Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: immigració
Valoració dels resultats del procés de regularització d'immigrants
11 mai 2005
EL GOVERN DEL PSOE DEIXA A UN MILIÓ DE PERSONES IMMIGRANTS SENSE REGULARITZAR, INDEFENSES I SENSE DRETS ENFRONT DE L'ARBITRARIETAT DE LA PATRONAL QUE ELS EXPLOTA IL·LEGALMENT.
CGT DENUNCIA LA DEMAGÒGIA INSTITUCIONAL I SEGUIRÀ LLUITANT PER LA IGUALTAT DE DRETS DE LES PERSONES INDOCUMENTADES

El procés de normalització que ha finalitzat el passat 7 de maig, deixa un saldo negatiu d'indefensió, marginació, explotació i exclusió permanents per a un milió llarg de persones que no han aconseguit que algun/a empleador/a tramités la seva sol·licitud.

Segons les dades oficials, entorn de 700.000 estrangers/as han aconseguit presentar el seu expedient de regularització, el que significa que almenys un altre milió llarg de sense papers (segons càlculs de l'INE de gener de 2005) no ha pogut fer-lo. A més, caldrà esperar a saber quantes altes es produeixen en la Seguretat Social, fruit d'aquesta “normalització�, sense oblidar que l'autorització aconseguida dura només un any, després del qual cal tornar a sol·licitar la seva renovació.

L'economia submergida que es pretenia eliminar segueix tant o més consolidada que abans, puix que les úniques vies obertes a partir d'ara per a la regularització són l'arrelament social i laboral, i ambdues només són possible si la persona estrangera demostra una estada continuada de 2-3 anys – il·legal i per tant sobrevivint en l'economia informal o submergida- i un compromís de contracte per una any.

Resulta indigne per no dir inhumà que només els/les empresaris/es tinguessin la potestat de tramitar les sol·licituds de regularització. Això ha provocat en molts casos l'extorsió i l'abús, amb acomiadaments, compra-venda de contractes, pagament previ de l'alta pel la/treballador/a estranger/a, fins a les escandaloses escenes de submissió dels/les immigrants fent cua durant hores davant les oficines de la seguretat social perquè el seu empleador/a arribés just al seu torn.

Per a la CGT, el procés de normalització ha estat pura demagogía institucional i simple neoliberalisme aplicat, que va arribar al seu major extrem quan a dues setmanes de finalitzar el govern va posibilitar l'empadronament per omissió, amb la finalitat d'accelerar l'augment de sol·licituds presentades. Això sí, amb la prepotència de fer cas omís de les mobilitzacions i tancaments del col·lectiu de sense papers que demanaven major flexibilitat en els procediments, criteris i temps per a la regularització.

La CGT, doncs, seguirà lluitant amb els treballadors i treballadores estrangeres per a aconseguir el reconeixement de la seva existència, la seva dignificació, la seva integració i l'assoliment de tots el seus drets humans, socials, laborals i sindicals.

CONFEDERACIÓ GENERAL DEL TREBALL (CGT)

SECRETARIAT PERMANENT DEL COMITÉ CONFEDERAL

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Valoració dels resultats del procés de regularització d'immigrants
11 mai 2005
CGT, a través de ciertos energúmenos presentes en la asamblea por la regularización, ha tenido en todo momento una actitud interesada en los encierros. PERSONAS que estaban en huelga de hambre han sido tratadas como simples números en su zafia estrategia interesada. NO QUEREMOS DIRIGISMO NI TURBIOS INTERESES EN LOS MOVIMIENTOS SOCIALES. Gracias

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more