Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Manifest Contra la Precarietat a la Generalitat de Catalunya (part-1)
11 mai 2005
NO ALS ACOMIADAMENTS
Tant a Madrid com aquí, els governants parlen i parlen de reduir la temporalitat de l’ocupació, però el que veiem és l’augment de la contractació externalitzada i l’acomiadament de treballadors/es temporals, interins/es o contractats/des. El mes passat eren acomiadats/des auxiliars interins/es, alguns amb una antiguitat de 20 anys.
MANIFEST CONTRA LA PRECARIETAT
SECTOR ADMINISTRATIU I TÃCNIC

ASSEMBLEA INTERDEPARTAMENTAL CONTRA LA PRECARIETAT
RECOLZEN: CGT (Administració Pública Generalitat), SAC/Intersindical-CSC

Segons estadístiques de la pròpia Generalitat hi ha 5.669 interines i interins i 2.047 treballadores i treballadors laborals temporals entre el personal tècnic i administratiu, el que suposa una precarietat del 32,3% i 25,9% respectivament, això sense comptabilitzar els nombrosos contractats per obra i servei en els contractes per feines externalitzades.

A finals de lâany passat el Conseller en cap, Sr. Josep Bargalló, declarava als mitjans de comunicació: âla Generalitat ha detectat desenes de casos dâirregularitats en la contractació de treballadors de lâadministració catalana que, a pesar de treballar per al govern com si fossin funcionaris o personal interí, consten com a empleats dâuna empresa externaâ? i expressava la seva voluntat de regularitzar aquesta âsituació laboral no correctaâ?. Fa dos mesos el secretari general per a lâAdministració Pública informava al Congrés que âes consolidarien els llocs de treball ocupats per personal interí des dâabans dels desembre de 1998â? però no està clar en què quedarà i a aquest pas la majoria dâinterins/es hauran perdut la antiguitat o estaran al carrer.

El 16 de febrer dâenguany es signava lâAcord per a la internacionalització, la qualitat de lâocupació i la competitivitat de lâeconomia catalana entre el govern català, les organitzacions empresarials i CCOO i UGT, que proposa entre altres mesures âLâestabilitat en lâocupació i el foment de la contractació indefinida per a llocs de treball estructuralsâ? i âEn el cas de successió de contractes, la subrogació de plantilles pot generar un millor aprofitament de la formació professionalâ?

NO ALS ACOMIADAMENTS
Tant a Madrid com aquí, els governants parlen i parlen de reduir la temporalitat de lâocupació, però el que veiem és lâaugment de la contractació externalitzada i lâacomiadament de treballadors/es temporals, interins/es o contractats/des. El mes passat eren acomiadats/des auxiliars interins/es, alguns amb una antiguitat de 20 anys. El desembre eren acomiadats/des els/les gravadors/es de dades dâEconomia i Finances per lâoposició del Departament a subrogar els/les treballadors/es. Ara redueixen personal contractat per Formació Ocupacional per privatització de part del servei. Els propers que aniran al carrer seran subalterns/nes interins/nes.

Aquests acomiadaments es fan amb total indefensió dels afectats per manca del preavís obligat en qualsevol altre treball i repercuteixen negativament en la qualitat del servei, en perdre's una experiència professional dâanys de servei. Lâopacitat en lâassignació de les places (ocultació dels codis de plaça) fa els acomiadaments arbitraris i la disparitat de criteris dels departaments en la recolâ¢locació i la manca dâuna borsa única de treball transparent augmenta la discrecionalitat. Sâestà portant una política dâacomiadaments diferits amb contractacions per pocs mesos per eliminar les escletxes legals de reclamació de drets.

Aquesta és la manera de âreduir la precarietatâ?? Acomiadar sense resoldre els problemes de els/les treballadors/es? I es diuen dâesquerres! Els partits del tripartit estan aplicant la llei com un corró, enaltint el sistema dâoposicions vigent que infravalora lâexperiència dâanys de servei i fomentant la gestió privada externa, que freqüentment és un prestamisme laboral encobert, sense buscar cap solució a la precarietat, que recordem, es tracta de persones i no només dâun percentatge!

This work is in the public domain

Comentaris

Manifest Contra la Precarietat a la Generalitat de Catalunya (part-2)
11 mai 2005
NO A LES EXTERNALITZACIONS I PRIVATITZACIONS
La precarietat ens afecta a tots, fixos i temporals, és part de la degradació dels serveis públics i de la desmembració del col•lectiu dels treballadors que s’està produint amb l’externalització i la privatització. Exigim del govern tripartit aturar l’actual dinàmica de comunicació-imposició i obrir una veritable negociació amb tots els sindicats de les condicions de treball dels seus empleats.

Però haurem de ser els/les mateixos/es treballadors/res qui donem una empenta per obligar a fer el que deien en els programes electorals i es passi de les paraules als fets. El nou govern porta ja quasi dos anys i encara no ha endreçat ni les seves pròpies plantilles. Les mobilitzacions del trimestre passat dels/de les interins/es i substituts/es d’Ensenyament i Sanitat ens mostren el camí: cal una mobilització conjunta dels/de les treballadores fixos/es i no fixos/es per aconseguir una solució positiva al problema de la precarietat i alhora aturar l’externalització i la privatització.

Exigim de tots els sindicats que diuen lluitar contra la precarietat que demostrin en els fets que defensen les precàries i precaris i posin els seus medis per endegar una campanya unitària contra la precarietat amb un pla de mobilització que permeti aglutinar els diferents sectors de la Generalitat en una lluita única contra l’empresari únic que tenim.
Manifest Contra la Precarietat a la Generalitat de Catalunya (part 3)
11 mai 2005
Avancem tot seguit la nostra plataforma reivindicativa a anar aconseguint progressivament amb la lluita:

⢠    PROU EXTERNALITZACIONS
⢠    CAP ACOMIADAMENT DE PERSONAL INTERÃ? NI SUBCONTRACTAT, READMISSIà DE LES ACOMIADADES I ACOMIADATS
⢠    BORSA DE TREBALL ÃNICA, TRANSPARENT I VINCULANT
⢠    PACTE DâESTABILITAT PEL PERSONAL INTERÃ?
⢠    CLÃUSULA DE SUBROGACIà DE TREBALLADORS EN LES SUBCONTRATES MENTRE NO ES FACI UN CONTRACTE DIRECTE AMB LA GENERALITAT
⢠    PEL MATEIX TREBALL, MATEIX SOU:
o     RECONEIXEMENT DE TRIENNIS A TOT EL PERSONAL
o     APLICACIà DEL VIè CONVENI DE LA GENERALITAT AL PERSONAL SUBCONTRACTAT
⢠    SOLUCIà A LA PRECARIETAT:
o     ACCÃS DIFERENCIAT DEL TORN LLIURE PELS INTERINS I INTERINES QUE PORTEN ANYS A LâADMINISTRACIÃ.
o     CONTRACTE INDEFINIT PELS LABORALS TEMPORALS
o     CONTRACTE LABORAL DIRECTE AMB LA GENERALITAT PEL PERSONAL ACTUALMENT SUBCONTRACTAT

Barcelona 27 dâabril de 2005
Sindicat Terrassa