Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: corrupció i poder : especulació i okupació
Tancada veïnal a Sant Medir el 3, 4 i 5 de juny
12 mai 2005
Un seguit d'entitats i col·lectius de Sants, Hostafrancs i La Bordeta ens tancarem a Sant Medir (barri de La Bordeta) els propers 3, 4 i 5 de juny 2005 en protesta per tres actuacions urbanístiques que está desenvolupant l'Ajuntament als nostres barris, però el motiu de rerefons de la tancada és per pura dignitat, perque estem farts de l'actuació envers els veïns del poder i dels polítics.

Si teniu els mateixos motius que nosaltres, us convidem a compartir la tancada.

Comissió de premsa de la tancada a Sant Medir


Manifest de la tancada:

Salvem Sants tots els dies, Can Batlló, l’estació i les vies

Des dels barris de Sants, Hostafrancs i La Bordeta manifestem que ens tanquem a l’església de Sant Medir els dies 3, 4 i 5 de juny com a protesta per l’actuació dels poder públics pel que fa als problemes dels nostres barris, i en concret per com s’estan desenvolupant els projectes de Can Batlló, del calaix sobre les vies i de l’Estació de Sants.

Ens tanquem perquè estem farts i amoïnats.

Estem farts de què es disfressin com a processos participatius les imposicions de plans urbanístics per part de l’Ajuntament. Sense escoltar els veïns.

Estem farts de què el poder municipal atorgui al moviment veïnal el paper de comparsa, confident i fins i tot còmplice de les seves actuacions. I estem astorats en veure que part d’aquest moviment si avé al joc.

Estem farts de què els nostres barris estiguin interromputs per un mar de vies de tren, i que a diferència de la resta de la ciutat no se soterrin i en canvi es tapin amb un immens calaix de formigó de 7 a 14 metres d'alçada. Un calaix que tapiarà els veïns de les dos o tres plantes més baixes i que farà eterns els perillosos i lúgubres passos sota vies.

Estem farts que s’aprofiti l’arribada de l’AVE per especular amb l’estació fent-la 3 cops més gran del que caldria. I amoïnats en veure que aquesta ampliació s’endú per endavant part del casc antic com el carrer Viriat i part del carrer Vallespir.

Estem farts de veure com el projecte de Can Batlló s’embarranca un altre cop. I veiem amoïnats com l’Ajuntament esdevé titella de les immobiliàries. Veiem amb incredulitat com la reserva d’equipaments que tot el barri espera es converteixen en pisos, hotels i despatxos pels polítics. Una mena d’equipaments que ni volem ni necessitem.

Estem farts de què es doni prioritat als grans centres lúdics i comercials en detriment del petit comerç, veritable sustentador de l’equilibri dels barris.

Estem farts de què se’ns hagi enganyat titllant de violents i quasi terroristes els moviments juvenils més actius de Sants. Joves als que l’Ajuntament ha perseguit i negat espais i suport. Joves que han resultat ser, quan els hem conegut, una veritable glopada d’aire fresc en el podrit ambient polític del barri.

Estem farts de veure uns governs autoanomenats d’esquerres que persegueixen i arraconen els immigrants com si fossin animals. Tot oblidant que la majoria d’ells i de nosaltres també ho hem estat.
Estem farts de veure com els solidaris són titllats de violents o perillosos pel nou “gran germà� conformat pel poder i pels mitjans de comunicació.

Per tot això ens tanquem i us convidem a que, si també esteu farts del que passa vingueu a la tancada del 3, 4 i 5 de juny a l’església de Sant Medir.

A Sants, Hostafrancs i La Bordeta, maig de 2005

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat