Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
Processen deu penedesencs per delicte electoral
13 mai 2005
Els joves van participar el 19 de febrer, dia de reflexió, en una manifestació contra la Constitució Europea a Vilafranca
Deu joves penedesencs han estat cridats a declarar acusats dâun presumpte delicte electoral com a conseqüència de la seva participació en una manifestació contra la Constitució Europea que es va celebrar el 19 de febrer a Vilafranca a convocatòria de la plataforma âEl Penedès diu No a la Constitució Europeaâ? integrada en la plataforma âEls Països Catalans diuen no a la Constitució Europeaâ?. Els joves afronten possibles penes de presó i multes accessòries dâacord amb el que estableix la Llei de Règim Electoral General i lâactual Codi Penal. La manifestació va transcórrer sense incidents pel centre de Vilafranca el 19 de febrer, en el marc dâuna jornada dâactes que havia convocat per a aquest dia la plataforma âEl Penedès diu No a la Constitució Europeaâ?, amb un dinar popular a lâAteneu Popular X, la manifestació i una festa de fi de campanya a Cal Noi-Noi amb lâactuació de diversos grups entre els quals hi havia Cesk Freixas i els altres Bandais. La jornada es preveia com la culminació dâuna llarga campanya endegada per la plataforma que havia fet prèviament diverses xerrades informatives per demanar el No en el referèndum sobre la Constitució Europea del 20 de febrer. La manifestació, que havia estat anunciada públicament i que no va ser prohibida per cap autoritat competent, va ser gravada per dos agents de paisà de la Benemèrita que havien estat autoritzats pel delegat del Govern a Barcelona per âefectuar videogravació i identificació dels dirigents i promotors de la manifestació referidaâ?. La mobilització del 19 de febrer es va iniciar a un quart de set de la tarda a la plaça de la Vila i va acabar a quarts de vuit a la mateixa plaça sense que es registrés cap mena dâaldarull, fet que també sâadmet implícitament a lâinforme efectuat pels agents de la guàrdia civil que van seguir el transcurs de la marxa, amb un marcat to festiu i la presència dâun grup de grallers. Abans de dissoldreâs la manifestació, el cantautor de Sant Pere de Riudebitlles Cesk Freixes va llegir un manifest en què denunciava els motius per rebutjar la Constitució Europea. Entre dâaltres, va al·ludir al dret a lâautodeterminació perquè âla Constitució Europea garanteix la unitat dels estats i els permet seguir negant el dret a lâautodeterminació dels pobles fins i tot amb la força. Per tant, Espanya i França reforçaran lâopressió sobre els Països Catalansâ?. En el seu parlament, Freixas també fer notar els dèficits socials del tracte constitucional. Possiblement per això és Cesk Freixas el primer dels deu joves que apareix a lâatestat de la guàrdia civil que signa el Grup dâInformació de la Comandància de Barcelona amb seu a Sant Andreu de la Barca.

Les imputacions contra els joves són únicament per haver participat en la manifestació festiva

Freixas apareix a lâinforme policial com la persona que âdirigia la manifestació, i va donar lectura al manifest dâinici dâaquesta, reconegut per la Força Actuantâ?. Freixes no és lâúnic músic a qui la guàrdia civil imputa la comissió dâun delicte electoral. El baixista dels Inadaptats i de La Fera Ferotge, Xavier Jacint Pérez Burdalo, més conegut per âBullâ?, apareix a lâinforme com una persona que âformava part activa de la manifestació, orientant i donant consignes als participantsâ?. Bull apareix fotografiat a lâinforme i el seu nom consta escrit al costat amb lletra manuscrita. Dâacord amb la transcripció literal de lâinforme, a la plaça de la Vila van donar âlectura a un Manifest en contra de la Constitució Europea i a favor del vot negatiu, i es va iniciar posteriorment una marxa rere una pancarta en la qual es llegeix el text âNo a la Constitució Europeaâ?. Aquesta marxa va transcórrer pels carrers Cort, Parellada, rambla Nostra Senyora i rambla Sant Francesc, per finalitzar novament a la plaça de la Vila i es va dissoldre en la seva totalitat sobre les 19.15 horesâ?. Lâinforme apunta una hipòtesi abans de citar fil per randa deu persones i el seu suposat paper al si de la manifestació: âAlguns dels manifestants anaven tapant-se el rostre amb màscares blanques, amb el fi probable de dificultar la seva identificació, sent reconeguts com a organitzadors o promotors dâaquesta els següents, efectuant les funcions que es detallen...â?, i que lâinforme tracta individualment. Lluís Gili, domiciliat a Sant Martí Sarroca però veí de Vilafranca, apareix fotografiat sostenint una pancarta. Al seu costat sâhi veu Oriol Sivill, veí de Vilanova i la Geltrú, un altre dels processats, que lâatestat policial assenyala com una de les persones que âdonava consignes als participants i repartia pamflets al·lusius a aquestaâ. També apareix fotografiat David Sànchez, veí de Vilafranca, a qui sâacusa de âdirigir la manifestació i donar consignes a través del megàfonâ?. O Joan Lòpez, veí de Sant Pere de Ribes, que formava âpart activa de la manifestació, donant consignes als participantsâ?. O Miquel Vendrell, veí de Vilafranca, que âorientava el sentit de la manifestació i portava pancarta dirigentâ?. Idèntiques al·lusions consten sobre els també vilafranquins Marc Isach i Alba Pradas. Finalment el també vilafranquí Oriol Viñas va ser âreconegut per la força actuant donant consignes als participantsâ?. Dimecres, a lâassociació cultural La Fornal, tots els imputats van participar en una reunió per analitzar la situació i decidir possibles accions a emprendre.

extret del setmanari "El 3 de vuit"

This work is in the public domain

Comentaris

Solidaritat ACTIVA
13 mai 2005
Companys i companyes del Penedès,

Si algú és jutjat i condemnat, des de Mataró ens bellugarem per donar resposta. Podeu comptar amb la solidaritat activa de totes les persones i col·lectius que vàrem formar part del Comitè del Maresme contra la Constitució Europea.

Salut!
Re: Processen deu penedesencs per delicte electoral
13 mai 2005
Si decidiu participar al joc-engany de les eleccions, accepteu-ne tambè les regles, una de les quals diu que no es pot fer campanya el dia de reflexió.I si no feu com els anarquistes: No accepteu les regles perque no voleu ser còmplices del joc-engany.
Re: Processen deu penedesencs per delicte electoral
13 mai 2005
dir NO A LA CONSTITUCIÓ EUROPEA! és participar al "joc-engany" de les eleccions?
vinga home...
Re: Processen deu penedesencs per delicte electoral
13 mai 2005
Solidaritat amb tots els i les acusades. Dir No a la constitució europea no és cap delicte (i menys quan s'ha fet el possible per silenciar la veu crítica a aquest tractat)
Aquest cop a Vilafranca només us ha d'animar ja que això demostra que comenceu a preocupar...

La lluita és l'únic camí!!
Re: Processen deu penedesencs per delicte electoral
13 mai 2005
Per qui signa com coherència:

Sembla que no t'adones que la justícia espanyola vol jutjar als nostres companys/es precísament perquè no van seguir les regles del joc al denunciar les mancances i manipulacions de la campanya electoral del bloc favorable a la Constitució Europea.

En resum, es tracta d'una iniciativa de DESOBEDIÃNCIA CIVIL que esperem que rebi el suport i solidaritat dels moviments socials catalans i del conjunt de l'esquerra anticapitalista.

Hem de demostrar que DESOBE�R pot ser un estratègia eficaç per debilitar els fonaments de l'status quo actual. Però cal donar suport als represaliats, que, al cap i a la fi, són els que estan amenaçats per la justícia espanyola. En això hem d'estar junts i fer molt soroll.

La coherència està en oferir la solidaritat activa davant la repressió. Ja saps com anava el poema aquell: primer van anar pels independentistes, però jo no vaig fer res perquè no ho era...

Salut
Re: Processen deu penedesencs per delicte electoral
14 mai 2005
és curiós que la majoria d'aquests detinguts són militants d'endavant.
potser endavant vilafranca comença a fer nosa.
Tant de bo
salut
la lluita és l'únic cami
Sindicato Sindicat