Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme
Marco: invents de Mauthausen
11 mai 2005
Enric Marco, president de l'Amical de Mauthausen fins fa pocs dies, va mentir durant anys. Mai havia estet en un camp de concentració.
Destituït el president d'Amical Mathausen en descobrir-se que no va estar mai en cap camp nazi

"L'Associació Amical Mathausen ha destituït el seu president, Enric Marco, en descobrir-se, segons assegura l'entitat, que mai va estar deportat en un camp nazi. Així ho ha fet saber l'entitat a través d'un comunicat enviat a l'emissora Catalunya Informació. L'associació va tenir coneixement l'1 de maig d'un informe que qüestionava la trajectòria com a pres de Marco. I tot i que fins aquest dimarts no s'ha fet oficial l'anunci, Marco ja va ser substituït preventivament per la vicepresidenta de l'associació, Rosa Toran, durant els actes de commemoració de Mathausen.

L'Associació Amical Mathausen ha destituït Enric Marco de les funcions de president de l'entitat en comprovar, segons ha afirmat, que mai va estar deportat en un camp nazi. Així ho ha fet saber l'entitat a través d'un comunicat enviat a l'emissora Catalunya Informació. L'associació ha explicat que va tenir coneixement d'un informe que qüestionava la trajectòria com a pres de Marco el dia 1 de maig. L'endemà la junta es va reunir amb càracter d'urgència i va acordar contrastar les dades amb les aportacions documentals del mateix Marco.

Però en considerar que l'encara president no va poder esvair els dubtes, i davant la immediatesa dels actes de commemoració que s'havien de fer a Mathausen, l'associació va decidir delegar les seves funcions en la vicepresidenta, Rosa Toran. D'aquesta manera, va fer tornar Marco des d'Àustria per impedir la seva presència en els actes d'homenatge.

Un cop acabada aquesta commemoració, dilluns la junta de l'Amical Mauthausen es va tornar a reunir i va confirmar la renúncia d'Enric Marco de tots els seus càrrecs. A més, va suspendre totes les seves activitats programades amb el nom de l'associació. La junta també preveu, en un període curt de temps, convocar una assemblea extraordinària de socis per tornar a escollir els òrgans de govern".

http://www.telenoticies.com/noticia/not183447984.htm


Jo l'he conegut personalment i entrevistat, sobre un tema no vinculat amb els camp de concentració. És una persona amb una làbia impresionant, però mai hagués imaginat aquesta capacitat inventiva.

Ha enredat a tothom: tants els companys de l'Amical com als MMCC, que li han fet 1001 entrevistes. Era punt de referència sobre els deportats a camps nazis a Catalunya. Sense anar més lluny, en el penúltim 30 minuts explicava com va jugar una partida d'escacs en un camp de concentració, contra un oficial SS. I com el va guanyar i com va fer caure el rei de l'adversari.
Tot era trola.

Tela!!!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Marco: invents de Mauthausen
11 mai 2005
apa quina pífia, resulta que fa hores ja hi havia una notícia. perdoneuu, us la podeu carregar.

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/177747/index.php
Re: Marco: invents de Mauthausen
11 mai 2005
Bueno, lo que hagan los Amigos de Mauthausen internamente es cosa de ellos,...
pero el comentó que si fue capurado por los Nazis y estaba condenado a muerte. No sé, yo creo que aun por la mentira que haya dicho, yo le tengo un respeto. De todas maneras, creo que mejor hubiese sido no haber mentido....
Re: Marco: invents de Mauthausen
11 mai 2005
IR, ets una llumenera
Re: Marco: invents de Mauthausen
11 mai 2005
Conec personalment a Enric Marco, han estat moltes les xerrades que l'he sentit i algunes les converses que he tingut amb ell. Feia temps que aquest possible "engany" era pràcticament un secret a veus entre algunes persones, i tot s'ha descobert casualment a partir de l'1 de maig quan Marco va ser escollit de nou president de l'Amical i coincidint amb els 60 anys i tots els homenatges als deportats als camps.

Personalment porto tot el dia desconcertat, tinc una ambivalència increible, no se que pensar i no tinc el cap fred per fer-ho, realment per totes les persones que hem admirat a Marco el seu exemple, la seva lluita i el seu sentiment revolucionari ha estat un cop duríssim, suposo que tots els que l'heu sentit parlar us passa una mica el mateix, sobretot sabent que era una persona amb un discurs impecable, revolucionari i anarquista. A mi personalment m'ha fet plorar moltes vegades, plorar de ràbia i no de pena, plorar per saber que encara queden avis revolucionaris que s'entesten en explicar als més joves la seva vivència amb una passió com només Marco savia fer, era un orador nat i a sobre un orador brillant, que t'enllaçava el passat amb el present d'una forma envejable i que només podia arrencar ganes de lluitar contra el feixisme i aplaudiments. Perque et vas haver d'inventar això Enric? perque? si no calia home.

Em sap molt greu per l'Amical de Mauthausen, pels deportats que es puguin sentir estafats, per tots els que estan indignats, però també pel Marco, el qual està enfonsat com no pot ser menys. Crec que ni és un talp, ni és un espia, com deien abans és un fantasiòs i una persona apassionada que a base dels anys ha anat inventant-se una història a la seva mesura, això ho han fet molts avis i això és el que ve a mostrar el llibre "Els soldats de salamina" que a vegades enlloc de recordar el que va passar recordem com ho hem explicat i a cada explicació anem afegint detalls per enriquir-lo, mentides pietroses que en un moment es poden convertir en estafes.

Realment em sap greu per aquest pobre home, ha perdut la credibilitat totalment i és una persona que com també es deia abans té una lluita darrera i un currículum revolucionari i anarquista impecable, tot el que ha fet i el que ha lluitat no servirà de res, ningú el creurà, però jo continuo creient moltes de les coses que em va explicar, les hauré de matitzar, de revisar i treure-li ferro, però ara tota una vida de lluita es converteix en una mentida i això em sembla un drama que crec que no es mereixia, tot i que haurà d'acceptar que ha fet mal a molta gent i que no cal inventar-se un passat per explicar-lo, que ja ho feia prou bé sense que hagués d'esser protagonista.

Pobre Enric, pobre Amical i pobres deportats, i que les hienes de dreta i els revisionistes de l'holocaust no ens facin ara un espectacle de negació i aprofitin la història com ja comencen a fer per repartir merda. Vaja puta merda, perque ha hagut de ser així. Segurament trobarem a faltar un home amb tantes ganes d'explicar i convencer els joves de perque s'ha de lluitar contra el feixisme, que ens sapiga buscar tan bé paral·lelismes entre el passat i el present, que pugui posar-te la pell de gallina i treure't llàgrimes de ràbia. És una llàstima que tot hagi acabat així, és una llàstima perque ningú es mereixia això, ni tansols un avi fantasiòs que tan es va implicar amb els deportats que volia ser un més d'ells, no xcrec que ho hagi fet amb mala intenció però és molt fort. De veritat, no se que més dir, avui és un dia molt trist.
+dlomismo
11 mai 2005
el susodicho lider marco no es muy diferente de la kostrakultural politica y sindical --y sin menospreciar a la democracia nazional de lxs modestxs firmadorxs de todo tipo de informes, acuerdos y regulaciones-- que nos perfila el marrano contubernio engorda guarrxs en el que nos asfixiamos la mayoria
Re: Marco: invents de Mauthausen
11 mai 2005
gent, aquest home mereix presó fins que mori. són mentiders com ell qui donen peu als negacionistes de l'holocaust. com podia dormir tranquil cada nit sabent la pilota que tenia muntada?

per cert, kastendeuch, em dones el teu telèfon, guapo?
Re: Marco: invents de Mauthausen
11 mai 2005
no reina, que et veig el plumero.
Re: Marco: invents de Mauthausen
11 mai 2005
qué mas da que Marco no hubiera vivido lo que explicaba incansable (una charla cada dos dias dio este "yayo" el año pasado): porque era la verdad lo que explicaba, eran las vivencias de otros que padecieron, lucharon, sufrieron y murieron contra el nazismo... Frente al olvido oficial, el puso su habilidad oratoria, sus ganas de trabajar, su espíritu en favor del Recuerdo de las atrocidades cometidas en los campos nazis, para que no olvidemos, y se entregó por entero a esta causa, hasta el final, en el que la "honorabilidad" bienpensante le arrojó a las hienas.

Enric Marco, en estos momentos sólo tengo ganas de abrazarte y secarte las lágrimas para decirte: ha valido la pena...
Re: Marco: invents de Mauthausen
11 mai 2005
menudo negocio se montó el gachó
Re: Marco: invents de Mauthausen
11 mai 2005
¿Ques us interesa més una vivencia explicada en primera persona o que algu t'expliqui el que li ha passat al seu amic?

En aquets moments l'ultim que sento cap a Enric Marco és rabia, odi o ira.
Fa un tems vaig poder assistir a una xerrada seva a la meva escola, no vaig pode revitar que em rellisques alguan llagrima al veure com aquell home explicava les coses amb tanta serenitat i mantenint l'esperit revolucionari que a marcat la seva vida.

Potser si que a jugat amb el sentiment de moltes persones, que ara s'han sentit traides, crec que el que a fet Enric Marco és "dar voz a los sin voz". En el seu discurs no hi havia cap mentida, veig que el que a fet a estat una gran tasca per mantenir la memoria historica i que potser la pitjor decisio que va pendre va ser com fer-ho, pero com e dit al principi la morbositat ens supera, i tristament preferim escoltar a un torturat en primera persona que les paraules del seu amic.
Re: Marco: invents de Mauthausen
11 mai 2005
Sembalserque la partida d'escacs no era cap trola simplement que també la va canviar de lloc.
Re: Marco: invents de Mauthausen
12 mai 2005
Estic d'acord que el sr Marco s'ha equivocat. Estic d'acord que la dreta i d'altres negadors de l'holocaust i la neteja étnica del franquisme tindran un lloc més on agafar-se. Però em sorpren molt una cosa. Cada dia el polítics ens menteixen una vegada rera l'altre, cada dia el periodistes menteixen noticia rera noticia, cada dia el empresaris menteixen sense parar.......i a un pobre senyor, que ni tant sols s'ha fet ric amb la seva mentida, ara tothom (polítics, periodistes, gent del carrer,) crida: mentider!!!! És tant patétic veure els periodistes utilitzar la expresió mentider una i una altre vegada per parlar d'aquest senyor. Perquè no diuen a la cara del televidents, que Aznar és un mentider, que en Rajoy és un mentider, que en Zapatero és un mentider........es clar, tots aquests tenen poder per fer caure tants periodistes com faci falta, i en canvi el senyor Marco, està completament indefenc, no pot fer res.
El sr Marcó s'ha equivocat, però no volia fer mal a ningú. Podem dir el mateix de les equivocacións del altres?
No perdeu de vista els nostres auténtics enemics i no deixeu que les seves cortines de fum us enganyin.
Re: Marco: invents de Mauthausen
12 mai 2005
lo de la partida d'escacs em sona d'haver-ho llegit en alguna novela, em sembla que a "Los vampiros de la mente" de Dan Simmons
Re: Marco: invents de Mauthausen
12 mai 2005
Sobre aquest tema hi havia un interessant fil creat a:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/177747/index.php
Re: Marco: invents de Mauthausen
12 mai 2005
Estic d’acord amb "advocat del diable", "yo defiendo", "yo" i "JJJ".
Penso que a qui més va enganyar va ser a ell mateix. Va mentir sobre sí mateix però no cal oblidar que tot el que va voler donar a conèixer va ser veritat. Una veritat que ell no va passar en primera persona, però que no per això deixa ser veritat... Una veritat que molta gent no va poder explicar perquè no van poder sortir vius dels camps d’extermini i que en Marco ha fet conèixer als qui ni tan sols existíem. La seva mentida és seva, però la història és la història i aquesta és la que va ser... encara que surti de la boca d’en Marco.
Però pitjor que la mentida d’una persona és la negació de la veritat de tot un temps de la nostre història fent-nos creure que antics feixistes són uns grans demòcrates de tota la vida, com Juan Antonio Samaranch, Fraga, Martin Villa, Juan Carlos I i tants i tants que no sols han mentit sinó que han ocultat o tergiversat la història.
Re: Marco: invents de Mauthausen
12 mai 2005
en la lista de antiguos fascistas te olvidas de unos cuantos ilustres, caso de Companys o Haro Tecglen
Re: per a Koko
12 mai 2005
Dóna arguments clars i històrics per a qualificar a Companys o Haro Tecglen de feixistes. I si no deixa de tonteries i aporta alguna cosa interessant al tema de principi.
Re: Marco: invents de Mauthausen
12 mai 2005
a ver quién escabechó a los del POUM
Y Tecglen escribía encendidos elogios a Franco y a José Antonio. De ahí le viene ahora el fanatismo del converso.
Re: Marco: invents de Mauthausen
12 mai 2005
Rafael Cid: Yo tampoco estuve en Mauthausen
per males 12 mai 2005 08:38:39
Enric Marco ha mentido. No era cierto que fuera deportado a un campo de exterminio nazi. Eso es algo radicalmente falso.
Lo que vulgarmente se llama una bola. Fingió su condición de antiguo prisionero de Flossemburg. Engaño a sus compañeros, sí de cautiverio, al asumir la máxima representación de la Agrupación Amical Mauthausen. Ha hecho un gran daño a cuantos realmente fueron presa del terror hitleriano y a su causa, precisamente cuando empezaban a salir del olvido. Y, además, nos ha llenado de vergüenza ajena a todos los que un día valoramos su trayectoria como resistente antifranquista, represaliado y sindicalista revolucionario. Sobre todo ahora que la necesaria recuperación de la memoria histórica de aquellos años mentidos se daba a conocer entre los más jóvenes


Pero,¡basta ya! ¿O es que hay que gasearle por tramposo? ¿A qué viene ése despliegue mediático que el miércoles 11 de mayo hizo abrir periódicos y telediarios con su historia-ficción? Estamos hablando del mismo Enric Marcó que hace unos meses denunció ante la plana mayor de los diputados la mezquindad de la clase política y de las instituciones frente a las víctimas del holocausto con un discurso tan políticamente incorrecto que provocó el reproche de los embajadores de Israel y Estados Unidos. Nos referimos al luchador social que paso años en las cárceles de la dictadura por defender la vuelta a la democracia. Del cenetista que durante los sucesos del caso Scala -un criminal atentado teledirigido por infiltrados de la policía para desprestigiar al movimiento libertario en 1978 que dejó cuatro trabajadores muertos- fue brutalmente apaleado por funcionarios bajo las órdenes del entonces ministro de Gobernación Martín Villa -hoy presidente de Sogecable-, como recogió gráficamente en su día el semanario Cambio 16. Ése es el hombre que ha mentido por ponerse al frente, con un protagonismo posiblemente patológico, de un grupo de ancianos víctimas del totalitarismo. Sin otro provecho. Sin más rédito. También sin menos disculpa.



Ese es el tipo humano en que se han cebado los medios de comunicación. Sin medias tintas. Sin contexto. No hablamos de esos otros mentirosos de postín que se asoman todos los días a las páginas de los periódicos con indeclinable prepotencia. Auténticos “capitanes timo� del sistema que siempre caen de pie, como insumergibles corchos de cinco estrellas. Gentes como Roldán, Galindo, Vera y Barrionuevo, condenados en firme por los jueces por algo mucho peor que mentir, indultados por el Gobierno y con el privilegio siempre de su lado, tanto si se trata de escribir colaboraciones en El País como de disfrutar de permisos carcelarios “a la carta�. La diferencia entre la mentira megalómana de Marco y los crímenes, robos y desfachatez de otros es que Marco no es uno de los suyos. No tiene ningún muerto escondido en el armario con que chantajear. Por cierto, hablando de cadáveres, ¿cuándo nos contarán los Vera, Barrionuevo, Galindos y Martín Villas la verdad de la gran mentira de Jacinto Guerrero Lucas, el topo de los servicios secretos que lo sabe todo sobre los asesinatos de Estado de Delgado y Granado en 1963?



Frente a esos casos, y otra tanta chusma que los medios promocionan como moneda de curso legal (“Los Albertos� y su fétida carta-bomba, por ejemplo), Marco ha tenido al menos la decencia final de dar la cara y emitir un comunicado reconociendo su desvarío. Algo desconocido entre los tramposos de cuello blanco. Por encima de todo, hay dos tipos de mentiras. La de Enric Marco revelada en primera instancia en página preferente por el diario El País, que consiste en usurpar una identidad para representar a un colectivo de humillados y vencidos que intentan remover la losa de las instituciones en ayuda de su causa. Y la otra, la oficial, que consiste en ocultar durante toda la vida una actividad antisocial, paradelincuencial y antidemocrática, como servidor de una dictadura, para hacerse pasar por un demócrata de toda la vida. Y eso es precisamente lo que hizo nuestro primer periódico de referencia cuando el pasado 19 de marzo, al publicar una extensa y glosada necrológica de Diego Córdoba, director desde 1976 de la asesoría jurídica del Grupo Prisa, olvidaba consignar que el fallecido había sido titular del juzgado número 2 del Tribunal de Orden Público de Franco. ¿Quién comete un mayor daño social? ¿El torpe que miente por solidaridad con las víctimas o el poderoso que maquina, oculta y camufla hasta el final su desprecio e insolidaridad hacia los derrotados y perseguidos?

El pasado 28 de enero, el mentiroso Enric Marco, en representación de todas las víctimas del Holocausto, pronunció estás impropias palabras en el Congreso de los Diputados: “Hay que proceder a una educación para enseñar la historia. Hay nuevos campos de concentración, en Ruanda, Sierra Leona, Etiopía, donde los chiquillos se mueren por millones. Los hubo en Kosovo. Hay que decirlo con la voz muy alta, por una serie de razones los hay en Guantánamo y en Palestina, qué duda cabe, y en Irak, y en todas partes. ¿Cuántas veces tendremos que seguir recordando? Al fin tendremos campos de concentración aquí cerca, porque alguien se inventará una guerra preventiva�.

Mentir es decir lo contrario de lo que uno siente.



Rafael Cid.



12/5/2005.
Re: Marco: invents de Mauthausen
13 mai 2005
Anna, no cal que pengis una noticia ja publicada, posa-hi el link i ja està, no?
Re: Marco: invents de Mauthausen
13 mai 2005
Mentir es decir algo que no se ajusta a la realidad.

No es que se le vaya a gasear, desde luego. Pero no me digas que lo que hizo no es criticable.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more