Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Manifestacions arreu del País Valencià convocades per la CEPC
11 mai 2005
Imagen 026.jpg
Gairebé 2000 mil persones han sortit avui als carrers de Xàtiva, Ondara, València i Castelló per denunciar la sitació, que a secundària, pateix l'ensenyament públic. Les concentracions hans sigut convocades per la CEPC.
Us adjuntem el manifest i una foto de la manifestació de València.

MANIFEST - VAGA 11 DE MAIG AL PAÃ?S VALENCIÃ

El fantasma del capitalisme salvatge recorre Europa. Els poders polítics i econòmics sâhan llençat a lâatac indiscriminat del sector públic, i el món de lâensenyament no se nâestà lliurant. La neoliberalització de lâeducació és un dels passos definitius cap a la supressió dâuna de les conquestes socials més importants de tots els temps: una educació pública i igualitària per a tothom. Són moltes les declaracions que no deixen peu a cap altra interpretació: la consideració dels sectors públics per part de la Constitució Europea com a serveis econòmics dâinterès general; la tesi apuntada en lâAcord General de Comerç de Serveis, on sâafirma que lâeducació està llesta per a ser privatitzada; la política tramesa des de lâOrganització Mundial del Comerç, on sâapunta que la responsabilitat de lâeducació ha de ser assumida en definitiva per la indústria.

Els Estats capitalistes segueixen unes estratègies més o menys clares per aconseguir la privatització dels seus sistemes educatius. Entre els diferents mecanisme trobem la desacreditació del propi sistema i la categorització dels qui participem dâell, professors i estudiants. Amb açò, aconsegueixen crear un pànic moral que evoca a la mateixa societat a exigir una nova llei. Ãs aleshores, en el procés legislatiu, on els governs intenten dirigir les remodelacions cap a la globalització, adaptant lâeducació a les exigències del mercat. Així, per una banda, deixa dâinteressar lâensenyament com a eina de formació i creixement personal, tot esdevenint tant sols com a un mitjà de formació de treballadors enfocat únicament a la millora de la productivitat. Per altra banda, es tanca el cercle neoliberalitzador a través de la potenciació de la iniciativa privada dels centres educatius.

Des de la Coordinadora dâEstudiants dels Països Catalans volem denunciar tot aquest procés de neoliberalització, tot defensant la qualitat de lâensenyament públic com a única garantia dâigualtat i cohesió social, i lâaposta per un ensenyament que fomente el pensament crític i una ciutadania activa. Per això:

Rebutgem la possibilitat que hi haja presència dels representants del món empresarials dins dels Consells Escolars dels centres de FP, que ja introduïa la LOCE, i que continua contemplant lâavantprojecte de la LOE.
Exigim la supressió de la iniciativa concertada dins del món de lâeducació, que els centres concertats passen a la xarxa pública.
Demandem una Universitat Pública i que sâature el seu procés privatitzador, accentuat per lâEspai Europeu dâEnsenyament Superior.

Per acabar, denunciem la política educativa que des del Partit Popular sâestà duent a terme al País Valencià, on destaca la manca dâinversió econòmica per tal de superar les deficiències que arrosseguen els nostres centres pel que respecta a recursos materials i humans. Una exemplificació més de la supeditació de lâinterès públic al privat. Per tot això...

Defensem lâensenyament públic
Desemmascarem el neoliberalisme


www.coordinadora.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifestacions arreu del País Valencià convocades per la CEPC
12 mai 2005
Volem més fotos i una millor crònica de com ha anat als pobles!! ;)
Re: Manifestacions arreu del País Valencià convocades per la CEPC
12 mai 2005
Volem més fotos i una millor crònica de com ha anat als pobles!! ;)
Sindicato Sindicat