN per a reclamar el seu tancament i devolució, a pesar del fort desplegament policial.
DSC03466.jpg
DSC03446.jpg
DSC03461.jpg
DSC03455.jpg
DSC03472.jpg
DSC03473.jpg
DSC03484.jpg
inspectors civils s'introdueixen en la base de l'OTAN però són desallotjats per la força

Per tercer any consecutiu un grup d'inspectors i inspectores aconsegueix travessar els filats de la futura caserna de la Força de Resposta de l'OTAN per a reclamar el seu tancament i devolució, a pesar del fort desplegament policial.

Més d'un centenar d'inspectors i inspectores civils han eixit aquest matí de l'Albereda de Bétera per a dirigir-se a peu cap a la Caserna de la Força d'Acció Ràpida de l'OTAN, a 4 km de distància. Les persones participants anaven equipades amb bates blanques, cartells (amb lemes com "TANCAMENT DE LA BASE", "DEVOLUCIà DELS TERRENYS", "OTAN FORA"), prismàtics, càmeres, qüestionaris i aquest any, lupes, per a poder portar a terme la seva labor d'observació. Durant l'hora que va durar la marxa, el grup ha estat rodejat per un fort desplegament de la Guàrdia Civil, que incloïa gran quantitat de vehicles, motoristas, desenes d'agents, gossos... A tot això es va unir un helicòpter que en ocasions volava a baixa altura, i que va arribar a aterrar en una de les rotondes pròxima a la base, a pocs metres de la marxa. Alguns agents de la Guàrdia Civil van intentar impedir l'avanç del grup pel voral d'una de les carreteres adjacents a la base, argumentant que "estaven esperant ordres", però van ser sortejats sense massa problemes pels inspectors.

Al voltant de les 12'30 h, després de creuar la carretera per a canviar de voral, la marxa, que en aquests moments tenia uns 100 m de longitud, va començar a caminar al costat de la tanca de la caserna. Uns minuts després arribava al lloc previst per a l'entrada, molt pròxim al recinte principal. A pesar de la presència d'agents antidisturbis de la Guàrdia Civil, tant en l'interior com en l'exterior, i de l'helicòpter a pocs metres sobre els caps dels inspectors, els catorze encarregats de realitzar la inspecció des del mateix interior de la base han aconseguit travessar els filats de dos metres de profunditat i accedir al terreny militar. En el moment de l'entrada s'ha pogut comprovar que els agents s'anaven a emprar-se amb una brutalitat major que en edicions anteriors d'aquesta acció, amenaçant als participants amb les seues porres, empenyent-los bruscament i agarrant-los del coll. Les persones que s'han introduït en la base pràcticament no han pogut avançar cap a les instalâ¢lacions principals a causa de l'expeditiva actuació de les forces antidisturbis, que després d'envoltar i concentrar al grup, els han obligat a sentar-se, usant en ocasions tècniques d'immobilització doloroses. Els agents presents en l'interior del recinte militar s'han negat a contestar a cap de les preguntes contingudes en el qüestionari que portava l'equip d'inspecció, sobre la presència d'armes de destrucció massiva, projectils d'urani i bombes de fragmentació en la base de l'OTAN. En pocs minuts, amb el temps just perquè prengueren el seu te àrab, van identificar als catorze inspectors i els van desallotjar a través d'un buit en el filat duent-los en lâaire un per un. Alguns dels inspectors van sofrir ferides superficials causades per ser arrossegats violentament i dipositats directament sobre el filat. Cap d'ells va ser detingut.

En l'exterior, els altres inspectors van cantar i van llançar flors en honor de les víctimes potencials d'aquesta instalâ¢lació militar ofensiva.

Segons l'equip d'inspecció "s'ha posat una vegada més de manifes el secretismo i l'opacitat que caracteritza els temes militars: com no hem pogut realitzar la missió d'observació que preteníem, tornarem el pròxim any. El que sí hem pogut confirmar és que es tracta d'una instalâ¢lació que produeix i emmagatzema violència, inseguretat i por, i que té capacitat per a projectar-les a qualsevol lloc del món. Com no volem formar part d'aquesta guerra global en la qual totes les poblacions som víctimes potencials, exigim el desmantellament d'aquestes i les altres instalâ¢lacions militars. I mentre això es produeix farem tot el possible per a obstaculitzar-les i fer-les completament inoperatives mitjançant la desobediència i l'acció noviolenta. Ara com ara, ens anem contents perquè almenys hem entorpit durant una bona estona el normal funcionament d'aquesta instalâ¢lació de guerra".

La proposta que fan amb aquesta acció és clara: "tancament immediat de la instalâ¢lació, devolució del 100% dels terrenys al municipi de Bétera per a ús social i ecològic, com extensió del Parc natural de la Serra Calderona i centre de vigilància i protecció ambiental (aprofitant la zona edificada i els helicòpters militars)".

context de l'acció

Aquesta acció continua una tasca de quatre anys en els quals s'han portat a terme marxes, manifestacions, acampades, paròdies de la base com parc temàtic de la guerra, pintades, retocs de senyals, encadenaments, âdesinfeccionsâ?, pallassos entrant en la caserna, inspeccions... A l'octubre, quatre persones van bloquejar lâeixida des de València del tren que portava material de la base a unes maniobres a Saragossa. Actualment es troben processades per desordres públics, amb una petició fiscal d'un any de presó i a l'espera de judici.

Des de l'any passat la inspecció ciutadana està inscrita en una campanya internacional per a reclamar el tancament i reconversió de totes les instalâ¢lacions militars, i l'abolició dels exèrcits. En la resta de l'Estat, entre abril i maig s'estan produint marxes, acampades i accions a la base de Rota (Cadis), la base de radars d'Aitana (Alacant), al complex químic militar de La Marañosa (Madrid), el camp de maniobres de San Gregorio (Zaragoza), el camp de tir de Las Bardenas (Navarra), la caserna de Mungia (Bizkaia), la caserna de paracaidistas de Múrcia, i la base d'helicòpters del Recajo (Logronyo), entre altres llocs. Tot això més les protestes que ja estan tenint lloc a La Corunya contra la desfilada de les Forces Armades que tindrà lloc en la ciutat el 28 de maig, converteixen aquest mes en un veritable âmaig calentâ? contra la guerra i els exèrcits.

què buscaran

Com l'any anterior, la inspecció s'organitza amb la idea que qualsevol caserna militar ja és suficient barbaritat com per a mirar-la amb lupa, però que a més les instalâ¢lacions de l'OTAN són un lloc especialment adequat per a investigar a la recerca de crims contra la Humanitat. Organitzacions independents han demostrat al llarg dels últims anys que l'Aliança Atlàntica posseeix armes de destrucció massiva (emmagatzema 480 caps nuclears en bases europees a pesar que el Tribunal Internacional de L'Haia les ha declarat ilâ¢legals), està implicada en el foment de la prostitució i el comerç sexual a Kosovo, ha bombardejat amb urani empobrit i bombes de fragmentació els Balcans i ha atacat objectius civils conscientment.

Segons el grup d'inspecció civil, «sona a acudit roí escoltar que les funcions d'aquestes tropes són lluitar 'contra el terrorisme internacional i les armes de destrucció massiva', tenint en compte que la pròpia OTAN emmagatzema caps nuclears en bases europees; un acudit prou macabre perquè aquests seudoarguments i mentides absolutes van ser les que es van usar per a vendre la massacre i destrucció de L'Iraq».

què passarà si les autoritats militars no colâ¢laboren

L'equip d'inspecció romandrà dintre de la instalâ¢lació militar tot el temps possible fins que sigui desallotjat per a així recuperar almenys durant unes hores per a tot el món «uns terrenys que l'exèrcit va robar a la gent de Bétera en 1940 per a controlar militarment València i que avui alberguen una instalâ¢lació perillosa per a nosaltres i, sobretot, per a la gent que viu en la ribera sud del mediterrani i en Orient mitja». Abans de ser trets per la força per la Guàrdia Civil «aprofitarem per a esmorzar i prendre un te àrab, com gest de fraternitat amb els pobles que estan en el punt de mira dels exèrcits». AL marxar-se deixaran flors sobre els filats i les tanques per les futures víctimes de la base.

quines conseqüències legals pot tenir

Es tracta d'una acció de desobediència civil i, sobre el paper, està castigada amb entre 3 mesos i 3 anys de presó. Però sorprenentment, segons el que expressa el Fiscal Jurídic militar en un document que formava part de l'expedient d'un judici de faltes per la invasió de pallassos antimilitaristas a la base en 2003, aquest tipus d'accions de desobediència noviolenta poden considerar-se com despenalitzades de fet: âSeguint una ja consolidada jurisprudència del Tribunal Suprem [...] [es] pot afirmar que els fets no són constitutius d'ilâ¢lícit penal militar [...] doncs no guiava als seus autors altre propòsit que el de realitzar un acte propagandístic, no quedant vulnerat el bé jurídic de la seguretat i defensa nacionalâ?.

d'on han sortit els recursos per a organitzar tot això

L'equip de la inspecció ha assenyalat que els recursos per a organitzar-la procedeixen del treball voluntari d'un bon grup de gent, «a més dels diners de vora 100 objectors i objectores a la despesa militar que han decidit que aquests actes són millor destinació per als seus impostos que l'exèrcit i el M. de Defensa».

campanya antibase - inspecció ciutadana
Mira també:
http://www.inspecciociutadana.org
http://www.nodo50.org/tortuga

This work is in the public domain

Comentaris

Premsa de l'acció
15 mai 2005
http://www.nodo50.org/tortuga/article.php3?id_article=1860
+ FOTOS + de la inspecció
17 mai 2005
File0377.jpg
File0383.jpg
File0385.jpg
File0393.jpg
File0370.jpg
+ FOTOS
Mira també:
http://www.inspecciociutadana.org
http://www.nodo50.org/tortuga
++ fotos
18 mai 2005
osc20050307.jpg
osc20050308b.jpg
+ FOTOS
+++ fotos
18 mai 2005
ferINSPECCIoNb.jpg
i 1 +
Re: els i les inspectores tornen a colar-se en la base de l'OTAN
18 mai 2005
q bona accio!!
+++ fotos
20 mai 2005
marcha2b.jpg
marcha3b.jpg
marcha4b.jpg
MARCHAb.jpg
fotos
[en] Well done!
26 mai 2005
Someone translated the report into English and sent it to an anti-war e-list here in the UK. Keep up the good work, and thank you for sharing all those photos with us.
Re: els i les inspectores tornen a colar-se en la base de l'OTAN
29 nov 2005
Latin American Destination Wedding Ideas

A destination marriage cermenoy is a wedding that takes place in a location that is not your usual place to the bride or the groom or their families. Couples may choose a location that they have always wanted to visit for the location of their destination wedding. The couple may also opt to have their wedding in the location of their honeymoon so that there honeymoon will start immediately after the wedding. There are certain advantages and disadvantages to having a destination wedding. One of the most defining benefits is the ability to have a wedding in a beautiful and exotic location. Another advantage to a destination wedding is that if you choose to honeymoon in the same location you will first of all already be at your honeymoon at the finish of the wedding and furthermore you will in all likelihood receive a deduction on your honeymoon stay because you have already had your wedding at the location. One of the visible disadvantages of a destination wedding is that the planning process can be difficult and that you are typically unable to fully enjoy the planning run. An additional disadvantage to destination weddings is that they are generally not easily attended due to the fact that vacationing is pricey. A destination wedding can be used as the opportunity to savor a multiple day weekend with close friends in a fast location. The following are a couple leads for turning your destination wedding into a fun-filled multi day weekend for your guests.

Discerning a astounding location such as <a href="http://www.vivolinx.com";>Barcelona</a> for your destination wedding can offer your guests a variety of fun activities to have fun with in either before or after your wedding. The honeymooners could prefer to have their wedding on a ranch or at a ski playground and there are a wide variety of activities available for the couple to participate in. A few of these activities include football, the running of the bulls, rock climbing and hiking.

Another popular Latin American destination wedding location is Mexico. This is a popular location for a couple of causes. Many couples choose to honeymoon in Mexico so that reason entirely makes it an idealistic destination wedding location. Also, the warm weather and wonderful white sand beaches provide a beautiful setting for a wedding. Guests who arrive early or choose to spend a few more days in Mexico will not be disappointed with the available activities. Scuba diving, snorkeling, fishing, sunbathing and travel to ancient ruins are just a few of the activities that the guests can enjoy while in Mexico.

A Latin American destination wedding is basically a wedding and vacation combination. The key to hosting a dandy destination wedding is to pick out a location that will bring your guests with a beautiful background as well as a wealth of activities to keep them entertained for at least a few days. Although a destination wedding may sound right, it is crucial to realize that there are a few downsides to hosting a destination wedding. One problem is that numerous guests will decline your invitation because they are either unable or not going to travel for the wedding. This can also work to your benefit by limiting the total of guests as well. While you may be disappointed if close friends decline your wedding invitation, you are likely to be relieved that you do not have to pay for far off relatives or casual acquaintances at your wedding. The benefit, however, to a destination wedding is that the couple does not have to travel for their honeymoon and that the guests have the luxury of spending a few day in an exotic location.

SEO Solutions and <a href="http://www.linkacquire.com/";>one way link </a> publicity services provided by LinkAcquire.

<a href="http://www.davidskul.com/";>David C Skul </a> - CEO LinkAcquire.com and Relativity, Inc. can provide <a href="http://www.relativitycorp.com/";>global market </a> exposure and solutions.
Re: els i les inspectores tornen a colar-se en la base de l'OTAN
29 nov 2005
Latin American Destination Wedding Ideas

A destination marriage cermenoy is a wedding that takes place in a location that is not your usual place to the bride or the groom or their families. Couples may choose a location that they have always wanted to visit for the location of their destination wedding. The couple may also opt to have their wedding in the location of their honeymoon so that there honeymoon will start immediately after the wedding. There are certain advantages and disadvantages to having a destination wedding. One of the most defining benefits is the ability to have a wedding in a beautiful and exotic location. Another advantage to a destination wedding is that if you choose to honeymoon in the same location you will first of all already be at your honeymoon at the finish of the wedding and furthermore you will in all likelihood receive a deduction on your honeymoon stay because you have already had your wedding at the location. One of the visible disadvantages of a destination wedding is that the planning process can be difficult and that you are typically unable to fully enjoy the planning run. An additional disadvantage to destination weddings is that they are generally not easily attended due to the fact that vacationing is pricey. A destination wedding can be used as the opportunity to savor a multiple day weekend with close friends in a fast location. The following are a couple leads for turning your destination wedding into a fun-filled multi day weekend for your guests.

Discerning a astounding location such as <a href="http://www.vivolinx.com";>Barcelona</a> for your destination wedding can offer your guests a variety of fun activities to have fun with in either before or after your wedding. The honeymooners could prefer to have their wedding on a ranch or at a ski playground and there are a wide variety of activities available for the couple to participate in. A few of these activities include football, the running of the bulls, rock climbing and hiking.

Another popular Latin American destination wedding location is Mexico. This is a popular location for a couple of causes. Many couples choose to honeymoon in Mexico so that reason entirely makes it an idealistic destination wedding location. Also, the warm weather and wonderful white sand beaches provide a beautiful setting for a wedding. Guests who arrive early or choose to spend a few more days in Mexico will not be disappointed with the available activities. Scuba diving, snorkeling, fishing, sunbathing and travel to ancient ruins are just a few of the activities that the guests can enjoy while in Mexico.

A Latin American destination wedding is basically a wedding and vacation combination. The key to hosting a dandy destination wedding is to pick out a location that will bring your guests with a beautiful background as well as a wealth of activities to keep them entertained for at least a few days. Although a destination wedding may sound right, it is crucial to realize that there are a few downsides to hosting a destination wedding. One problem is that numerous guests will decline your invitation because they are either unable or not going to travel for the wedding. This can also work to your benefit by limiting the total of guests as well. While you may be disappointed if close friends decline your wedding invitation, you are likely to be relieved that you do not have to pay for far off relatives or casual acquaintances at your wedding. The benefit, however, to a destination wedding is that the couple does not have to travel for their honeymoon and that the guests have the luxury of spending a few day in an exotic location.

SEO Solutions and <a href="http://www.linkacquire.com/";>one way link </a> publicity services provided by LinkAcquire.

<a href="http://www.davidskul.com/";>David C Skul </a> - CEO LinkAcquire.com and Relativity, Inc. can provide <a href="http://www.relativitycorp.com/";>global market </a> exposure and solutions.
Re: els i les inspectores tornen a colar-se en la base de l'OTAN
29 nov 2005
Latin American Destination Wedding Ideas

A destination marriage cermenoy is a wedding that takes place in a location that is not your usual place to the bride or the groom or their families. Couples may choose a location that they have always wanted to visit for the location of their destination wedding. The couple may also opt to have their wedding in the location of their honeymoon so that there honeymoon will start immediately after the wedding. There are certain advantages and disadvantages to having a destination wedding. One of the most defining benefits is the ability to have a wedding in a beautiful and exotic location. Another advantage to a destination wedding is that if you choose to honeymoon in the same location you will first of all already be at your honeymoon at the finish of the wedding and furthermore you will in all likelihood receive a deduction on your honeymoon stay because you have already had your wedding at the location. One of the visible disadvantages of a destination wedding is that the planning process can be difficult and that you are typically unable to fully enjoy the planning run. An additional disadvantage to destination weddings is that they are generally not easily attended due to the fact that vacationing is pricey. A destination wedding can be used as the opportunity to savor a multiple day weekend with close friends in a fast location. The following are a couple leads for turning your destination wedding into a fun-filled multi day weekend for your guests.

Discerning a astounding location such as Barcelona for your destination wedding can offer your guests a variety of fun activities to have fun with in either before or after your wedding. The honeymooners could prefer to have their wedding on a ranch or at a ski playground and there are a wide variety of activities available for the couple to participate in. A few of these activities include football, the running of the bulls, rock climbing and hiking. Find you perfect getaway at http://www.vivolinx.com

Another popular Latin American destination wedding location is Mexico. This is a popular location for a couple of causes. Many couples choose to honeymoon in Mexico so that reason entirely makes it an idealistic destination wedding location. Also, the warm weather and wonderful white sand beaches provide a beautiful setting for a wedding. Guests who arrive early or choose to spend a few more days in Mexico will not be disappointed with the available activities. Scuba diving, snorkeling, fishing, sunbathing and travel to ancient ruins are just a few of the activities that the guests can enjoy while in Mexico.

A Latin American destination wedding is basically a wedding and vacation combination. The key to hosting a dandy destination wedding is to pick out a location that will bring your guests with a beautiful background as well as a wealth of activities to keep them entertained for at least a few days. Although a destination wedding may sound right, it is crucial to realize that there are a few downsides to hosting a destination wedding. One problem is that numerous guests will decline your invitation because they are either unable or not going to travel for the wedding. This can also work to your benefit by limiting the total of guests as well. While you may be disappointed if close friends decline your wedding invitation, you are likely to be relieved that you do not have to pay for far off relatives or casual acquaintances at your wedding. The benefit, however, to a destination wedding is that the couple does not have to travel for their honeymoon and that the guests have the luxury of spending a few day in an exotic location.

SEO Solutions and one way link publicity services provided by http://www.LinkAcquire.com

David C Skul - CEO LinkAcquire.com and Relativity, Inc. can provide global market exposure and solutions at http://www.relativitycorp.com
Sindicat